Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург - Волфсбург
Дата: 19.05.2023 г.
Час: 21:30

За втора поредна година Фрайбург е на път да се прости с надеждата си да играе в Шампионската лига в заключителните кръгове на сезона. Южняците са в серия от две поредни загуби, които ги извадиха от Топ 4, като и двете поражения дойдоха срещу основните конкуренти на Фрайбург за най-престижния клубен турнир - РБ Лайпциг (0:1) и Унион Берлин (2:4). Селекцията на Кристиан Щрайх е на 5-то място и е с 56 точки, което е на три от Унион и на четири от Лайпциг. В последния кръг от сезона Фрайбург гостува на Айнтрахт. Киерех е аут за домакините.

Волфсбург също се е запътил към европейските клубни турнири. В предишния кръг "вълците“ записаха трета победа за последните си пет мача в първенството и се наложиха с 2:1 у дома над Хофенхайм. Играчите на Нико Ковач са 6-ти и са с 49 точки. След седмица Волфсбург затваря кампанията у дома срещу Херта. Лакроа, Нмеча и Отавио пропускат гостуването във Фрайбург.

Прогноза: Фрайбург - Волфсбург 3:1


Херта Берлин - Бохум
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 16:30

Херта допусна неприятна загуба в предишния кръг, отстъпвайки с 2:5 на гости на Кьолн. Поражението бе 17-то за "старата дама“, като два кръга преди края на сезона столичани продължават да са на последното 18-то място и са с 25 точки, и илюзорни шансове за оцеляване. След седмица хората на Пал Дардай имат тежко гостуване на Волфсбург. Нсона, Сунйич и Нганкам пропускат предстоящия двубой.

Борещият се за оцеляване отбор на Бохум прекъсна серията от шест поредни мача без победа и в предишния кръг "сините“ сразиха с 3:2 у дома Аугсбург. Така рурци успяха да се измъкна от опасната зона и в момента са на спасителното 15-то място, като имат 31 точки. В последния кръг Бохум посреща амбициозния Байер Леверкузен. Толба и Стафилидис са с травми за гостите.

Прогноза: Херта Берлин - Бохум 1:1


Хофенхайм - Унион Берлин
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм не успя да си гарантира оцеляването и в предишния кръг "сините“ инкасираха трета загуба за последните си пет мача в Бундеслигата, отстъпвайки с 1:2 на Волфсбург. Възпитаниците на Пелегрино Матарацо са 14-ти и имат 32 точки, като са на два пункта от първия от отборите под чертата. В последния кръг Хофе гостува на един от основните претенденти за място в елитната дивизия - Щутгарт. Брун Ларсен е контузен, а Нсоки е наказан.

Унион записа много важна победа в предишния кръг, надигравайки с 4:2 у дома директен съперник за място в Топ 4 в лицето на Фрайбург. Така "железните“ събраха 59 точки и са 4-ти. В последния кръг хората на Урс Фишер посрещат Вердер. Шафер е аут за столичани.

Прогноза: Хофенхайм - Унион Берлин 2:2


Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 16:30

Шалке 04 отказва да се предаде и се бори с всички сили за мястото си в елитната дивизия. В последния си мач от Бундеслигата обаче "кралскосините“ паднаха лошо с 0:6 на гости на борещия се за титлата състав на Байерн Мюнхен. Загубата прати играчите на Томас Райс обратно под чертата, като "миньорите“ са 16-ти и са с 30 точки. В последния кръг Шалке има тежко гостуване на солидния РБ Лайпциг. Ферман, Хеекерен и Козуки са контузени, а Бюлтер е наказан.

Айнтрахт отписа първенството и голямата цел пред "орлите“ ще е да спечелят предстоящия финал за Купата на Германия, където съперник е РБ Лайпциг. В предишния кръг "орлите“ прекъснаха негативната серия от 10 поредни мача без победа и се наложиха с 3:0 у дома над коравия Майнц 05. Възпитаниците на Оливер Гласнер, за когото стана ясно, че напуска след края на сезона, са 8-ми и имат 46 точки. В последния кръг Айнтрахт посреща Фрайбург. Смолчич и Вениг са контузени.

Прогноза: Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Вердер Бремен - Кьолн
Дата: 20.05.2023 г.
Час: 16:30

Вердер инкасира трета поредна загуба и общо седма за последните си 10 мача в първенството. В предишния кръг "бременските музиканти“ паднаха драматично с 1:2 от РБ Лайпциг, въпреки че водеха в резултата до 87-ата минута, но в крайна сметка си тръгнаха с празни ръце. Това беше и 17-та загуба в актива на северняците, като отбори в зоната на изпадащите имат по-малко поражение от играчите на Оле Вернер. Бременци са 12-ти и имат 35 точки. В последния кръг гостуват на коравия Унион. Агу, Салифу и Пайпер са извън сметките на домакините.

Кьолн доиграва спокойно сезона и не се бори за нищо. В последния си мач от първенството "козлите“ разбиха с 5:2 у дома последния Херта. Кьолн е 10-ти и има 41 точки. В последния кръг играчите на Щефен Баумгарт посрещат лидера Байерн Мюнхен в двубой, който може да се окаже ключов за титлата. Ут продължава да е контузен.

Прогноза: Вердер Бремен - Кьолн 1:1


Майнц 05 - Щутгарт
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 16:30

Майнц 05 изпусна поредна отлична възможност да се намести в местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг футболистите на Бо Свенсон инкасираха трета поредна загуба, този път с 0:3 от Айнтрахт. Поражението остави "червените“ с 45 пункта и са 9-ти в подреждането. След седмица Майнц гостува на борещия се за титлата отбор на Борусия Дортмунд. Буркард и Видмер са контузени, а Олсен е наказан.

Щутгарт продължава да е активно замесен в борбата за оцеляване. В предишния кръг "швабите“ завършиха 1:1 у дома с амбициозния Байер Леверкузен. Въпреки спечелената точка, южняците остават под чертата, като са на предпоследното 17-то място и са с 29 точки. В последния кръг на сезона Щутгарт посреща Хофенхайм, който също все още не си е подпечатал оставането в елитната дивизия. Пфайпер и Мавропанос са под въпрос.

Прогноза: Майнц 05 - Щутгарт 2:2


Аугсбург - Борусия Дортмунд
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 18:30

Аугсбург пропусна много добра възможност да си гарантира на практика оцеляването в Бундеслигата. В предишния кръг баварците отстъпиха с 2:3 на гости на Бохум, който също е замесен в борбата за спасяване. Така селекцията на Енрико Маасен остава с 34 точки и два кръга преди края на кампанията е на четири пункта от първия от отборите под чертата. В последния си мач за сезона Аугсбург гостува на Борусия Мьонхенгладбах. Хан, Стрьобъл и Баумгартлингер са в лазарета, а Гумни е наказан.

Борбата за титлата в Бундеслигата не е приключила, след като Борусия Дортмунд се наложи убедително над Борусия Мьонхенгладбах с 5:2. Отборът на Един Терзич реши мача с тима от Мьонхенгладбах за половин час, като до 32-рата минута вкара и четирите си гола. Впоследствие съименникът отбеляза две попадения, но BVB имаше последната дума. Играчите на Един Терзич са 2-ри и имат 67 точки.

Така борбата за титлата ще се реши в последните два мача, като Байерн има домакинство на Ред Бул Лайпциг и гостуване на Кьолн, а Борусия Дортмунд ще гостува на Аугсбург и ще приеме на своя стадион Майнц 05 в последния кръг.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 1:3


Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 21.05.2023 г.
Час: 20:30

Борещият се за участие в европейските клубни турнири отбор на Байер Леверкузен записа трето равенство за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "аспирините“ завършиха 1:1 на гости на предпоследния Щутгарт. Хората на Чаби Алонсо са 7-ми и имат 49 точки, с колкото е и Волфсбург, чийто показатели обаче са по-добри. В последния ден на сезона Леверкузен е гост на Бохум.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира трета загуба за последните си пет мача в първенството, като този път "жребчетата“ паднаха с 2:5 на гости на съименника от Дортмунд. Играчите на Даниел Фарке не се борят за нищо и доиграват сезона. В момента Гладбах е 11-ти и е с 39 пункта. В последния кръг тимът посреща Аугсбург.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Мьонхенгладбах 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
391