Анонс на 34-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 34-ия кръг в Бундеслигата

Днес ще се проведе последният 34-и кръг в Бундеслигата. Общо взето, вече всичко е решено, като единствено не е ясно кой ще придружи Санкт Паули по пътя към Втора Бундеслига.
Волфсбург, Гладбах и Айнтрахт ще се борят със зъби и нокти, за да спасят кожата си. Най-близко до спасението са Вълците, които са 15-и с 35 точки. Момчетата на Феликс Магат имат и наглед сравнително лек мач пред себе си - визита на Хофенхайм. Мьонхенгладбахци пък срещат Хамбургер, а най-тежка изглежда задачата на франкфуртци, които гостуват на шампиона Дортмунд.

В такива моменти обаче, както стана въпрос вече, мотивацията е пределна и затова на практика не бива да отписваме нито един от трите отбора.

От друга страна, в челото на класирането нещата са до голяма степен ясни. Дортмундци вече спечелиха първенството, Леверкузен и Байерн са сигурни за Шампионската лига, а Хановер и Майнц - за Лига Европа. Все пак след този кръг може да настъпят леки размествания, които няма да бъдат без значение. Ако Баварците победят Щутгарт в дербито на рунда, а Леверкузен загуби от Фрайбург, то възпитаниците на Андрийс Йонкер ще завършат на втора позиция, което им ще позволи да участват директно в групите на Шампионската лига. В Байерн при всички положения ще бъдат много радостни от едно такова стечение на обстоятелствата, защото така отборът ще има възможност да проведе по-дълга предсезонна подготовка. Също така, ако хановерци не бият Нюрнберг, а Майнц се справи със Санкт Паули, то футболистите на Томас Тухел ще изместят тези на Мирко Сломка от четвъртото място.

Кьолн - Шалке

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Маркус Шмидт


И двата отбора вече запазиха елитния си статут и за следващия сезон, което ще им даде възможност да подходят спокойно и освободено към този двубой. В миналия кръг Козлите се наложиха с 0:2 над Айнтрахт, докато Шалке падна от Майнц с 1:3. С това подопечните на Ралф Рангник се свлякоха до 14-ата позиция с 40 пункта. В същото време Кьолн се изкачи с едно място в таблицата и тимът вече е 13-и с 41 точки.


Де факто това е една срещу между два тима, които са съседи във временното подреждане. На хартия тук фаворит е Шалке, но Миньорите надали ще успеят да вземат повече от точка при гостуването си в Кьолн.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кьолн - 2.25/2.20
Равен - 3.40/3.40
Шалке - 3.10/3.00

Прогноза: Кьолн - Шалке 1:1

 

Байерн - Щутгарт

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Съдия: Флориан Майер


Това е дуел със запазена марка. Първият мач между Байерн и Щутгарт през този сезон завърши с изразителен успех за мюнхенци - 3:6. Тогава обаче Швабите бяха в много тежко положение, от което тимът с много воля и старание успя да се измъкне.

Състезателите на Бруно Лабадия спечелиха 23 точки в последните си 10 шампионатни срещи и така отборът се издигна до 11-ата позиция с 42 точки. В последния кръг Швабите се наложиха с 2:1 над силния тим на Хановер, което само показва подобрението в изявите на Щутгарт.

Разбира се, Швабите нямат да запомнят тази кампания с добро, тъй като те се представиха доста под възможностите си, но все пак тимът успя да избегне изпадането, а туй със сигурност не е било лека задача.

В това отношение ситуацията в Байерн е доста сходна. Мюнхенци можеха да се насладят на далеч по-успешен сезон, но къде заради липса на концентрация и късмет, къде заради недостатъчно добри изяви, те трябваше да се задоволят само с класиране за Шампионската лига. Баварците така и не успяха да започнат типичния за тях победен марш, като в последните си 10 шампионатни мача те завоюваха 20 пункта, което е твърде малко за отбор от калибъра на Байерн. Все пак предвид угрозата от евентуално разминаване с Шампионската лига изходът от кампанията не е чак толкова лош. С разгрома над Санкт Паули (1:8) Баварците узакониха своето участие в най-силния евротурнир, а те все още имат и шансове за спечелване на място в груповата фаза на надпреварата. Това ще стане, ако мюнхенци спечелят срещу Щутгарт, а Леверкузен отстъпи на Фрайбург.

В Байерн определено ще бъдат повече от доволни, ако се стигне до това, затова те ще гонят докрай успеха срещу Швабите. Това е последният мач за наставника Йонкер, който след края на сезона ще бъде заменен от Юп Хайнкес. Преди днешния двубой холандският треньор има известни кадрови проблеми, като той не може да ползва услугите на Ивица Олич, Хамит Алтънтоп, Луиш Густаво, които са с контузии, както и на изтърпяващия наказание Франк Рибери.

В лагера на гостите пък не могат да разчитат на петима футболисти. Става въпрос за контузените Кристиан Молинаро, Тимо Гебхарт, Йоан Одел и Матио Делпиер.

Все пак и в двата отбора има много на брой добри играчи, които могат да заменят отсъстващите. Така че определено има предпоставки да станем свидетели на качествен двубой.

Що се касае до крайния изход от него, Байерн има предимство пред Щутгарт, тъй като в Мюнхен са решени да преследват второто място до самия край на първенството.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Байерн - 1.28/1.25
Равен - 5.50/5.50
Щутгарт - 10.00/10.00


Прогноза: Байерн - Щутгарт 3:1

 

Дортмунд - Айнтрахт

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Петер Гагелман


Дортмунд си позволи да загуби с 2:0 от Вердер в предния кръг, но това не е толкова изненадващо, след като само седмица преди това Черно-жълтите триумфираха със седмата си титла на Германия. Тимът обаче още не е вдигнал сребърната салатиера. Това ще стане след срещата с Айнтрахт, когато се очакват още по-бурни празненства в Дортмунд. Хората на Юрген Клоп ще се опитат да зарадват допълнително своите привърженици с успех над опашкаря от Франкфурт. Момчетата на Кристоф Даум се запътиха с голяма скорост към Втора Бундеслига, след като в предходния рунд преклониха глава пред Кьолн (0:2). Така Орлите ще трябва да търсят задължителна победа на "Сигнал Идуна Парк", за да се преборят поне за 16-ото място. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като дортмундци ще искат да направят луд купон по повод връчването на титлата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Дортмунд - 1.50/1.50
Равен - 4.33/4.00
Айнтрахт - 5.75/6.50


Прогноза: Дортмунд - Айнтрахт 2:0

 

Фрайбург - Леверкузен

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Феликс Цвайер


На Леверкузен е нужна точка, за да си гарантира второто място. В миналия кръг Заводския отбор завърши наравно 1:1 с Хамбургер и остави Байерн в играта. Сега тимът ще трябва да се поправи срещу Фрайбург, ако иска да завърши на втора позиция в крайното класиране. На пръв поглед тази задача не изглежда особено трудна, но състезателите на Робин Дут доказаха през тази година, че са доста коварен съперник.


Понастоящем фрайбургци заемат осмо място с 44 пункта, което им позволява да подходят със спокойствие към домакинството си на леверкузенци. Именно този факт може да им помогне да покажат това, на което са способни, и да спечелят, ако не три, то поне една точка.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фрайбург - 4.75/4.50
Равен - 3.60/3.40
Леверкузен - 1.75/1.80


Прогноза: Фрайбург - Леверкузен 2:2

 

Хамбургер - Гладбах

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Мануел Грефе


Хамбургер вече играе само за своето име, докато Гладбах продължава да се бори за своето място в елита. В предишния кръг Ротхозен записаха реми срещу Леверкузен (1:1), Гладбах пък надделя с 2:0 над Фрайбург. Посредством този успех Кончетата излязоха от зоната на здрача и вече те са 16-и с 35 пункта. Същия точков актив има и Волфсбург, който се намира на 15-а позиция, но Вълците са с по-добра голова разлика от момчетата на Люсиен Фавр. Гладбах не е никак далеч от своето спасение, което изглеждаше почти непостижимо преди два месеца, затова в отбора ще сторят и невъзможното, за да превземат "Имтех Арена".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хамбургер - 2.60/2.50
Равен - 3.40/3.60
Гладбах - 2.60/2.50


Прогноза: Хамбургер - Гладбах 0:1

 

Хановер - Нюрнберг

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Кнут Кирхер


И Хановер, и Нюрнберг надскочиха боя си през тази година. Както добре си спомняме, само преди 12 месеца тези два тима бяха застрашени от изпадане. Сега обаче те се намират в първата третина на таблицата, което определено заслужава уважение. Въпреки че в последния кръг двата отбора загубиха съответно от Щутгарт и Хофенхайм, този факт няма да заличи поредицата от добри игри, които те показаха през настоящата кампания.


И докато на хановерци те стигнаха за място в Европа, то нюрнбергци не успяха да се класират за евротурнирите. Въпреки това подопечните на Дитер Хекинг могат да бъдат много доволни от този сезон. Както те, така и хората на Мирко Сломка, ще се опитат да завършат кампанията със стил, като хановерци имат по-големи шансове за победа, имайки предвид блестящите им изяви пред собствени трибуни.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер - 2.00/2.00
Равен - 3.50/3.60
Нюрнберг - 3.50/3.40

Прогноза: Хановер - Нюрнберг 2:1

 

Хофенхайм - Волфсбург

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: Торстен Кинхьофер


Много важен мач за Волсфсбург и съвсем не толкова за Хофенхайм. Вълците трябва да спечелят на всяка цена, ако искат да бъдат сигурни в своето оставане. В момента те са 15-и с 35 точки, но Гладбах и Айнтрахт дебнат за грешка от тяхна страна, така че волфсбургци трябва да внимават, за да не се озоват накрая във Втора Бундеслига. Миналата седмица играчите на Феликс Магат стъпиха накриво срещу Кайзерслаутерн, понасяйки загуба с 1:2. В това време хофенхаймци победиха Нюрнберг със същия резултат и запазиха деветото си място с 43 пункта.


Възпитаниците на Марко Пецаюоли отдавна не се борят за нищо конкретно, освен за своята чест. Точно това обаче прави хофенхаймци много непредвидим съперник, тъй че волфсбургци ще трябва да бъдат много предпазливи при визитата си на "Райн-Некар-Арена". Все пак критичната ситуация на Вълците е достатъчно силна мотивация, затова в този случай може да се търси двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хофенхайм - 3.50/3.20
Равен - 3.50/3.60
Волфсбург - 2.00/2.05


Прогноза: Хофенхайм - Волфсбург 1:2


Кайзерслаутерн - Вердер

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион"
Съдия: Роберт Хартман


Преди години бяхме свикнали тези два отбора да се борят за челните места в класирането, но през тази година това не бе така. Почти до края на първенството Кайзерслаутерн и Вердер бяха въвлечени в битката за спасение, но те все пак успяха да оцелеят. Този факт надали учудва някого кой знае колко много, тъй като в тимове с традиции, каквито несъмнено са Червените дяволи и Зелено-белите, трудностите пораждат не притеснение, а още по-голяма твърдост и воля за победи.

В този ред на мисли и Кайзерслаутерн, и Вердер постигнаха успехи в миналия кръг. Момчетата на Марко Курц сломиха Волфсбург с 1:2, докато бременци биха първенеца Дортмунд с 2:0. По този начин Кайзерслаутерн се изкачи до 10-ата позиция с 43 точки, а Вердер е вече 12-и с 41.

Двата тима могат да се насладят на този двубой, защото вече осигуриха елитния си статут за следващата кампания. Това безусловно е голяма предпоставка за добър мач, затова не бихте сбъркали, ако изберете да гледате срещата между Кайзерслаутерн и Вердер.

Относно това, дали ще има победител в този мач, трудно може да са отговори еднозначно, но, изглежда, хиксът е най-адекватният знак в тази ситуация.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кайзерслаутерн - 2.20/2.10
Равен - 3.40/3.40
Вердер - 3.20/3.20


Прогноза: Кайзерслаутерн - Вердер 2:2

 

Майнц - Санкт Паули

14.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Гуидо Винкман

Майнц се наслаждава на един страхотен сезон, който беше подпечатан и със спечелване на евровизи. С успеха над Шалке с 1:3 в предния кръг момчетата на Томас Тухел си гарантираха участието в Лига Европа. Отборът успя да задържи високото ниво, което наложи в началото на кампанията, и напълно заслужено догодина ще представя Германия в Европа.

Нещата за Санкт Паули до един момент също се развиваха повече от добре, но в решителната част от сезона тимът напълно изпусна парата. Като че ли онази случка, която се разигра по време на двубоя с Шалке, понижи увереността на хората в тима. Санкт Паули спечели само една точка от последните си 10 шампионатни срещи, което просто показва защо тимът вече изпадна във Втора Бундеслига. Недостатътчният опит на този млад и симпатичен отбор е една от основните причини за този развой на нещата, но като че ли всички се убедихме, че този тим има място в Бундеслигата. Неговата публика също заслужава голямо уважение, като предната седмица тя не спря да подкрепя своите любимци при погрома от Байерн (1:8). Следващият противник на Санкт Паули също е един силен тим, което намалява шансовете им за добър резултат.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 1.36/1.33
Равен - 4.75/4.75
Санкт Паули - 8.00/8.50


Прогноза: Майнц - Санкт Паули 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187