Вердер оцеля след успех над шампиона, Байерн в ШЛ след погром в Хамбург (видео)


А. Павлов

Вердер оцеля след успех над шампиона, Байерн в ШЛ след погром в Хамбург (видео)

Вердер порази с 2:0 новия шампион на Германия Дортмунд в дербито на 33-ия кръг в Бундеслигата. Зелено-белите стигнаха до успеха след голове на Микаел Силвестър в 6-ата и Клаудио Писаро в 64-ата минути. Френцузинът се разписа след меле в наказателното поле на дортмундци, а Писаро вкара с хладнокръвен изстрел, след като бе изведен чудесно от Филип Баргфреде.

Посредством тази победа бременци си осигуриха оцеляването в немския елит, докато първенецът Дортмунд просто се наслаждава на остатъка от сезона.

Видео: Тук

В другия по-интересен двубой от днешния следобед Байерн постигна тотален погром над Санкт Паули и с това хората на Андрийс Йонкер си гарантираха участието в Шампионската лига. Попаденията за Баварците бяха дело на Марио Гомес в 10-ата, 52-ата и 86-ата минути, на Ариен Робен в 54-ата и 84-ата минути, на Франк Рибери в 74-ата и 88-ата минути, на Даниел Ван Буйтен в 32-ата минута. Единствения гол за хамбургци пък отбеляза Марсел Егер в 78-ата минута.

Това бе последният двубой за Санкт Паули у дома през тази кампания в Бундеслигата, тъй като отборът вече изпадна и на теория във втория ешелон. Тимът обаче може да се гордее със своите привърженици, които не спряха да го подкрепят през всичките 90 минути.

Видео: Тук

Ето и останалите резултати от днешния следобед:

Леверкузен - Хамбургер 1:1- Видео: Тук
Айнтрахт - Кьолн 0:2 - Видео: Тук
Гладбах - Фрайбург 2:0 - Видео: Тук
Нюрнберг - Хофенхайм 1:2 - Видео: Тук
Шалке - Майнц 1:3 - Видео: Тук
Щутгарт - Хановер 2:1 - Видео: Тук
Волфсбург - Кайзерслаутерн 1:2 - Видео: Тук

  Сподели
131