Хари Кейн герой за Байерн в двубоя срещу Аугсбург


В. Мухарски

Хари Кейн герой за Байерн в двубоя срещу Аугсбург

Два гола на Хари Кейн в първия му домакински мач с екипа на Байерн Мюнхен осигуриха успех на германските шампиони с 3:1 над Аугсбург в двубой от 2-ия кръг на Бундеслигата.

Байерн откри резултата в 32-ата минута благодарение на автогола на Феликс Удоухокай след удар на Сане при хубав пас на единствената промяна в стартовите 11 в сравнение с миналата седмица Серж Гнабри.

Аугсбург можеше да стигне до гол - пет минути преди края на първата част, но ударът на капитана Демирович мина в страни от вратата. В 40-ата минута капитанът на Англия покачи на 2:0 след точно изпълнение на дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Никлас Дорш при далечен удар на Йозуа Кимих.

Гостите трябваше да рискуват повече след почивката, от което по-добре изграденият Байерн се възползва. Мюнхенци постепенно развиха типичната си доминация, позволиха малко шансове в защита и насочиха действието по-близо до вратата на Аугсбург. На косъм Кейн се размина с второто си попадение след подаване на Коман в 49-ата минута. В 69-ата минута Кейн покачи на 3:0 след като завърши хубава комбинация от подавания с едно докосване на Алфонсо Дейвис и Кингсли Коман. Гостите от Аугсбург върнаха едно попадение четири минути преди края чрез хърватина Дион Дрена Бельо, а в края на срещата Кейн можеше да запише и хеттрик срещу името си, но стреля в аут.

Ангричанинът Кейн, който дойде преди две седмици от Тотнъм за рекордния за Бундеслигата трансфер от 100 милиона евро, вкара и в първия мач при успеха с 4:0 над Вердер. По-рано днес съперникът на Левски в турнира на УЕФА Лига на Конференциите завърши 1:1 при визитата си на Майнц'05.

  Сподели
474