Нагелсман: Германия се радва, че Нойер най-накрая е в редиците


Н. Гавазов

Нагелсман: Германия се радва, че Нойер най-накрая е в редиците

Старши -треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман коментира победата над Херта (3:2), която му позволи да оглави класирането на Бундеслигата, а също така говори за завръщането в игра след контузия на рамото на вратаря Мануел Нойер и представянето на нападателя Ерик Чупо- Мотинг.

"Не бе лесен мач. Имаше моменти, в които не можехме да играем нашия футбол. Не бяхме концентрирани, след като поведохме с 3:0 и допуснахме два бързи гола в резултат. Бе важен мач и ние го спечелихме, въпреки че можехме да улесним живота си.

Ефективност на Чупо-Мотинг? Той винаги е имал тези качества. Последните няколко месеца имаше контузии, ковид, Африканската купа, така че му липсваше ритъм. Когато е в униформа, знаем какви качества има, така че не се учудвам. За мен изявите му са логично следствие от добрата физическа форма.

Завръщането на Нойер? Той е капитанът и е много важен за нас както на терена, така и извън него. Той все още е най-добрият вратар в света. Радваме се, че се върна. Цяла Германия се радва, че Нойер най-накрая е в редиците“, заяви Нагелсман.

  Сподели
378