Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата

Кьолн - Хофенхайм
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 16:30

Отборът на Кьолн продължава да няма победа от началото на сезона. Преди паузата европейските квалификации "козлите“ прекъснаха серията от две поредни загуби, но отново не спечелиха, допускайки изравнително попадение в заключителните минути при гостуването си на Айнтрахт за крайното 1:1. В момента Кьолн е 14-ти.

Въпреки че започна новата кампания с поражение, Хофенхайм успя след това да постигне два последователни успеха, като последният от тях бе у дома с 3:1 над Волфсбург. Така хората на Пелегрино Матарацо вече са с 6 точки и към момента са на 6-та позиция в таблицата.

Прогноза: Кьолн - Хофенхайм 1:1


Фрайбург - Борусия Дортмунд
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург, който през последните сезони стана незаобиколим фактор в Бундеслигата, започна силно новата кампания и постигна две победи. В предишния кръг обаче южняците претърпяха изненадващо и унизително поражение на гости на Щутгарт за крайното 0:5. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 8-ми и са с 6 точки.

Борусия Дортмунд направи втора грешна стъпка от началото на сезона в Бундеслигата. В среща от третия кръг, хората на Един Терзич не успяха да победят новака Хайденхайм, въпреки че BVB поведоха с два гола още до петнадесетата минута. Резултатът на "Сигнал Идуна Парк"откри Юлиан Бранд след седем минути игра, а малко по-късно Емре Джан удвои от дузпа, като при резулатат 2:0 завърши първото полувреме. Феновете на Дортмунд обаче бяха шокирани през втората част. Гостите си спечелиха точка след попадения на Ерен Динкчи и Тим Клайндинст, съответно в 61-тата и 82-ата минута от дузпа. Борусия се намира на 9-та позиция в класирането с актив от 5 точки.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Дортмунд 2:2


Майнц 05 - Щутгарт
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 16:30

Майнц 05 допусна втора загуба на сметката си, отново далеч от дома и отново с четири инкасирани попадения. Този път "червените“ отстъпиха с 0:4 от Вердер. Така Майнц остава с 1 точка и е на предпоследното 17-то място в колоната.

Щутгарт постигна втора поредна домакинска победа, като и този път "швабите“ бяха безкомпромисни и разбиха опонента си с 5:0, а жертвата бе коравият тим на Фрайбург. Южняците имат 6 точки и в момента са 3-ти в подреждането.

Прогноза: Майнц 05 - Щутгарт 1:2


РБ Лайпциг - Аугсбург
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 16:30

Макар и мразен от мнозина, поради корпоративния характер на отбора, без никакво съмнение е, че тимът на РБ Лайпциг е може би най-бързо развиващият се в Германия. В последните две години "червените бикове“ триумфираха в турнира за Купата на Германия, като преди старта на сезона спечелиха и Суперкупата, разбивайки с 3:0 като гост шампиона Байерн Мюнхен. В първия ден от кампанията обаче "червените бикове“ започнаха с фалстарт и загубиха с 2:3 гостуването си на солидния Байер Леверкузен, но след седмица разбиха с 5:1 у дома Щутгарт, а преди паузата за националните отбори селекцията на Марко Розе се разправи и с 3:0 на гости на солидния Унион Берлин. Лайпциг е 4-ти и е с 6 точки.

Аугсбург продължава да няма победа от началото на сезона, а в предишния кръг баварците направиха второ зрелищно домакинско равенство. След 4:4 в първия ден на кампанията, този път хората на Енрико Маасен завършиха 2:2 с Бохум. В момента Аугсбург е с 2 точки и е 12-ти.

Прогноза: РБ Лайпциг - Аугсбург 4:1


Волфсбург - Унион Берлин
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 16:30

След като започна новия сезон с две поредни победи, в предишния кръг Волфсбург инкасира първа загуба, като отстъпи с 1:3 на гости на Хофенхайм. Поражението остави хората на Нико Ковач с 6 точки, а "вълците“ са 7-ми.

Унион Берлин стартира по идентичен начин кампанията. След две поредни победи в началото, в предишния кръг "железните“ паднаха с 0:3 у дома от солидния РБ Лайпциг. Столичани са 5-ти и имат 6 точки. След този двубой за хората на Урс Фишер им предстои историческия дебют в групите на Шампионската лига и то срещу най-титулувания отбор в надпреварата - Реал Мадрид.

Прогноза: Волфсбург - Унион Берлин 1:2


Бохум - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 16.09.2023 г.
Час: 19:30

Бохум стартира със загуба новия сезон, а в следващите си два мача записа равенства. Последното реми дойде преди паузата за европейските квалификации и беше на гости на Аугсбург за крайното 2:2. "Сините“ са с 2 точки и засега са 13-ти в колоната.

Айнтрахт бележки значителен прогрес през последните седем сезона, в които игра пет полуфинала, три финала - от които спечели два от тях: Купата на Германия (през 2018 г.) и Лига Европа (през 2022 г.). За новия сезон "орлите“ имат нов треньор в лицето на Дино Топмьолер, който беше асистент на Юлиан Нагелсман по време на престоя му в РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. Айнтрахт постигна труден успех в първия кръг, надигравайки с минималното 1:0 новака Дармщад, а след това стигна до много трудни равенства за крайното 1:1 съответно срещу Майнц 05 и Кьолн.

Прогноза: Бохум - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Хайденхайм - Вердер Бремен
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 16:30

Хайденхайм е 57-ят германски отбор, който участва в елитната Бундеслигата. През миналогодишната кампания клубът от едноименния малък град спечели втория ешелон. Хайденхайм заслужава адмирации, тъй като само допреди 20 години се намираше в аматьорските лиги. В своя исторически дебют отборът от провинция Баден-Вюртемберг отстъпи с 0:2 от Волфсбург, а след това допусна драматичен обрат от 2:0 до 2:3 у дома срещу Хофенхайм и то след като водеше с два гола до 77-ата минута в резултата. Историческата първа точка беше спечелена в предишния кръг, когато Хайденхайм стигна до 2:2 на гости на гранда Борусия Дортмунд и то наваксвайки изоставане от два гола.

Вердер успя да сложи край на лошия старт на кампанията и след допуснатите две поражения "бременските музиканти“ разбиха с 4:0 у дома Майнц 05. В момента северняците са 11-ти и имат 3 пункта.

Прогноза: Хайденхайм - Вердер Бремен 0:0


Дармщад - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 17.09.2023 г.
Час: 18:30

Дармщад се класира за четвърти път в своята история в Бундеслигата. За последно "лилиите“ се задържаха в елитната дивизия две последователни кампании през 2015/16 и 2016/17. Сега със сигурност възпитаниците на Торстен Либернехт ще се опитат да не изпаднат обратно във Втора Бундеслига, макар че засега изгледите не са обещаващи. В първия кръг от кампанията "лилиите“ отстъпиха с 0:1 от Айнтрахт, след това паднаха с 1:4 у дома от Унион Берлин, а преди почивката за националните отбори бяха разбити с 1:5 на гости на Байер Леверкузен. Така Дармщад е единственият отбор без спечелена точка след първите три кръга на сезона.

Борусия Мьонхенгладбах отново започва сезона с големи амбиции и отново с нов треньор. В последните четири последователни кампании "жребчетата“ са с различни наставници на старта, които обаче така и не съумяват да се задържат след края. Сега начело на тима е Херардо Сеоане. В първия кръг Гладбах сътвори истински голов трилър срещу Аугсбург, който не излъчи победител за крайното 4:4, впоследствие отборът отстъпи с 0:3 у дома от Байер Леверкузен, а преди седмица падна с 1:2 у дома от шампиона Байерн Мюнхен.

Прогноза: Дармщад - Борусия Мьонхенгладбах 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
334