Байерн с реми при първия си шампионатен мач за годината


FUTBOL-TV

Байерн с реми при първия си шампионатен мач за годината

РБ Лайпциг и Байерн (Мюнхен) завършиха 1:1 в първата среща от Бундеслигата за пролетта. С тази точка баварците продължават да водят в класирането, но сега са с 35 точки и преднината им може да бъде скъсена от преследвачите. Тимът на РБ Лайпциг е на 3-о място с 29.

Ерик-Максим Чупо-Мотинг откри резултата за гостите от Мюнхен в 37-ата минута, а 7 след началото на второто полувреме Марсел Халстенберг изравни. Срещата ще бъде запомнена и с официалния дебют на новото попълнение на вратата на Байерн – швейцарският национал Ян Зомер.

Байерн, който беше лишен от няколко важни играчи заради травми, включително вратаря Мануел Нойер, Садио Мане и Люка Ернандес, доминираше през първото полувреме, но трябваше да се задоволи с едно доста по-слабо второ. И въпреки контузиите, старши треньорът Юлиан Нагелсман успя да извади стартови 11, всички участници на Световното първенство. Новото попълнение Ян Зомер на вратата, те определено гледат към рекордната 11-а титла на свой терен.

И още в 8-ата минута Серж Гнабри удари греда, а в 31-ата Леон Горецка прати топката в мрежата, но съдията маркира засада. Системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР) се намеси, след като установи засада на Матайс де Лихт. Натискът им се отплати в 38-ата минута, когато Гнабри центрира перфектно в наказателното поле, нападателят от Камерун Чупо-Мотинг изпревари своите пазачи и прати топката до далечната греда. Само две минути след гола домакините от Лайпциг можеха да изравнят резултата, но намерил се сам на чиста позиция от точката за изпълнение на дузпа Емил Форшберг изстреля топката в страни до лявата греда.

Домакините излязоха много по-агресивни през втората част и само 7 минути след нейното начало успяха да изравнят чрез Марсел Халстенберг, който промуши топката до далечната греда. След този гол домакините още повече придобиха увереност и в 52-ата и в 70-ата минути Дани Олмо пропиля две възможности. Най-напред стреля в аут, а след това защитник на гостите застана на пътя на топката. В 4-ата минута на добавеното време Байерн можеше да си тръгне и с пълния комплект от точки, но ударът на Томас Мюлер премина в страни от целта.

  Сподели
269