Лайпциг и Айнтрахт може да не излъчат победител в редовното време


Н. Атанасов

Лайпциг и Айнтрахт може да не излъчат победител в редовното време

РБ Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 03.06.2023 г.
Час: 21:00

Навръх 80-я юбилеен сезон в турнира за Купата на Германия един срещу друг се изправят отборите на РБ Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт. "Червените бикове“ ще се опитат да защитят трофея си от последното издание на надпреварата, докато "орлите“ преследват шеста купа на страната.

РБ Лайпциг е действащият носител на Купата на Германия. В миналогодишния финал "биковете“ се наложиха след изпълнение на дузпи над Фрайбург, за да успеят от третия път (след загубите през сезони 2018/19 и 2020/21) да стигнат до отличието, което е и първо в клубната витрина на тима. Сега предвожданият от Марко Розе клуб ще се опита да затвърди успешния сезон в Бундеслигата с нова купа. По пътя към тазгодишния финал Лайпциг елиминира Теутония (8:0), Хамбургер ШФ (4:0), Хофенхайм (3:1), Борусия Дортмунд (2:0) и Фрайбург (5:1).

Отсъстващи за "червените бикове“ са ключови играчи като Силва, Гвардиол и Гулаши.

Айнтрахт ще се опита да спечели трофей във втори пореден сезон. След като преди година "орлите“ триумфираха в Лига Европа, сега целта пред тях е Купата на Германия. Отличието ще гарантира на тима участие в европейските клубни турнири, тъй като през Бундеслигата Айнтрахт не успя да си осигури класиране, тъй като завърши кампанията на 7-ма позиция. Двубоят ще е последен за Оливер Гласнер начело на тима. Австрийският специалист ще напусне Айнтрахт след този мач.

По пътя си към своя девети финал за националната купа Айнтрахт отстрани по-лесни съперници в лицето на Магдебург (4:0), Щутгарт Кикерс (2:0), Дармщад (4:2), Унион Берлин (2:0) и Щутгарт (3:2).

Смолчич и Вениг са аут за символичните гости.

Прогноза: РБ Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Айнтрахт Франкфурт (Оливер Гласнер)
 
Трап
   
Туре
Тута
Ндика
Ленц
Гьотце
Соу
Роде
Кнауф
Камада
Муани
Вернер
Нкунку
Олмо
Лаймер
Хайдара
Собослай
Халстенберг
Орбан
Симакан
Хенрихс
   
Бласвих
 
РБ Лайпциг (Марко Розе)

Обоснована прогноза: РБ Лайпциг - Айнтрахт Франкфурт 1:1

  Сподели
451