Футболистите в Германия избраха Нури Шахин за най-добър играч


М. Мехмед

Футболистите в Германия избраха Нури Шахин за най-добър играч

Вълшебният сезон на Борусия Дортмунд в Бундеслигата след спечелването на титлата продължава с все сила. Турският национал Нури Шахин, който бе в основата на първото място в шампионата бе избран за най-добър играч на сезона. Младокът събра 46.1% от общите гласове на професионалните футболисти в страната. На второ място остана съотборникът на Шахин Марио Гьотце, който събра 18.7% от общите гласове. Младият специалист на тима Юрген Клоп пък спечели приза за най-добър треньор.

За най-добър вратар логично бе избран стража на Шалке 04 Мануел Нойер, който се представи на много високо ниво през сезона както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига.

Естествено имаше и награди, които обаче едва ли би радвали носителите им. Турчинът Дениз Айтекин получи 32.9% от гласовете за най-слабо представил се рефер. Бившият треньор на Байерн(М) и Шалке 04 Феликс Магат, който бе на косъм от отпадане с тима на Волфсбург пък бе избран за най-слаб треньор. На второ място в тази категория остана треньорът на Айнтрахт Франкфурт Кристоф Даум, който не успя да спаси клуба си от изпадане във Втора Бундеслига.

На въпрос „Ще спечели ли Германия Европейското първенство през 2012 година", близо 50% от футболистите гласуваха в анкетните си карти с отговор „да". 88.6 % от тях пък намериха като правилно, решението на футболната федерация да удължи договора на националния треньор Йоахим Льов.

 

  Сподели
198