Дортмунд прати Айнтрахт във Втора Бундеслига, Гладбах се добра до бараж


А. Павлов

Дортмунд прати Айнтрахт във Втора Бундеслига, Гладбах се добра до бараж

Новият шампион на Германия Дортмунд срази Айнтрахт с 3:1 в мач от 34-ия кръг в Бундеслигата. Черно-жълтите обаче стигнаха до успеха, след като осъществиха пълен обрат от 0:1 до 3:1.
Себастиан Роде изведе своите напред в резултата в 46-ата минута. Гостите съумяха да удържат тази преднина до 68-ата минута, когато Лукас Бариос възстанови статуквото.

С още две попадения в последните 20 минути от срещата дортмундци подпечатаха 23-ата си победа за този сезон. Първо в 72-ата минута Марко Рус си вкара автогол, а в 90-ата минута Бариос се разписа за втори път в двубоя и фиксира крайния резултат.

Така Дортмунд завърши на първо място в крайното класиране с актив от 75 точки. Айнтрахт пък, който бе седми на полусезона, завоюва едва осем пункта след Нова година и логично потегли към Втора Бундеслига.

В същото това време конкурентите на Орлите за оцеляване Волфсбург и Гладбах останаха над чертата в крайното подреждане. И докато Вълците биха Хофенхайм с 1:3 и си гарантираха запазването на елитния статут, то Кончетата, записали равен 1:1 с Хамбургер, ще трябва да играят бараж за оставане в Бундеслигата.

В другите два мача, които имаха по-важно значение за крайното класиране, Леверкузен победи Фрайбург с минималното 0:1, а Байерн удари Щутгарт с 2:1. По този начин Заводския отбор запази второто си място, което ще му осигури директно участие в груповата фаза на Шампионската лига. Баварците пък останаха трети и ще играят плейоф за влизане в групите на най-авторитетния евротурнир.

Догодина мюнхенци ще бъдат водени от Юп Хайнкес, който обаче не се поколеба да играе бараж в Шампионската лига. По-скоро обратното важи за наставника на фрайбургци Робин Дут, който от следващия сезон ще застане начело на Леверкузен. Разбира се, всичко това е в кръга на шегата.

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Кьолн - Шалке 2:1
Хановер - Нюрнберг 3:1
Кайзерслаутерн - Вердер 3:2
Майнц - Санкт Паули 2:1

  Сподели
138