Анонс на 33-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 33-ия кръг в Бундеслигата

Тазгодишният сезон в Бундеслигата почти приключи. Утре следобед ще се изиграят всички срещи от 33-ия кръг в немския шампионат. Най-важният въпрос в първенството вече получи отговор, след като в предния кръг Дортмунд спечели титлата за седми път в своята история. Играчите на Юрген Клоп изнесоха изключително силна кампания и успехът от предния рунд срещу Нюрнберг с 2:0 просто узакони завоюването на сребърната салатиера. В същото това време прекият конкурент на дортмундци за първото място Леверкузен падна с 2:0 от Кьолн и се прости с надеждите си за първа титла на Германия.

Все пак Заводския отбор по всяка вероятност ще завърши на втората позиция, която осигурява директно участие в груповата фаза на Шампионската лига. В момента хората на Юп Хайнкес водят с пет точки на третия Байерн, който миналата седмица се наложи по убедителен начин над Шалке (4:1). По този начин Баварците се възползваха от грешната стъпка на Хановер, допуснал неприятно поражение от Гладбах с 0:1, и отново се върнаха на третото място. Борбата за него обаче още не е свършила, така че Бундеслигата ще бъде достатъчно интересна до самия край на сезона.

Още по-интригуваща обаче може би ще бъде битката за спасение, като на практика цели шест тима все още участват в нея. И докато Щутгарт, Вердер и Кьолн се нуждаят от още една или две точки, за да запазят и на теория елитния си статут, то Волфсбург, Айнтрахт и Гладбах ще се хвърлят в свиреп бой за заветната 15-а позиция, която е последната, осигуряваща директно оставане в най-горното ниво на немския футбол. 16-ото място също може да доведе до оцеляване, но за тази цел завършилият на тази позиция отбор трябва да спечели баража срещу третия от Втора Бундеслига.

В тази връзка най-оспорваният мач в този кръг може би ще бъде Айнтрахт - Кьолн. Де факто, ако Орлите не спечелят този двубой, ще се запътят сериозно към втория ешелон. Иначе в дербито на рунда един срещу друг ще се изправят Вердер и Дортмунд. Срещите Леверкузен - Хамбургер и Волфсбург - Кайзерслаутерн също могат да предложат желаната наслада от играта, затова не бихте сбъркали, ако решите да ги гледате.

Байер Леверкузен - Хамбургер

Леверкузен - Хамбургер

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Тобиас Велц


На пръв поглед това са два равностойни отбора и дори можем да кажем, че в Хамбургер играят по-изявени индивидуалности. Въпреки това леверкузенци се представят много по-добре от хамбургци, които са едва осми с актив от 43 точки. Ротхозен се простиха с всякакви надежди за евроучастие и сега те просто доиграват кампанията. В предходния рунд отборът понесе загуба с 0:2 от Фрайбург, която просто показва, че В Хамбургер искат този сезон да приключи възможно най-бързо.

Това нещо вероятно ще се усети и в двубоя срещу Леверкузен, който, макар и да загуби битката за титлата, няма от какво да бъде недоволен през тази година. Тимът е на крачка от директно участие в групите на Шампионската лига, а в Лига Европа пък състезателите на Юп Хайнкес стигнаха до осминафинал.

Очевидно домакините ще подходят със самочувствие към утрешния мач, което ги прави и фаворит за трите точки.

Още повече, че Хайнкес ще има щастието да разчита на всичките си налични футболисти, след като тази седмица Сидни Сам преодоля стомашно-чревна инфекция.

От друга страна, визитата на Леверкузен със сигурност ще пропуснат Марсел Янсен и Рууд ван Нистелроой, които все още лекуват контузии.

Кадровите проблеми обаче не могат да бъдат проблем за наставника на Хамбургер Михаел Йонинг, който има на разположение достатъчно добри футболисти, способни да заменят Янсен и Ван Нистлероой. По-скоро намирането на силен стимул за победа ще затрудни Йонинг и заради това не бих се изненадал, ако Леверкузен вземе своето в тази среща.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Леверкузен - 1.44/1.44
Равен - 4.33/4.25
Хамбургер - 7.00/6.90

Прогноза: Леверкузен - Хамбургер 2:0

Айнтрахт - Кьолн

Айнтрахт - Кьолн

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: д-р Феликс Брих


Ключов двубой и за Айнтрахт, и за Кьолн. Домакините изпитват отчаяна нужда от трите точки, за да преплуват до спасителния бряг. Понастоящем те са доста близко до него, заемайки 16-о място с 34 пункта. Лошото за подопечните на Кристоф Даум обаче е това, че ако не спечелят мача с Козлите, то шансовете им за оцеляване ще намалеят значително, тъй като в последния кръг те гостуват на шампиона Дортмунд. Надали Черно-жълтите ще пропуснат да победят Орлите тогава, когато ще им бъде връчена титлата. Затова франкфуртци трябва да сторят и невъзможното, за да надделеят над Кьолн. Извършването на това задължение придобива още по-голяма стойност, имайки предвид загубата с 3:0 от Майнц в предния кръг.

Определено по-спокойно е положението в стана на гостите, които с едно равенство ще си осигурят и на хартия оставането в елита. И, въпреки че туй няма да бъде лесно, Козлите могат да тръгнат уверено към този двубой, след като в предишния рунд биха Леверкузен с 2:0. С това играчите на Фолкер Финке запазиха 14-ата си позиция със сбор от 38 пункта.

Ясно е, че битката между Айнтрахт и Кьолн ще бъде крайно ожесточена. Съвсем отделен въпрос обаче е дали ще има победител в нея.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Айннтрахт - 2.00/2.00
Равен - 3.40/3.40
Кьолн - 3.75/3.55


Прогноза: Айнтрахт - Кьолн 1:1


Гладбах - Фрайбург

Гладбах - Фрайбург


07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Михаел Вайнер

Това е един доста любопитен мач. От една страна, Гладбах продължава да се бори неистово за своето спасение, докато Фрайбург, който е една от приятните изненади през тази година, просто се наслаждава на остатъка от сезона. Именно това прави футболистите на Робин Дут коварен съперник, така че срещата няма да бъде никак лека за Кончетата. Като потвърждение на тези свои думи ще спомена, че фрайбургци се справиха с Хамбургер в предходния кръг (0:2).

В Гладбах ще вземат този факт под внимание, но надали ще се уплашат от него. Възпитаниците на Люсиен Фавр, макар и малко късно, впрегнаха всички сили в битката за оцеляване и успехът над Хановер с 0:1 от миналия кръг показва ясно, че Кончетата са готови да минат през огън и жупел, за да бъдат в елита и догодина. Тъй че тъкмо тази настървеност и жертвоготовност, ако щете, е факторът, който може да донесе на Гладбах не само трите точки утре, а изобщо и оставането в Бундеслигата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 1.57/1.57
Равен - 4.00/3.90
Фрайбург - 5.50/5.50


Прогноза: Гладбах - Фрайбург 1:0
 

Нюрнберг - Хофенхайм  

Нюрнберг - Хофенхайм

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Петер Гагелман


След като отстъпи с 2:0 на Дортмунд предишната седмица, Нюрнберг загуби до голяма степен шансовете си за участие в Лига Европа. Понастоящем хората на Дитер Хекинг заемат шесто място с 47 точки, като изостават с пет от петия Майнц. В отбора обаче ще гонят докрай тази заветна пета позиция, така че Нюрнберг ще подходи с хъс към двубоя срещу Хофенхайм.

От своя страна, момчетата на Марко Пецаюоли вече не се борят за нищо и просто довършват кампанията. Мотивацията определено не е висока в редиците на хофенхаймци и загубата с 1:2 от Щутгарт в предишния рунд е добро доказателство за това. В момента Хофенхайм е девети с актив от 40 пункта, което позволява на тима да погледне по-спокойно и лежерно към гостуването в Нюрнберг. От това играчите на Хекинг надали ще пропуснат да извлекат полза, затова тук можете да изберете единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 1.80/1.75
Равен - 3.60/3.60
Хофенхайм - 4.33/4.40


Прогноза: Нюрнберг - Хофенхайм 3:1

<a href='/otbori/schalke04'>Шалке 04</a> - Майнц

Шалке - Майнц

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Бабак Рафати

На първо четене ситуацията в тази среща прилича много на тази в двубоя между Нюрнберг и Хофенхайм. Да, но само на първо четене, защото погледнем ли по-добре към положението в Шалке и Майнц, ще видим, че това изобщо не е така. В сряда Кралскосините загубиха и втория си полуфинален дуел с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига, което, като прибавим, и двете последователни поражения в първенството, определено ще мотивира подопечните на Ралф Рангник да търсят успеха в срещата с футболистите на Томас Тухел. Нещо повече, Шалке няма за къде толкова да се отпуска, тъй като на тима предстои финал за купата с Дуисбург, който трябва да бъде спечелен на всяка цена, за да бъдат осигурени евровизи за следващия сезон.

Майнц също има големи шансове да постигне това, което не би било незаслужено предвид силните игри на отбора през текущата кампания. След като победиха Айнтрахт с класически резултат в предходния рунд, играчите на Тухел се утвърдиха на петото място с 52 пункта, намирайки се на пет от шестия Нюрнберг. В тима ще искат, ако не да победят в Гелзенкирхен, то поне да вземат точка, което не е непостижима задача за момчетата на Тухел.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 2.37/2.35
Равен - 3.25/3.25
Майнц - 3.00/2.93


Прогноза: Шалке - Майнц 2:2

Санкт Паули - <a href='/otbori/bayern'>Байерн Мюнхен</a>

Санкт Паули - Байерн

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Торстен Кинхьофер


Тук няма съмнение кой е големият фаворит. Този факт обаче не прави автоматично Байерн победител. Напротив, Санкт Паули, който почти сигурно ще изпадне във втория ешелон, ще иска да се раздели с Бундеслигата по подобаващ начин. Един добър резултат срещу Баварците би зарадвал привържениците на отбора, направил няколко много добри мача през настоящия сезон. Хамбургци обаче изгубиха форма точно в най-неподходящия момент, което именно доведе до сегашната незавидна ситуация. Санкт Паули спечели едва четири точки в последните си 10 срещи, а загубата от Кайзерслаутерн с 2:0 от миналата седмица бе общо 19-ата за тази кампания.

И докато тези цифри не изненадват никого кой знае колко много поради това, че хамбургци са новак и нямат големи успехи в Бундеслигата, то представянето на Байерн със сигурност буди не изнанада, а дори недоумение, защото отборът разполага с безспорен потенциал, но заради една или друга причина пропиля шансовете си за спечелване на трофей през тази година. Така единственото, за което остана на мюнхенци да се борят, е третата позиция в таблицата. Дълго време Байерн и Хановер се прескачаха един друг, заемайки това място, като след успеха над Шалке и загубата на Хановер от Гладбах Байерн отново се завърна в топ 3. До края на кампанията тимът има да изиграе още две срещи - едната със Санкт Паули и другата с Щутгарт. В тези два мача Байерн просто няма право на грешка, ако иска да бъде сигурен за участието си в следващото издание на Шампионската лига. Баварците имат сили да се справят с това препятствие, с което Ви загатваме, че можете да потърсите двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Санкт Паули - 11.00/11.50
Равен - 6.50/6.00
Байерн -  1.22/1.22

Прогноза: Санкт Паули - Байерн 1:2

Щутгарт - Хановер 96

Щутгарт - Хановер

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Феликс Цвайер


Щутгарт демонстрира характер в този толкова неприятен сезон за тима и Швабите вече са съвсем близо до осигуряването на оставането си в Бундеслигата. В миналия рунд те се наложиха над Хофенхайм с 1:2 и сега само точка срещу Хановер ще бъде достатъчна, за да бъде запазен елитният статут и за догодина. Тази мисия обаче няма да бъде особено лесна, тъй като хановерци продължават да преследват третата позиция в класирането. В предходния рунд възпитаниците на Мирко Сломка инкасираха неприятна загуба с 0:1 от Гладбах, която изхвърли отбора от тройката. Там се настани Байерн, който е твърдо решен да не излиза повече от зона Шампионска лига.

Така или иначе Хановер няма да се откаже от своите намерения, което ще се види и на "Мердедес-Бенц Арена". Силите на хановерци обаче трудно биха стигнали за нещо повече от равен срещу намиращия се във възход отбор на Щутгарт.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 2.10/2.05
Равен - 3.40/3.40
Хановер - 3.40/3.40


Прогноза: Щутгарт - Хановер 1:1

<a href='/otbori/werder'>Вердер Бремен</a> - <a href='/otbori/borussia-dortmund'>Борусия Дортмунд</a>

Вердер - Дортмунд

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Гюнтер Перл

Дербито между Вердер и Дортмунд навярно ще бъде лишено от една част от своя блясък, тъй като бременци не се намират във формата, в която сме свикнали да ги гледаме. Това, разбира се, рефлектира и върху резултатите на отбора, който още е замесен в борбата за спасение. Все пак момчетата на Томас Шааф са много близо до оцеляването си и точка срещу Дортмунд ще бъде напълно достатъчна, за да гарантира туй и теоретически. Зелено-белите обаче трябва да изнесат един наистина много силен двубой, ако искат да направят това. И при всички случаи много по-добър от този, който изиграха срещу Волфсбург миналата седмица. Тогава момчетата на Томас Шааф отстъпиха с 0:1, слизайки до 13-ото място с 38 пункта.

В същото време Дортмунд прави един прекрасен сезон, като черешката на тортата дойде в предния рунд. Състезателите на Юрген Клоп сломиха Нюрнберг с 2:0 и триумфираха с титлата за седми път в своята история. Този успех е напълно заслужен за дортмундци, които показаха наистина доста солидно представяне през кампанията, отказвайки директно амбициите за титлата на вече детронирания първенец Байерн.

Дортмунд вдигна наистина много летвата и през лятото в отбора трябва да продължен този усърден труд, за да се задържи това високо ниво и догодина. В оставащите два мача до края на настоящия сезон обаче тимът може да се отпусне и да се забавлява, което силният колектив в отбора си изработи с пот на челото.

Дортмундци доказаха, че не зависят от отделните футболисти. Треньорът Юрген Клоп се справи успешно с липсата на контузените Себастиан Кел, Шинджи Кагава и Нури Шахин. Титулярният десен бек от предния сезон Патрик Овомойела също пропусна почти цялата настояща кампания. На негово място обаче се изяви в много добра светлина полякът Лукаш Пишчек, който заедно с другия бек, Марсел Шмелцер, прави играта на Дортмунд в атака изключително остра и разнообразна.

В тази връзка Шмелцер е под въпрос за визитата на "Везерщадион", тъй като изпитва мускулни проблеми. Иначе в дуела с Вердер участие със сигурност няма да вземат Шахин, Овомойела, Кел и Кагава, които продължават да се възстановяват от травми.

От друга страна, наставникът на домакините Шааф не може да заложи на Тим Боровски, който има контузия в коляното, на Налдо, Себастиан Бьониш, Себастиан Прьодл, които се подлагат на възстановителна програма, както и на Онур Айък, който е със скъсани кръстни връзки. Участието на Сандро Вагнер и Аарън Хънт пък не е сигурно, тъй като единият има проблеми със скакателната става, а другият се оплаква от болки в гърба.

Независимо от това Вердер при всички положения ще преследва победата докрай, но в момента Дортмунд е твърде голям залък за Зелено-белите. Все пак подопечните на Томас Шааф най-вероятно няма да загубят, но пък и трудно ще спечелят.

Коефициенти от bet365 и Offsidbet:

Вердер - 2.00/2.00
Равен - 3.60/3.50
Дортмунд - 3.50/3.45


Прогноза: Вердер - Дортмунд 1:1

Волфсбург - Кайзерслаутерн

Волфсбург - Кайзерслаутерн

07.05.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Кнут Кирхер


Последният двубой, който ще представим на Вашето внимание, противопоставя отборите на Волфсбург и Кайзерслаутерн. И в този случай няма да липсват напрежение и интрига, защото Вълците са в епицентъра на битката за спасение, което вече не важи за Червените дяволи. С победата с 2:0 над Санкт Паули играчите на Марко Курц на практика подпечатаха своето оставане в елита, като това ще даде възможност за спокойно доиграване на сезона.

Волфсбург също записа успех в предния кръг, и то много ценен като гост на Вердер (0:1). По този начин хората на Феликс Магат стигнаха до сигурната зона, но те нямат никакво право да се отпускат, тъй като Айнтрахт и Гладбах са готови веднага да се възползват от евентуално подхлъзване на Вълците. А ако се стигне до нещо такова, трудно ще се намери някакво извинение за Волфсбург, в чиито редици се подвизават много на брой класни състезатели. Един от тях, Графите, ще пропусне срещата с Кайзерслаутерн заради натрупани жълти картони, като мястото на бразилеца в стартовия състав ще бъде заето от Патрик Хелмес.

В стана на гостите пък не могат да разчитат на Флориан Дик, Иво Иличевич и Ян Шимунек. С изключение на тях наставникът Курц може да заложи на всички други футболисти, с които той разполага.

След като се разходихме из двата лагера, сега идва ред и на даването на прогноза. Фаворит в срещата при всички случаи няма, но Волфсбург, регистрирал два поредни успеха в лигата, е способен да запише и трети.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 1.44/1.45
Равен - 4.33/4.20
Кайзерслаутерн - 7.00/6.80


Прогноза: Волфсбург - Кайзерслаутерн 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
371