Дузпа в края донесе точката на Леверкузен на "Алианц Арена" (видео)


FUTBOL-TV

Дузпа в края донесе точката на Леверкузен на

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 2:2 в мач от 4-тия кръг на Бундеслигата. Баварците могат да съжаляват, тъй като водиха в резултата почти до края.

Хари Кейн откри рано-рано за домакините още в 7-ата минута. Сане центрира от корнер, Тапсоба игра с топката, но само колкото да я направи още по-лесна за капитана на Англия, който с глава бе точен. Алехандро Грималдо възстанови равенството в 24-тата минута, след като изпълни един фаул като по учебник, пращайки топката във вратата на домакините, които днес играха със специални екипи в чест на наближаващия Октоберфест.

Малко по-късно гол на Бонифейс не бе зачетен. След почивката бе още по-интересно. В 77-ата Леверкузен имаше златен шанс да стигне до обрат в мача. Флориан Виртц се озова в изгодна позиция и стреля, но ударът му намери десния страничен стълб на Свен Улрайх. 

Леон Горетцка обаче отново даде аванс на баварците в 86-ата минута, но Есекиел Паласиос от дузпа в самия край на срещата отново изравни. 

В 98-ата минута Упамекано "взриви" трибуните, пращайки топката във вратата на "аспирините", но страничният съдия побърза да охлади страстите, вдигайки флага. Стигна се и до намесата на ВАР, но в крайна сметка голът не бе признат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
181