Този път Байерн ще спечели на Борусия Парк


Н. Атанасов

Този път Байерн ще спечели на Борусия Парк

Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах отново започва сезона с големи амбиции и отново с нов треньор. В последните четири последователни кампании "жребчетата“ са с различни наставници на старта, които обаче така и не съумяват да се задържат след края. Сега начело на тима е Херардо Сеоане. Вестфалци завършиха 10-ти през миналогодишния сезон, като не успяха да се класират за участие в европейските клубни турнири, каквото ще е целта през започващата кампания.

В първия кръг Гладбах сътвори истински голов трилър срещу Аугсбург, който не излъчи победител за крайното 4:4, а преди седмица отборът отстъпи с 0:3 у дома от Байер Леверкузен.

Байерн Мюнхен спечели 11-та поредна титла на Германия и общо 33-та в клубната си витрина. Въпреки това, обаче, баварците не впечатлиха особено с изявите си, а последната Салатиера беше завоювана с огромна доза късмет и най-вече буквално подарена в последния кръг от Борусия Дортмунд.

Байерн можеше да започне с трофей преди старта на новия сезон, но допусна загуба с 0:3 у дома от РБ Лайпциг в двубоя за Суперкупата на Германия.

Все пак, шампионите започнаха с победа кампанията и разбиха с 4:0 като гости Вердер, а след това дойде и успехът над Аугсбург с 3:1.

Сега обаче Байерн се изправя срещу статистиката, която не е на страната на баварците в последните години срещу Гладбах. За последно грандът спечели срещу "жребчетата“ през сезон 2020/21. Байерн няма победа на "Борусия Парк“ във всички турнири от 2019 г. насам, като оттогава Борусия спечели четири пъти, а един от двубоите завърши наравно.

Прогноза: Борусия Мьонхненгладбах - Байерн Мюнхен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
304