Байерн няма да сбърка срещу Хофенхайм


Н. Атанасов

Байерн няма да сбърка срещу Хофенхайм

Байерн Мюнхен - Хофенхайм
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 16:30

Байерн Мюнхен записа втора поредна победа под ръководството на Томас Тухел в Бундеслигата. В предишния кръг баварците надиграха изцяло коравия Фрайбург, но спечелиха само с 1:0 като гости. По този начин грандът успя да си върне на този съперник за загубата, която му нанесе няколко дни по-рано в турнира за Купата на Германия.

Байерн остава едноличен водач в първенството, като запазва преднината си спрямо преследвача Борусия Дортмунд на два пункта, а баварците са с 58 точки.

И ако до момента Байерн с Тухел начело е безпогрешен в Бундеслигата, не така стоят нещата в турнирите. Както стана ясно, тимът беше елиминиран за купата на страната, а е на път да отпадне и от Шампионската лига. През седмица баварците паднаха неприятно с 0:3 от Манчестър Сити в първи 1/4-финален двубой от надпреварата.

Аут за домакините са Нойер и Ернандес.

Хофенхайм показва, че няма никакво намерения да се прости с елитния си статут. Допреди няколко кръга отборът беше в зоната на изпадащите, но сега "сините“ са в серия от три поредни победи. Преди седмица Хофе срази с 2:0 у дома последния Шалке 04. Така играчите на Пелегрино Матарацо събраха 28 точки и се изкачиха до 14-ото място в подреждането, като вече са на пет пункта от първия от отборите под чертата.

Контузени за тежката визита в Мюнхен са Брун Ларсен и Куарешма.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Хофенхайм 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хофенхайм (Пелегрино Матарацо)
 
Бауман
   
Вогт
Брукс
Акпогума
Кадержабек
Гайгер
Анхелиньо
Крамарич
Бекер
Бебу
Баумгартнер
Чупо-Мотинг
Сане
Мусиала
Коман
Горецка
Кимих
Кансело
Де Лихт
Упамекано
Павар
   
Зомер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Хофенхайм 2:0

  Сподели
277