Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Шалке 04 - Херта Берлин
Дата: 14.04.2023 г.
Час: 21:30

Шалке 04 допусна втора поредна загуба, която удари по амбициите на "кралскосините“ за оцеляване. Този път клубът от Гелзенкирхен отстъпи 0:2 на готи на Хофенхайм, който е един от сериозните претенденти в борбата за спасение. "Миньорите“ отново са на последното 18-то място и са с 21 точки, като са на пет от спасението. Аут за домакините са Хеекерен, Козуки, Полтер, Уронен и Ван ден Берг.

Херта е другият отбор, който също е с най-големи шансове за изпадане. Столичани нямат победа в пет последователни кръга, а в последния от тях "старата дама“ отстъпи с 0:1 у дома от РБ Лайпциг. Селекцията на Сандро Шварц е на предпоследната 17-та позиция и е с 22 точки. Боетиус, Еюке и Нсона продължават да са извън сметките за гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Херта Берлин 2:1


Кьолн - Майнц 05
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 16:30

Кьолн прекъсна серията от шест поредни мача без победа и в предишния кръг "козлите“ сразиха с 3:1 като гости Аугсбург. Хората на Щефен Баумгарт имат 31 точки и са 12-ти в подреждането. Андерсон, Дайц и Ут са с травми, а Схири е наказан.

Майнц 05 няма загуба вече в осем последователни кръга, като за този период "червените“ записаха пет успеха и три ремита. Преди седмица възпитаниците на Бо Свенсон поделиха точките у дома срещу Вердер за крайното 2:2. Всичко интересно в двубоя се случи в последните пет минути от него, тъй като тогава паднаха всичките четири попадения в срещата. Майнц на два пъти повеждаше, но съумяваше да задържи аванса си точно две минути. "Червените“ имат 41 точки и са 8-ми, като запазват реални шансовете за Топ 6. Букард е контузен.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 1:1


РБ Лайпциг - Аугсбург
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 16:30

Коравият тим на РБ Лайпциг прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 1:0 на гости на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Херта. Така играчите на Марко Розе вече имат 48 точки, като се възползваха от грешната стъпка на Фрайбург и се наместиха на 4-ото място, което и последното, даващо право на участие в групите на Шампионската лига. Гулаши и Шлагер са с травми за домакините.

Аугсбург няма победа вече четири поредни мача. В предишния от тях футболистите на Енрико Маасен отстъпиха с 1:3 у дома от Кьолн. Баварците остават с 29 точки и засега са 13-ти. Демирович е наказан, а с контузии са Хан, Оксфорд и Стрьобъл.

Прогноза: РБ Лайпциг – Аугсбург 3:0


Щутгарт - Борусия Дортмунд
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 16:30

Щутгарт постигна едва пета победа от началото на сезона, но успехът дойде в подходящ момента и срещу подходящ съперник. Преди седмица "швабите“ надиграха с 3:2 Бохум, който също е замесен в битка за оцеляване. Щутгарт има 23 точки, като е на 16-то място в класирането и ако завърши на него, ще трябва да играе бараж за оставането си в елитната дивизия. Пфайфер пропуска предстоящия двубой.

Борусия Дортмунд бързо се съвзе от негативната седмица, в която тимът първо загуби от Байерн Мюнхен, а след това беше елиминиран от РБ Лайпциг на 1/4-финалтие за Купата на Германия. Преди седмица "жълто-черните“ се наложиха с 2:1 у дома над сензацията на Унион Берлин. BVB продължава да диша във врата на лидера, като запазва 2-ото място и е с 56 пункта, на две зад баварците. Шлотербек и Мори са аут за вестфалци.

Прогноза: Щутгарт – Борусия Дортмунд 1:2


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 15.04.2023 г.
Час: 19:30

Айнтрахт не се представя убедително напоследък. Преди седмица "орлите“ записаха шести пореден двубой без успех в Бундеслигата. Този път играчите на Оливер Гласнер отстъпиха с 1:3 на гости на един от основните конкуренти за място в зона "Европа“ – Байер Леверкузен. Айнтрахт е на 7-мо място и има 41 пункта. Гьотце е наказан, а Линдстрьом, Макс и Смолчич са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах прекъсна серията от пет поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг "жребчетата“ надвиха с 2:0 у дома коравия Волфсбург. Вестфалци са 10-ти и имат 35 точки, като шансовете им за участие в европейските клубни турнири са илюзорни. Санчес е аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Вердер Бремен - Фрайбург
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 16:30

Новакът Вердер е без победа вече в пет последователни кръга. В последния от тях "бременските музиканти“ направиха 2:2 на гости на Майнц 05. Всичко интересно в двубоя се случи в последните пет минути от него, тъй като тогава паднаха всичките четири попадения в срещата. Майнц на два пъти повеждаше, но съумяваше да задържи аванса си точно две минути. Северняците от Вердер имат 32 пункта и са 11-ти в колоната. Агу е контузен за домакините.

Фрайбург записа трети пореден двубой без победа в Бундеслигата. В предишния кръг южняците отстъпиха с 0:1 у дома от Байерн Мюнхен само няколко дни след като постигнаха сензационна победа като гости в турнира за Купата на Герамния. Играчите на Кристиан Щрайх сдадоха заветното 4-то място, което вече се замена на РБ Лайпциг и сега са 5-ти с 47 пункта. Гулде и Киерех пропускат визитата на север.

Прогноза: Вердер Бремен – Фрайбург 1:2


Унион Берлин - Бохум
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 18:30

Сензацията Унион Берлин допусна шеста загуба за сезона, след като преди седмица "железните“ отстъпиха с 1:2 на гости на устремилия се към титлата Борусия Дортмунд. Хората на Урс Фишер запазват заеманото от тях 3-то място и иса с 52 точки. Шафер и Мьовалд са контузени.

След три поредни мача без загуба Бохум допусна поражение в предишния кръг. Този път рурският клуб отстъпи с 2:3 у дома от Щутгарт, който е един от основните конкуренти в борбата за оцеляване. "Сините“ остават с 26 точки и са на спасителното 15-то място, но първият от отборите под чертата е на дистанция от три пункта. Лосила е наказан, а Гамбоа е с травма.

Прогноза: Унион Берлин – Бохум 2:0


Волфсбург - Байер Леверкузен
Дата: 16.04.2023 г.
Час: 20:30

Волфсбург допусна осма загуба до момента, след като преди седмица "вълците“ отстъпиха с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави играчите на Нико ковач с 39 точки, като Волфсбург е 9-ти и спешно се нуждае от победи, ако иска да запази живи шансовете си за място в европейските клубни турнири наесен. Франйич и Нмечa са аут.

Подемът на Байер Леверкузен продължава. Преди седмица "аспирините“ стигнаха до 3:1 у дома над Айнтрахт, за да постигнат пета поредна победа в Бундеслигата. Играчите на Чаби Алонсо вече са в Топ 6, като заемат 6-то място, и са с 43 точки. Шик и Лунев продължават да лекуват контузии.

Прогноза: Волфсбург – Байер Леверкузен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
376