Рубикон за Байерн Мюнхен


Н. Атанасов

Рубикон за Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 19:30

Шампионът Байерн Мюнхен победи Шалке 04 с 6:0 в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата. Серж Гнабри вкара два гола за Байерн, по един добавиха Томас Мюлер, който откри резултата, Кимих от дузпа, младият французин Матис Тел, както и Нусаир Мазрауи в добавеното време.

Баварците събраха 68 точки, но са само с 1 повече спрямо преследвача Борусия Дортмунд.

Така борбата за титлата ще се реши в последните два мача, като Байерн има домакинство на Ред Бул Лайпциг и гостуване на Кьолн, а Борусия Дортмунд ще гостува на Аугсбург и ще приеме на своя стадион Майнц в последния кръг.

Нойер и Ернандес са аут, а Упаменкано, Чупо-Мотинг и Дейвис до последно ще са под въпрос. Стражът Ян Зомер също не тренира преди мача, но се очаква да е възстановен и да застане под рамката на вратата.

РБ Лайпциг записа трета поредна победа и общо 18-та до момента. В предишния кръг "червените бикове“ стигнаха до драматичен успех при домакинството си на Вердер с 2:1. До 87-ата минута играчите на Марко Розе губеха в резултата, но стигнаха до обрат, като победното попадение падна в 96-ата минута.

Така Лайпциг има 60 точки и се изкачи до 3-ото място в класирането. Целта пред отбора е да завърши в Топ 4, за да си гарантира място в Шампионската лига, а също и да спечели за втора поредна година Купата на Германия.

За предстоящия двубой аут е Гулаши.

В последния кръг "червените бикове“ посрещат Шалке 04.

Прогноза: Байерн Мюнхен – РБ Лайпциг 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

РБ Лайпциг (Марко Розе)
 
Бласвих
   
Симакан
Орбан
Гвардиол
Халстенберг
Лаймер
Хайдара
Собослай
Нкунку
Олмо
Вернер
Гнабри
Коман
Мюлер
Сане
Горецка
Кимих
Кансело
Де Лихт
Павар
Мазраоуи
   
Зомер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 1:1

  Сподели
339