Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд - Хайденхайм
Дата: 01.09.2023 г.
Час: 21:30

Вицешампионът Борусия Дортмунд, който изпусна драматично титлата през миналия сезон, стигна само до равенство 1:1 при гостуването на Бохум. “Жълто-черните" не бяха далеч от загубата, защото съперникът удари две греди, а попадението в мрежата на домакините дойде след неубедителна намеса на вратаря. Въпреки изненадващото реми, ясно е, че BVB ще се опита да вземе това, което изпусна през миналогодишната кампания.

Хайденхайм е 57-ят германски отбор, който участва в елитната Бундеслигата. През миналогодишната кампания клубът от едноименния малък град спечели втория ешелон след уникална драма и два гола в добавеното време. Хайденхайм заслужава адмирации, тъй като само допреди 20 години се намираше в аматьорските лиги. Без съмнение, целта пред играчите на Франк Шмид ще е оцеляването. В своя исторически дебют отборът от провинция Баден-Вюртемберг отстъпи с 0:2 от Волфсбург, а преди седмица Хайденхайм допусна драматичен обрат от 2:0 до 2:3 у дома срещу Хофенхайм и то след като водеше с два гола до 77-ата минута в резултата.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Хайденхайм 3:1


Аугсбург - Бохум
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 16:30

Аугсбург запазва мястото си сред най-силните в Германия вече 12 поредни сезона, като почти винаги баварците съумяват да оцелеят на косъм. Целта пред Аугсбург отново ще е да оцелее и да успее да надгради в представянето. В първия кръг баварците изиграха спиращ дъха двубой у дома срещу Борусия Мьонхенглабах, в който паднаха цели осем гола, но никой не спечели за крайното 4:4. Преди седмица обаче хората на Енрико Маасен очаквано отстъпиха на гости на шампиона Байерн Мюнхен за крайното 1:3.

В трети пореден сезон Бохум не се даде у дома срещу Борусия Дортмунд, като и този път срещата завърши при резултат 1:1. "Сините“ могат да съжаляват, тъй като на два пъти уцелиха гредите, а допуснатият гол падна след неубедителна намеса на вратаря. В първия кръг Бохум беше разбит с 0:5 от Щутгарт.

Прогноза: Аугсбург - Бохум 2:1


Байер Леверкузен - Дармщад
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен започна много колебливо предишния сезон, но отборът коренно се преобрази след назначаването на Чаби Алонсо. Легендата на Ливърпул и Реал Мадрид показа, че се справя успешно като треньор, така както го правеше и на терена. Целта пред тима ще е да се завърне в най-престижния клубен турнир - Шампионската лига. В първия кръг Байер даде сериозна заявка, че и през настоящия сезон ще е фактор и надигра с 3:2 у дома солидния РБ Лайпциг, а преди седмица се разправи като гост с Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:0.

Дармщад се класира за четвърти път в своята история в Бундеслигата. За последно "лилиите“ се задържаха в елитната дивизия две последователни кампании през 2015/16 и 2016/17. Сега със сигурност възпитаниците на Торстен Либернехт ще се опитат да не изпаднат обратно във Втора Бундеслига, макар че засега изгледите не са обещаващи. В първия кръг от кампанията "лилиите“ отстъпиха с 0:1 от Айнтрахт, а преди седмица паднаха с 1:4 у дома от Унион Берлин.

Прогноза: Байер Леверкузен - Дармщад 4:0


Хофенхайм - Волфсбург
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм започна своя 16-ти последователен сезон в елитната Първа Бундеслигата. За този период от време клубът от селцето Зинсхайм успя на няколко пъти да участва в европейските клубни турнири, като дори записа класиране и в групите на Шампионската лига. Последният сезон обаче не беше добър за "сините“, които завършиха само на три точки от зоната на изпадащите, заемайки 12-то място в крайното подреждане. Целта пред треньора Пелегрино Матарацо ще е отново Хофе да завърши в горната половина на класирането. В първия кръг "сините“ отстъпиха с 1:2 у дома от Фрайбург, но преди седмица Хофенхайм стигна до обрат за крайното 3:2 на гости на дебютанта Хайденхайм и то след като до 77-ата минута изоставаше с два гола пасив.

Вофлсбург, който е и последният шампион на Германия, извън Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, не записа успешен последен сезон. В него "вълците“ на Нико Ковач завършиха на 8-мо място в крайното класиране, само на точка от местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. Меле, Черни, Йенц, Томас, Роджерио и Цезигер са новите, като за всички тях бяха платени почти 50 млн. евро. В първия кръг "вълците“ не срещнаха трудности у дома с новака Хайнденхайм и спечелиха с 2:0, а в следващия стигнаха до обрат на гости на Кьолн за крайното 2:1.

Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 2:2


Щутгарт - Фрайбург
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 16:30

Във втори пореден сезон Щутгарт игра бараж за оставането си в Бундеслигата, като и в двата пъти "швабите“ надвиваха завършилия на 3-то място в крайното класиране в долния ешелон. Сега със сигурност Щутгарт ще се опита да надгради в представянето си да не опъва отново нервите на феновете си. В първия кръг южняците разбиха с 5:0 тима на Бохум, но след това паднаха със сходен резултат на гости на солидния РБ Лайпциг за крайното 1:5.

Фрайбург отново надхвърли очакванията, но отборът пак се размина на косъм с място в Топ 4 и участие в групите на Шампионската лига. През миналогодишната кампания южняците завършиха на 5-та позиция. Без съмнение, всичко това се дължи на треньора Кристиан Щрайх, който преобрази играта на тима, откакто застана начело на Фрайбург през 2011 г. В първия кръг южняците сразиха с 2:1 Хофенхайм, а преди седмица надиграха с минималното 1:0 Вердер.

Прогноза: РБ Лайпциг - Фрайбург 4:2


Вердер Бремен - Майнц 05
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 16:30

Вердер изпълни целта си през миналогодишния сезон, която беше свързана със запазването на елитния си статут, тъй като северняците бяха новаци. "Бременските музиканти“ приключиха на 13-то място. Играчите на Оле Вернер започнаха силно, но през втората част на сезона изпуснаха насъбралата се инерция. В откриващия кръг северняците паднаха тежко у дома от шампиона Байерн с 0:4, преди седмица отстъпиха с 0:1 от Фрайбург.

Майнц 05 завърши на 9-то място в крайното класиране, като малко не достигна на "червените“ да се доредят до зона "Европа“. Играчите на Бо Свенсон се оказаха костелив орех за водещите отбори, но и непостоянни срещу по-непретенциозните съперници. Майнц ще се опита да надгради и да не е считан като типичния средняк. Клубът от едноименния град започна лошо кампанията и падна с 1:4 от Унион Берлин, а в предишния кръг изтърва успеха у дома за крайното 1:1 срещу Айнтрахт.

Прогноза: Вердер Бремен - Майнц 05 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Кьолн
Дата: 03.09.2023 г.
Час: 16:30

Айнтрахт бележки значителен прогрес през последните седем сезона, в които игра пет полуфинала, три финала - от които спечели два от тях: Купата на Германия (през 2018 г.) и Лига Европа (през 2022 г.). За новия сезон "орлите“ започват с нов треньор в лицето на Дино Топмьолер, който беше асистент на Юлиан Нагелсман по време на престоя му в РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. Айнтрахт постигна труден успех в първия кръг, надигравайки с минималното 1:0 новака Дармщад, а преди седмица се спаси по чудо от поражение на гости на Майнц 05 за крайното 1:1.

Кьолн записа по-слаб сезон за разлика от предходния, когато "козлите“ се класираха за участие в европейските клубни турнири. В последната кампания играчите на Щефен Баумгарт финишираха на 11-то място. Сега отборът от Карнавалния град отново ще се опита да надгради и да завърши в горната половина на крайното класиране. В първия кръг "козлите“ отстъпиха с 0:1 на гости на Борусия Дортмунд, а след това допуснаха обрат у дома за крайното 1:2 от Волфсбург.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Кьолн 0:0


Унион Берлин - РБ Лайпциг
Дата: 03.09.2023 г.
Час: 16:30

Унион Берлин беше най-приятната изненада на последния сезон в първенството. "Железните“ от "Старото лесничейство“ продължиха да впечатляват с всеки следващ сезон този път, в крайна сметка, напълно заслужено се класираха за участие в групите на Шампионската лига. Столичани завършиха кампанията на 4-то място, а Урс Фишер и неговите хора сами си вдигнаха високо летвата и сега трябва да я задържат. В първите два кръга Унион спечели с по 4:1, надигравайки безапелационно Майнц 05 и Дармщад.

Макар и мразен от мнозина, поради корпоративния характер на отбора, без никакво съмнение е, че тимът на РБ Лайпциг е може би най-бързо развиващият се в Германия. Отборът е създаден преди 14 години и през това време бързо се утвърди сред водещите в Бундеслигата, като е редовен участник в европейските клубни турнири. В последните две години "червените бикове“ триумфираха в турнира за Купата на Германия, като преди старта на сезона спечелиха и Суперкупата, разбивайки с 3:0 като гост шампиона Байерн Мюнхен. Целта пред РБ Лайпциг е ясна - преследване на историческа първа титла в Бундеслигата. В първия ден от кампанията обаче "червените бикове“ започнаха с фалстарт и загубиха с 2:3 гостуването си на солидния Байер Леверкузен, но след седмица разбиха с 5:1 у дома Щутгарт.

Прогноза: Унион Берлин – РБ Лайпциг 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318