Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Херта Берлин
Дата: 16.09.2022 г.
Час: 21:30

Коравият отбор на Майнц 05 записа втора загуба от началото на сезона и първа далеч от дома. В предишния кръг "червените“ отстъпиха с 1:4 на гости на Хофенхайм. Поражението остави хората на Бо Свенсон с 10 точки, а Майнц е на 6-то място в подреждането. Буркард е контузен, а Хак е наказан.

В двубой, преминал през няколко обрата, Херта направи домакинско 2:2 срещу участника в Шампионската лига Байер Леверкузен. Столичани са с 5 точки и са непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 15-то място. Аут за "Старата дама“ са Гехтер, Ярщайн, Нсона, Зелке и Сердар.

Прогноза: Майнц 05 – Херта Берлин 3:1


Байер Леверкузен – Вердер Бремен
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен със сигурност не си е представял, че на фона на миналогодишното солидно представяне ще започне по толкова неубедителен начин новия сезон в Германия. След първите шест кръга "аспирините“ имат едва 4 точки, които им отреждат предпоследното 17-то място в класирането. В предишния кръг селекцията на Херардо Сеаоне направи 2:2 на гости на Херта. Все пак, Байер пое глътка въздух през седмицата, когато срази с 2:0 у дома Атлетико Мадрид в двубой от Шампионската лига. Адли, Белараби, Лунев, Паласиос и Вирц продълбават да са в лазарета на домакините.

Новакът Вердер инкасира втора последователна домакинска загуба и така северняците продължават да нямат успех пред собствена публика до момента. Този път "бременските музиканти“ отстъпиха с 0:1 от Аугсбург, като могат да съжаляват, тъй като пропуснаха няколко изгодни положение и дузпа. Вердер е на 9-то място и има 8 пункта. Битенкурт, Мбом и Салифу са аут за северняците.

Прогноза: Байер Леверкузен – Вердер Бремен 3:2


Борусия ДортмундШалке 04
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд допусна втора загуба от началото на сезона, когато в предишния кръг "жълто-черните“ бяха наказани от доскорошния си треньор Марко Розе, който пое РБ Лайпциг и нанесе поражение с 0:3 на бившия си клуб. Поражението остави вестфалци с 12 точки, като BVB е на 5-то място и е на два пункта от върха. През седмицата Дортмунд записа загуба и в Шампионската лига, отстъпвайки с 1:2 на гости на Манчестър Сити от след обрат. Аут за голямото Рурско дерби са Дауд, Кобел, Мори, Шулц и Алер.

Новакът Шалке 04 записа първа победа след завръщането си обратно в елитната дивизия. Това се случи преди седмица, когато "кралскосините“ сразиха с 3:1 у дома новака Бохум. "Миньорите“ са с 6 точки и са на 12-то място в подреждането. С травма за регионалния сблъсък е Камински.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Шалке 04 3:2


Щутгарт – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 16:30

Щутгарт продължава да няма победа от началото на сезона, но в предишния кръг "швабите“ успяха да стигнат до равенство 2:2 при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. Хората на Пелегрино Матарацо се добраха до точката след изравнително попадение от дузпа в добавеното време. В момента Щутгарт е с 5 точки и е на 14-то място в колоната, като тимът има най-много равенства сред всички други отбори в дивизията. Контузени са Кулибали, Нартей, Улрих и Вагноман, а Пфайфер е наказан.

След серията от четири последователни двубои без поражение – две ремита и две победи, носителят на трофея в Лига Европа Айнтрахт отстъпи, донякъде изненадващо, у дома от Волфсбург за крайното 0:1. Поражението остави "орлите“ с 8 точки, а след него селекцията на Оливер Гласенер е на 11-та позиция в таблицата. Бута, Ленц, Онгуене и Туре са аут.

Прогноза: Щутгарт – Айнтрахт Франкфурт 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг
Дата: 17.09.2022 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах продължава да няма победа далеч от дома и в предишния кръг "жребчетата“ завършиха 0:0 на гости на коравия Фрайбург. С добавената точка възпитаниците на Даниел Фарке имат общо 9 и са 8-ми в класирането. Аут за Гладбах са Дукуре, Итакура, Нойхаус и Плеа.

Марко Розе започна вихрено начело на РБ Лайпциг и само ден след назначаването му за старши-треньор специалистът победи с 3:0 доскорошния си клуб Борусия Дортмунд. "Червените бикове“ имат 8 точки и са на 10-то място в колоната. Олмо, Клостерман и Лаймер пропускат предстоящия мач.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг 1:3


Унион Берлин – Волфсбург
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 16:30

Първа Бундеслига има нов лидер и това е отборът на Унион. "Железните“ продължават да нямат загуба от началото на сезона, а в предишния кръг възпитаниците на Урс Фишер сразиха с 1:0 като гости Кьолн. Така столичани имат 14 точки на сметката си и са едноличен водач във временното класиране. Мьовлад и Йозтуналъ са аут.

Вофлсбург пък успя да запише първи успех за сезона, след като преди седмица "вълците“ сразиха с 1:0 като гости носителя на трофея в Лига Европа Айнтрахт. Така играчите на Нико Ковач поеха глътка въздух и вече имат 5 точки, като все още са под чертата, заемайки 16-то място. Крузе и Винд са контузени.

Прогноза: Унион Берлин – Волфсбург 2:1


Бохум – Кьолн
Дата: 18.09.2022 г.
Час: 18:30

След първите шест кръга на сезона в Германия Бохум продължава да е единственият отбор, който няма спечелена точка. Вестфалци имат само загуби, а последната от тях дойде на гости на новака Шалке 04 с 1:3. Така "сините“ остават на последното 18-то място. Асана и Граве са отсъстващи за домакините.

Кьолн допусна първа загуба за сезона, след като преди седмица "козлите“ паднаха с 0:1 у дома от новия лидер Унион Берлин. След поражението хората на Щефен Баумгарт са 7-ми и имат 9 точки. Аут за "козлите“ са Андерсон, Чабот, Килиан, Лимниос, Олесен и Ут.

Прогноза: Бохум – Кьолн 1:2


Хофенхайм – Фрайбург
Дата: 18.08.2022 г.
Час: 20:30

Хофенхайм постигна четвърти успех до момента, разбивайки с 4:1 коравия Майнц 05. По този начин селекцията на Андре Брайтенрайтер събра 12 точки и се изкачи на 4-ото място във временното класиране. Бебу, Бичакчич, Хюбнер и Пентке са извън сметките на домакините.

Серията от три поредни победи за Фрайбург приключи в предишния кръг, когато южняците направиха 0:0 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. Равенството свали играчите на Кристиан Щрайх от върха във временното класиране, като в момента Фрайбург е на 2-ра позиция и има 13 пункта. Езеквем, Хьолер и Салай пропускат гостуването на Хофенхайм.

Прогноза: Хофенхайм – Фрайбург 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
545