Ондуа: Плащам цената, че съм руски гражданин


Н. Гавазов

Ондуа: Плащам цената, че съм руски гражданин

Полузащитникът на Хановер 96 Гаел Ондуа заяви, че повече няма да играе за германския клуб.

"В клуба, с който имам договор до края на сезона, вече не разчитат на мен. Въпреки опита от игра на Световно първенство. Въпреки дисквалификацията на дефанзивния халф. Въпреки факта, че защитниците са принудени да се преместят в центъра на терена. Въпреки поредицата от загуби в последните кръгове. Няма и най-малък шанс да вляза на терена този сезон.

Мисля, че разбирате причините. Всички видяха какво се случи след Световното. С мен - футболист, който е вписан в клуба като руски гражданин. И който вярва, че човек винаги трябва да има своя истина и своя позиция. И точно сега плащам цената за това.

Когато сте избрали любимата си работа, тогава трябва да отидете до самия край. Въпреки всичко. Без значение какво се случва. Определено ще има трудности и неприятности, но най-важното е вярата в себе си и вашите сили. Както и да имате собствено мнение. Направих своя избор и вървя до края. Знам, че няма да е лесно. И също така - че не можете да се отказвате при никакви обстоятелства", заяви Ондуа.

Ондуа изигра два мача за Хановер 96 този сезон, без да отбележи гол.

Ондуа е роден в Камерун, но от дете живее в Русия и учи в академията на Локомотив Москва при братя Миранчук, а по-късно играе за юношеския отбор на ЦСКА Москва.

По време на Световното в Катар Ондуа постави знамето на държавата - агресор Русия върху обувките си, с което разгневи демократичната общественост по света.

  Сподели
391