Байерн с нова издънка в Бундеслигата (видео)


FUTBOL-TV

Байерн с нова издънка в Бундеслигата (видео)

Байерн Мюнхен отново се издъни в Германия, след като стигна само до равенството 2:2 при домакинството си на Щутгарт. Дни след успеха над Интер в Шампионската лига и точно преди битката с Барселона Юлиан Нагелсман даде почивка на Садио Мане и Льорой Сане, но съотборниците им не бяха толкова убедителни. 

Байерн Мюнхен успя да поведе в 36-та минута, с гол на Матис Тел, който стреля от границата на наказателното поле, след пас от Алфонсо Дейвис. Вратарят на Щутгарт бе безпомощен. Докрая на полувремето нямаше обезателен отговор от гостите.

След почивката бе още по-интересно. Малко след началото на второто полувреме - в 51-вата минута, "швабите" изпратиха топката в мрежата на Мануел Нойер, след като Фюрих асистира на празна врата на Серу Гираси. Стигна се до намесата на ВАР и голът не бе зачетен заради нарушение в атака.

Все пак изравнителното попадение не се забави, след като в 57-ата Фюрих се разписа след асистенция на Мавропанос.

Отговорът на баварците дойде само 2 минути по-късно в 60-та минута, когато Джамал Мусиала отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на вратата и то от границата на наказателното поле - 2:1.

В последната минута Гираси вкара дузпа и донесе томката на Щутгарт. 

Това бе трето поредно шампионатно равенство за Байерн, който през седмицата смаза от бой Интер в Милано.

Баварците оглавяват подреждането, но в челото на класирането се намират четири тима с по 12 точки. Още в този кръг тимът може да бъде изпреварен. В същото време Щутгарт няма победа от началото на сезона и се намира на 13-а позиция с 5 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
331