Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Кьолн - Херта Берлин
Дата: 12.05.2023 г.
Час: 21:30

Отборът на Кьолн постигна трета поредна победа като гост, като този път "козлите“ изненадващо се наложиха с 2:1 срещу амбициозния Байер Леверкузен. Играчите на Щефен Баумгарт са 11-ти и имат 38 точки, като проблемите напоследък за клуба от едноименния град са свързани с колебливите изяви у дома, където тимът не е печелил от м. февруари насам. Дайц и Ут са контузени, а Шмиц е наказан.

Херта прекъсна негативната серия от осем поредни мача без победа, като последните четири от тях бяха загуби, и в предишния кръг "Старата дама“ постигна много важен успех в битката за оцеляване и то срещу пряк конкурент - 2:1 у дома над Щутгарт. Въпреки спечелените три точки, хората на Пал Дардай остават на последното 18-то място и са с 25 пункта, като засега са на пет от спасението. Чигерчи, Нсона и Сунийч са аут.

Прогноза: Кьолн - Херта Берлин 1:0


Бохум - Аугсбург
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 16:30

Бохум няма победа вече в шест последователни мача, като тази серия се отрази на "сините“ в битката за оцеляване. В момента рурци са на предпоследната 17-та позиция и имат 28 точки, като са на две от спасението. В предишния кръг Бохум отстъпи с 0:2 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Отсъстващи за домакините са Брошински и Остерхаге.

След седем поредни мача без победа Аугсбург стигна до успех преди седмица, когато баварците се наложиха с 1:0 у дома над сензацията Унион Берлин. Селекцията на Енрико Маасен има 34 точки и се отдалечи на шест от опасната зона, като Аугсбург е 13-ти. В лазарета на гостите са Баумгартлингер, Гикиевич, Хан, Оксфорд и Стрьобъл, а Енгелс е наказан.

Прогноза: Бохум - Аугсбург 0:0


Айнтрахт Франкфурт - Майнц 05
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 16:30

Айнтрахт отписа първенството и вече в 10 поредни мача "орлите“ нямат победа. За този период възпитаниците на Оливер Гласнер, за когото стана ясно, че напуска след края на сезона, записаха по пет равенства и пет загуби. В предишния кръг Айнтрахт падна 1:3 на гости на Хофенхайм, като след този двубой тимът остава с 43 точки и е 9-ти. Голямата цел пред "орлите“ ще е да спечелят предстоящия финал за Купата на Германия, където съперник е РБ Лайпциг. Макс и Смолчич са с травми, а Боре е наказан.

Майнц 05 допусна втора поредна загуба, която сериозно удари по амбициите на отбора за участие в европейските клубни турнири. Преди седмица хората на Бо Свенсон отстъпиха изненадващо у дома от новака Шалке 04 с 2:3. Така Майнц остава с 45 точки и са на 8-мо място в колоната. Буркард и Видмер са контузени, а с наказания са Барейро и Кор.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Майнц 05 2:2


Унион Берлин - Фрайбург
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 16:30

Допреди няколко кръга се смяташе, че Унион Берлин е сигурен за място в Топ 4 и участие в групите на Шампионската лига наесен, но ето че сега "железните“ може да се разминат с историческо първо класиране за най-престижния клубен турнир. В предишния кръг столичани отстъпиха с 0:1 на гости на Аугсбург, а след този мач играчите на Урс Фишер сдадоха 3-ото място във временното класиране и вече са 4-ти, като остават с 56 точки. Унион все още е в Топ 4, защото има по-добра голова разлика именно спрямо предстоящия съперник. За домакините няма отсъстващи играчи.

Серията от три поредни победи в Бундеслигата за Фрайбург приключи в предишния кръг, когато Фрайбург отново сведе глава пред РБ Лайпциг и на шампионатно ниво. Този път възпитаниците на Криситан Щрайх отстъпиха с 0:1, като вече са извън Топ 4 и заемат 5-то място в подреждането със своите 56 пункта. Киерех продължава да лекува травма.

Прогноза: Унион Берлин - Фрайбург 1:1


Волфсбург - Хофенхайм
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 16:30

Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Волфсбург претърпя най-тежката си загуба до момента. В предишния кръг "вълците“ бяха разбити с 0:6 като гости на Борусия Дортмунд. Поражението остави играчите на Нико Ковач с 46 точки, а Волфсбург е 7-ми. Лакроа, Нмеча и Отавио са аут за домакините.

Целта на Хофенхайм е оцеляването. В предишния кръг "сините“ прекъснаха серията от две поредни загуби и се наложиха с 3:1 у дома над Айнтрахт. Играчите на Пелегрино Матарацо вече имат 32 точки и засега са на четири от първия от отборите под чертата, като Хофе е 14-ти. Кадержабек и Вогт са с контузии, а Нсоки е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Хофенхайм 3:2


Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхненгладбах
Дата: 13.05.2023 г.
Час: 19:30

Джуд Белингам и Карим Адейеми отбелязаха по два гола, а Борусия Дортмунд направи поредна убедителна крачка в битката за титлата в Бундеслигата с убедителна победа с 6:0 срещу Волфсбург, за да се доближи на една точка от лидера Байерн Мюнхен. Пред повече от 81 хиляди фенове на своя стадион Адейеми вкара в 14-ата и 59-ата минута и асистира за втори гол на Себастиен Алер в 28-ата, преди да пропусне да запише хеттрик в 65-ата, след като не успя да се разпише от дузпа. Белингам отбеляза страхотно попадение в 54-ата минути и добави второ в 86-ата. Дониел Мален направи 3:0 в 37-ата минута. Това беше 10-та поредна победа у дома за "жълто-черните“, които остават на точка зад Байерн Мюнхен три двубоя преди края на сезона в опит за първа титла от 2012 година насам. BVB има 64 точки и заема втората позиция след баварците. Гитенс е аут за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от две поредни загуби и три последователни мача без успех. Преди седмица "жребчетата“ се наложиха с 2:0 у дома над борещия се за оцеляване тим на Бохум. Играчите на Даниел Фарке са 10-ти и имат 39 точки. Плеа е наказан за Гладбах.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 4:1


Щутгарт - Байер Леверкузен
Дата: 14.05.2023 г.
Час: 16:30

След четири поредни мача без загуба, в които Щутгарт се стабилизира и дори измъкна от зоната на изпадащите, в предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 1:2 на гости на последния Херта. Поражението остави южняците с 28 точки, като в момента Щутгарт е на 16-то място, което отрежда бараж за оставане в елитната дивизия. Мавропанос е аут за домакините.

След девет поредни мача без загуба и четири последователни домакински победи Байер Леверкузен допусна изненадваща загуба на собствен терен, отстъпвайки с 1:2 от Кьолн. Поражението остави "аспирините“ с 48 точки, като селекцията на Чаби Алонсо запазва заеманото 6-то място в класирането. Шик, Лунев и Белараби са с травми за Б04.

Прогноза: Щутгарт - Байер Леверкузен 2:2


РБ Лайпциг - Вердер Бремен
Дата: 14.05.2023 г.
Час: 18:30

Амбициозният РБ Лайпциг записа втора поредна победа и общо 17-та до момента, след като преди седмица "червените бикове“ отново се разправиха с Фрайбург, само че този път в Бундеслигата, за крайното 1:0. По този начин хората на Марко Розе събраха 57 точки и успяха да се изкачат до 3-ото място във временното класиране, измествайки основните конкуренти за Топ 4 - Унион Берлин и Фрайбург, които пък играят един срещу друг през уикенда. Гулаши продължава да е контузен за Лайпциг.

Вердер, който е със статут на новак през настоящия сезон, инкасира втора поредна загуба и общо 16-та до момента. В предишния кръг "бременските музиканти“ отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Байерн Мюнхен. Северняците остават с 35 точки и са 12-ти в подреждането. Агу и Салифу все още не са възстановени.

Прогноза: РБ Лайпциг - Вердер Бремен 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
395