Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Кьолн
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 16:30

Аугсбург пропиля аванс от два гола и в крайна сметка завърши 2:2 при гостуването си на Волфсбуг. Играчите на Енрико Маасен водеха в резултата до заключителните минути на двубоя, когато обаче допуснаха две попадения последното от които падна в добавеното време. С добавената точка баварците имат общо 29 и са 12-ти в класирането. Демирович и Педерсен са наказани, а с контузии са Хан, Стрьобъл и Йебоа са контузени.

Колебливите изяви за Кьолн продължиха и в предишния кръг, когато "козлите“ записаха шести последователен двубой без успех в първенството. Този път клубът от едноименния град направи 0:0 у дома с Борусия Мьонхенгладбах. Кьолн е 13-ти и има 28 пункта. Андерсон, Дайц и Ут са с травми.

Прогноза: Аугсбург – Кьолн 1:0


Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен продължава да върви уверено към местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг "аспирините“ записаха четвърта поредна победа и общо 12-та до момента, след като се справиха без затруднения на гости на Шалке 04 с 3:0. Селекцията на Чаби Алонсо е на 7-мо място в подреждането и има 40 точки. Шик, Амири и Лунев са контузени.

Айнтрахт пък не се представя убедително напоследък. Преди седмица "орлите“ записаха пети пореден двубой без успех в Бундеслигата. Този път играчите на Оливер Гласнер направиха 1:1 у дома с борещия се за оцеляване състав на Бохум. Айнтрахт е на 6-то място и има 41 пункта. Линдстрьом, Смолчич и Туре са контузени.

Прогноза: Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Борусия Дортмунд – Унион Берлин
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд сдаде лидерската позиция, след като в предишния кръг "жълто-черните“ инкасираха седма загуба за сезона. Този път поражението беше на гости на Байерн Мюнхен с 2:4, като това беше осма загуба за вестфалци в последните девет мача от Der Klassiker. BVB отново е на 2-ро място и е с 53 точки, като е на два от върха. През седмицата Дортмунд отпадна на 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия от действащия носител на отличието РБ Лайпциг и се прости с може би най-реалистичната възможност за трофей през сезона. Шлотербек и Мори са с травми.

Сензацията Унион Берлин записа втора поредна победа в първенството и 15-та до момента. В предишния кръг "железните“ разбиха с 3:0 у дома последния Щутгарт. Така играчите на Урс Фишер вече имат 51 точки и вървят смело към групите на Шампионската лига, като в момента са 3-ти в колоната. Шафер продължава да е извън сметките на гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Унион Берлин 2:1


Майнц 05 – Вердер Бремен
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 16:30

Коравият тим на Майнц 05 продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. Възпитаниците на Бо Свенсон са без загуба вече седем последователни мача, като за този период "червените“ записаха пет победи и две равенства. В предишния кръг Майнц разби с 3:0 като гост многомилионната селекция на РБ Лайпциг. Така отборът вече има 40 точки и е на 8-мо място в подреждането. Буркард и Онисиво са отсъстващи.

Вердер пък допусна 13-та загуба на сметката си. Преди седмица северняците отстъпиха с 1:2 у дома от борещия се за оцеляване Хофенхайм. Поражението остави отбора на българския национал Илия Груев с 31 точки, като "бременските музиканти“ са на 11-та позиция. Агу, Дос Сантос и Пайпер са аут.

Прогноза: Майнц 05 – Вердер Бремен 2:1


Херта Берлин – РБ Лайпциг
Дата: 08.04.2023 г.
Час: 19:30

Херта стигна до скъпоценната точка при гостуването си на солидния състав на Фрайбург за крайното 1:1. С добавената точка "старата дама“ има 22, като все още е под чертата, заемайки 16-то място в класирането, което изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия. Треньорът Сандро Шварц не може да разчита на Боетиус, Еюке, Йоветич и Нсона.

Амбициозният РБ Лайпциг допусна втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "червените бикове“ отново отстъпиха от малко очаква съперник – този път в лицето на Майнц 05 за крайното 0:3 у дома. Поражението остави хората на Марко Розе с 45 точки, като Лайпциг все още е на 5-то място в подреждането. Гулаши и Шлагер са с контузии.

Прогноза: Херта Берлин – РБ Лайпциг 0:2


Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах е в серия от пет поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг "жребчетата“ завършиха 0:0 на гости на Кьолн. Вестфалци са 10-ти и имат 32 точки, като шансовете им за място в зона "Европа“ са илюзорни. Санчес, Янтшке и Вайгъл са с травми, а Коне е наказан.

Волфсбург стигна до равенство 2:2 при домакинството си на Аугсбург, като това беше трето реми за "вълците“ за последните им пет мача. Играчите на Нико Ковач определено могат да се радват на точката, тъй като се добраха до нея след два късни гола в заключителните минути на мача. Волфсбург има 39 точки и е на 9-то място в колоната. Баку и Вимер са с наказания.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург 1:1


Бохум – Щутгарт
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 18:30

След двете поредни победи, които измъкнаха Бохум от зоната на изпадащите, в предишния кръг рурци стигнаха до равенство 1:1 на коравия Айнтрахт. С добавената точка "сините“ имат общо 26 и са 14-ти, като засега са на четири пункта от опасната зона. Гамбоа е аут за домакините.

Бъдещето на Щутгарт в елитната дивизия става все по-несигурно. В последния си мач от Бундеслигата "швабите“ инкасираха четвърта загуба за последните пет кръга и общо 14-та до момента. Този път южняците паднаха с 0:3 на гости на Унион Берлин. Щутгарт остава на последното 18-то място и е с 20 точки, на пет от спасението. След този двубой от ръководството на клуба уволниха Бруно Лабадия и сега начело на "швабите“ е Себастиан Хьонес.

Прогноза: Бохум – Щутгарт 1:1


Хофенхайм – Шалке 04
Дата: 09.04.2023 г.
Час: 20:30

Хофенхайм записа втора поредна победа, която извади отбора от опасната зона. Този път "сините“ се наложиха с 2:1 на гости на Вердер. Така Хофе събра 25 точки и е на спасителното 15-то място, непосредствено над зоната на изпадащите, и с три точки аванс спрямо първия от отборите под чертата. Брун Ларсен все още е контузен за домакините, а с наказание е Дабур.

Серията от осем поредни мача без загуба, в която Шалке 04 записа шест равенства и две победи, приключи в предишния кръг. Тогава "кралскосините“ отстъпиха с 0:3 у дома от Байер Леверкузен. Поражението остави "миньорите“ с 21 точки, а тимът е на предпоследното 17-то място в класирането. Аут за гостите за Хеекерен, Козуки, Полтер, Уронен и Ван ден Берг.

Прогноза: Хофенхайм – Шалке 04 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
330