Байерн се справи с Аугсбург в шоу с 8 гола


FUTBOL-TV

Байерн се справи с Аугсбург в шоу с 8 гола

Байерн Мюнхен постигна нова победа в първенството на Германия по футбол, след като в осемголов фестивал надви друг отбор от баварския регион Аугсбург с 5:3. Френският защитник Бенжамен Павар се превърна в истински герой за домакините, след като вкара два гола за тях, но много по-важно беше, че попаденията му паднаха след 0:1 за гостите.

С успеха си днес Байерн има 52 точки от 24 мача, а с 3 по-малко и предстоящо дерби на Рур като гост на Шалке 04. РБ Лайпциг излезе на 3-о място в класирането, след като отнесе с 3:0 на собствен терен Борусия Мьонхенгладбах. Гостите от Мьонхенгладбах обаче могат да съжаляват, че не си създадоха предпоставки за нещо повече, тъй като при резултат 0:0 в 53-ата минута Аласан Плеа пропусна да открие от дузпа. Тимо Вернер откри резултата за Лайпциг в 57-ата минута, Емил Форшберг от дузпа в 71-ата и Йошко Гвардиол 10 преди края оформиха крайния резултат.

В другите два мача се получиха еднакви резултати – 1:1. Намиращият се на 6-о място евробоец Айнтрахт (Франкфурт) завърши при такъв баланс у дома с третия отзад напред Щутгарт, а Майнц прекъсна серията си от четири поредни победи с равенството против Херта.

Лерой Сане подаде на Павар за 1:1 в 15-ата минута, след като още във 2-ата Мергим Бериша изведе гостите напред. В 35-ата Павар обърна хода на мача с мощен изстрел с левия крак. А Сане вкара своето попадение в последните секунди на първата част за 3:1. Бериша с втория си гол в мача, този път от дузпа, намали в 60-ата минута на 2:4. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Матайс де Лихт срещу Иван Кардона от гостите. В 74-ата минута Алфонсо Дейвис направи 5:2 след чудесно подаване на Жоао Кансело, който отбеляза асистенцията в своя мач номер 150 в Бундеслигата. Накрая Кардона наказа за трети път заспалата баварска защита след подаване на Рубен Варгас.

  Сподели
283