Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Кьолн
Дата: 05.05.2023 г.
Час: 21:30

Силната серия на Байер Леверкузен продължава и в предишния кръг "аспирините“ записаха девети пореден мач без загуба, като са постигнали шест успеха и три ремита. Този път играчите на Чаби Алонсо завършиха 0:0 на гости на коравия Унион Берлин. Леверкузен е 6-ти и има 48 точки. Шик и Лунев все още са в лазарета на домакините.

Кьолн прекъсна серията от четири поредни мача без поражение в Бундеслигата, като преди седмица "козлите“ отново разочароваха домакинските си привърженици и вече нямат победа пред собствена публика в пет последователни двубоя на собствен терен. Този път хората на Щефен Баумгарт паднаха с 0:1 от Фрайбург. Кьолн е 11-ти и има 35 точки, като може да се каже, че отборът доиграва сезона. Дайтц и Ут са контузени, а Мартел е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен – Кьолн 3:0


Майнц 05 – Шалке 04
Дата: 05.05.2023 г.
Час: 21:30

Впечатляващата серия от 10 поредни мача за Майнц 05 приключи в предишния кръг, когато "червените“ отстъпиха с 0:3 на гости на Волфсбург. Поражението остави възпитаниците на Бо Свенсон с 45 пункта, като отборът е 8-ми в подреждането, но запазва реални шансове да атакува зона "Европа“. Буркард и Видмер са аут за домакините.

Шалке 04 отказва да се предаде и се бори с всички сили за мястото си в елитната дивизия. В последния си мач от Бундеслигата "кралскосините“ постигнаха втора поредна домакинска победа, като този път отборът от Гелзенкирхен се наложи с 2:1 у дома над Вердер. Новакът продължава да е в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място, с актив 27 пункта, но пък е само на точка от спасението. Баланта, Ферман, Хеекерен, Йенц и Козуки са с контузии.

Прогноза: Майнц 05 – Шалке 04 3:2


Аугсбург – Унион Берлин
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 16:30

Аугсбург далеч не е си е гарантирал мястото в Бундеслигата и през следващия сезон, а освен това баварците нямат победа вече в седем поредни кръга. В последния от тях възпитаниците на Енрико Маасен завършиха 1:1 на гости на Айнтрахт. С добавената точка Аугсбург има 31, като е на 13-то място, но е на дистанция от три пункта от първия от отборите под чертата. Отсъстващи за домакините са Баумгартлингер, Бериша, Гикиевич, Хан, Оксфорд и Стрьобъл.

Сензацията Унион Берлин пък направи второ поредно домакинско равенство. Този път играчите на Урс Фишер поделиха точките у дома за крайното 0:0 срещу коравия Байер Леверкузен. Въпреки ремито, "железните“ все още са 3-ти и имат 56 пункта, с колкото е и Фрайбург. Лейте е наказан за столичани.

Прогноза: Аугсбург – Унион Берлин 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Бохум
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах не се бори за нищо, освен честта си, и доиграва сезона в Бундеслигата. Преди седмица вестфалци допуснаха втора поредна загуба и общо 12-та до момента, като този път играчите на Даниел Фарке отстъпиха с 1:2 на гости на Щутгарт. "Жребчетата“ са 10-ти и имат 36 точки. Тюрам е контузен, а Итакура е наказан за Гладбах.

Борещият се за оцеляване отбор на Бохум няма победа вече в пет последователни кръга. В предишния от тях рурци успяха да измъкнат точка при домакинството си на тогавашния лидер Борусия Дортмунд за крайното 1:1. "Сините“ са под чертата, като заемат 16-то място и са 28 точки, като ако завършат на тази позиция, ще трябва да играят бараж за оставане в елитната дивизия. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Бохум 2:1


Фрайбург – РБ Лайпциг
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 16:30

Фрайбург продължава да се бори за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. В предишния кръг южняците записаха трета поредна победа. Този път играчите на Кристиан Щрайх се наложиха с 1:0 на гости на Кьолн. Така Фрайбург има 56 точки, с колкото е Унион Берлин, и с два пункта повече спрямо предстоящия съперник. Киерех все още не е възстановен.

РБ Лайпциг също се е устремил към групите на най-престижния клубен турнир. Преди седмица "червените бикове“ бързо се върнаха обратно на победния път, надигравайки с минималното 1:0 Хофенхайм. Лайпциг е 5-ти и има 54 точки. Гулаши и Шлагер са контузени.

Преди няколко дни двата отбора се изправиха един срещу друг в турнира за Купата на Германия, а мачът беше повторение на финала от последното издание на надпреварата. И този път Лайпциг уби мечтите на Фрайбург за трофей, като този път поражение беше още по-унизително и за крайното 5:1.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 2:3


Херта Берлин – Щутгарт
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 16:30

Херта инкасира четвърта поредна загуба и вече в осем последователни кръга столичани са без победа. В последния си мач от Бундеслигата "старата дама“ очаквано отстъпи с 0:2 на гости на новия лидер Байерн Мюнхен. В момента Херта остава закотвен на дъното и е с 22 точки, заемайки последното 18-то място, като е на цели шест пункта от спасението. Нсона и Суньич са аут.

Щутгарт също е сред отборите, замесени активно в битката за оцеляване. "Швабите“ обаче са в пъти по-добра форма от тази на Херта. В предишния кръг Щутгарт записа четвърти пореден двубой без поражение, като този път южняците се наложиха с 2:1 у дома на Борусия Мьонхенгладбах. Щутгарт е на спасителното 15-то място и има 28 точки, с колкото е Бухам, но и по-добра голова разлика. Каразор е наказан за гостите.

Прогноза: Херта Берлин – Щутгарт 0:1


Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 06.05.2023 г.
Час: 16:30

Хофенхайм допусна втора поредна загуба и отново се доближи до зоната на изпадащите. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:1 на гости на РБ Лайпциг. Поражението остави играчите на Пелегрино Матарацо с 29 пункта, като Хофе е само на точка от първия от отборите под чертата. Акпогума е наказан, а с травми са Брун Ларсен, Кадержабек и Вогт.

Айнтрахт записа девети пореден двубой без победа в Бундеслигата. Този път "орлите“ направиха 1:1 у дома срещу Аугсбург. Възпитаниците на Оливер Гласнер са 9-ти и имат 43 точки. Айнтрахт обаче може за втори пореден сезон да спечели трофей и да играе в европейските клубни турнири, тъй като през седмицата отборът елиминира Щутгарт в турнира за Купата на Германия след успех с 3:2 и така ще спори за отличието във финала срещу РБ Лайпциг. Аут за гостите са Якич, Макс и Смолчич.

Прогноза: Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Борусия Дортмунд – Волфсбург
Дата: 07.05.2023 г.
Час: 18:30

Борусия Дортмунд не успя да спечели гостуването си на Бохум от 30-ия кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните“ стигнаха само до равенство 1:1. Борусия сдаде лидерската позиция, като е с 61 точки, на точка зад Байерн.

30 секунди след началния съдийски сигнал Бохум откри резултата чрез Антони Лосила, чийто удар с десния крак извън пеналта намери горния ляв ъгъл. "Жълто-черните“ първо успяха да се съвземат и изравниха секунди по-късно. Това се случи в 7-ата минута. Себастиан Алер беше изведен в наказателното поле. Той пусна към непокрития Карим Адейеми. Младокът нямаше как да пропусне от напълно чиста позиция – 1:1. През втората част играчите на BVB продължиха да създават много положения. Адейеми бе най-активният за гостите, както и Джуд Белингам имаше няколко добри включвания, но те не успяха да реализират положенията си.

Мюние, Мори и Шлотербек продължават да са извън сметките на домакините.

Волфсбург продължава да се надява, че ще играе в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг "вълците“ сразиха намиращия се в отлична форма състав на Майнц 05 за крайното 3:0 и така записаха втора поредна победа в първенството. Селекцията на Нико Ковач има 46 точки и е на 7-мо място в подреждането. С травми за гостите са Лакроа, Нмеча, Отавио и Шулце.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Волфсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
309