Хитцфелд: Дортмунд може да прескочи групите на Шампионската лига


А. Павлов

Хитцфелд: Дортмунд може да прескочи групите на Шампионската лига

След осем години отсъствие Дортмунд се завръща в Шампионската лига и някогашният треньор на Черно-жълтите Отмар Хитцфелд е убеден, че младият отбор на дортмундци притежава достатъчно качество, за да се представи добре в Шампионската лига. При това се говори, че през лятото ръководството на немския първенец няма да закупи нито един звезден играч.

Селекционерът на Швейцария бе начело на Дортмунд от 1991 до 1997 година, като той се раздели с отбора след триумф в най-престижния евротурнир. Победният финал срещу Ювентус (3:1) тогава се изигра в Мюнхен, където ще се проведе и финалният двубой в следващото издание на Шампионската лига.

Сега обаче дортмундци при всички положения няма да бъдат част от фаворитите за крайния успех в надпреварата. Въпреки това Хитцфелд вярва в успешното представяне на немския шампион. "Тимът има достатъчно качество, за да се изяви в добра светлина и поне да прескочи груповата фаза", каза бившият наставник на Байерн.

"Дортмунд не се нуждае от попълнение, което да струва много милиони. Отборът извлича полза от своя младежки ентусиазъм и амбиция. С идването на някоя звезда само биха се повишили излишно напрежението и очакванията", отбеляза още 62-годишният стратег.

  Сподели
201