Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен – Аугсбург
Дата: 09.09.2022 г.
Час: 21:30

Новакът Вердер записа втора победа в актива си, като и този път успехът дойде далеч от дома. В предишния кръг "бременските музиканти“ се наложиха с 2:0 като гости на последния в класирането Бохум. Северняците вече имат 8 точки и са на 8-мо място в класирането. Аут за домакините са Битенкурт и Салифу.

Аугсбург инкасира трета поредна загуба и общо четвърта до момента. Преди седмица баварците отстъпиха с 0:2 у дома от Херта. Селекцията на Енрико Маасен е на 16-то място и има 3 точки. Отсъстващи за Аугсбург са Дорш, Оксфорд, Базее, Стрьобъл и Удуохай.

Прогноза: Вердер Бремен – Аугсбург 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 16:30

След като започна сезона с унизително поражение у дома от Байерн Мюнхен, съставът на Айнтрахт започна да набира скорост. "Орлите“ първо направиха две ремита, а сега са в серия от две последователни победи. В предишния кръг възпитаниците на Оливер Гласнер разбиха с 4:0 у дома РБ Лайпциг. Така Айнтрахт вече има 8 точки и е на 10-то място в колоната. С контузии за домакините са Бута, Ленц, Роде и Туре.

Въпреки че привлече опитния Нико Ковач за старши-треньор, съставът на Волфсбург продължава да чака своята първа победа. "Вълците“ стартираха трудно тазгодишната кампания, като имат три загуби и две ремита в актива си. В последния си мач от Бундеслигата Волфсбург падна с 2:4 у дома от Кьолн, като остава с 2 точки и е на предпоследното 17-то място в подреждането. Вимер и Винд пропускат визитата във Франкфурт.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 3:2


Херта Берлин – Байер Леверкузен
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 16:30

След трудния старт на сезона Херта успя да запише първи успех на сметката си. Това се случи в предишния кръг, когато столичани се наложиха с 2:0 на гости на Аугсбург. Така "Старата дама“ вече има 4 точки и засега е на 13-та позиция в таблицата. В лазарета на домакините са Гехтер, Ярщайн, Лий, Нсона и Шерхант.

Байер Леверкузен започна сезона големи очаквания, които към момента не се оправдават по никакъв начин. "Аспирините“, които са участник и в Шампионската лига, се намират на 14-то място в класирането и са една единствена победа до момента, и цели три поражения. Последното от тях дойде преди седмица, когато играчите на Херардо Сеоане отстъпиха с 2:3 у дома от коравия Фрайбург. Адли, Белараби, Лунев и Виртц са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Байер Леверкузен 1:2


Хофенхайм – Майнц 05
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни победи на Хофенхайм приключи в предишния кръг, когато играчите на Андре Брайтенрайтер отстъпиха с 0:1 на гости на Борусия Дортмунд. Така "сините“ остават с 9 точки на сметката си и засега са на 7-ото място в колоната. Аут за Хофе са Бебу, Бичакчич, Хюбнер и Пентке.

Майнц 05 също има три победи до момента, като и трите успеха за "червените“ дойдоха далеч от дома. В предишния кръг възпитаниците на Бо Свенсон се наложиха с 1:0 на гости на коравия Борусия Мьонхенгладбах. Майнц е на 5-та позиция и има 10 пункта.

Прогноза: Хофенхайм – Майнц 05 1:1


РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 16:30

Носителят на Купата на Германия РБ Лайпциг допусна втора загуба от началото на сезона, след като преди седмица "червените бикове“ паднаха с 0:4 срещу Айнтрахт. Поражението остави Лайпциг с 5 точки, а тимът е на 11-то място в класирането. През седмицата "биковете“ инкасираха нови четири попадения във вратата си за крайното 1:4 у дома срещу Шахтьор Донецк в двубой от групите на Шампионската лига, като това се оказа и последен мач за Доменико Тедеско, който беше уволнен, а новият наставник е именно доскорошният треньор на Борусия – Марко Розе. Отсъстващи за домакините са Олмо, Клостерман и Поулсен.

Борусия Дортмунд записа четвърта победа на сметката си, след като в предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с 1:0 у дома над коравия Хофенхайм. Вестфалци имат 12 точки и са на 2-ро място в класирането, тъй като временният водач Фрайбург е с по-добра голова разлика. През седмицата играчите на Един Терзич стартираха и с победа в Шампионската лига, надигравайки с 3:0 ФК Копенхаген. Аут за BVB са Алер, Дауд, Азар, Кобел и Мори.

Прогноза: РБ Лайпциг – Борусия Дортмунд 1:2


Шалке 04 – Бохум
Дата: 10.09.2022 г.
Час: 19:30

Повторният дебют на Шалке 04 в елитната дивизия се оказа много труден и след първите пет кръга на сезона "краслкосините“ нямат победа. Преди седмица "миньорите“ завършиха 1:1 на гости на Щутгарт, като имат 2 точки и са на 15-та позиция в подреждането.

Бохум продължава да е единственият отбор, който след първите пет кръга на кампанията няма никакви точки. В предишния кръг вестфалци отстъпиха с 0:2 у дома от новака Вердер. Така Бохум остава закотвен на последното 18-то място. Контузени за тима са Горалски, Граве, Хайнц и Стафилидис.

Прогноза: Шалке 04 – Бохум 2:0


Кьолн – Унион Берлин
Дата: 11.09.2022 г.
Час: 16:30

Кьолн все още няма загуба от началото на сезона, а в предишния кръг "козлите“ записаха втори успех, с който прекъснаха поредицата от три последователни ремита. В него отборът от едноименния град срази с 4:2 Волфсбург. Така селекцията на Щефен Баумгарт вече има 9 точки и е на 6-то място в класирането. Аут за домакините са Андерсон, Чабо, Лимниос, Олесен, Шмиц и Ут.

Силната форма на Унион Берлин продължи и в последния мач на "железните“ в първенството, когато хората на Урс Фишер успяха да измъкнат точка у дома срещу хегемона Байерн Мюнхен за крайното 1:1. Унион е с 11 пункта и е на 4-то място в таблицата, като все още нямат загуба. С травми за столичани са Баумгартъл, Мьовалд и Йозтуналъ.

Прогноза: Кьолн – Унион Берлин 2:3


Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 11.09.2022 г.
Час: 18:30

След първите пет кръга на сезона Бундеслигата има нов лидер и това е сензацията от последния сезон Фрайбург. Южняците имат четири победи до момента и само едно поражение. В предишния кръг Фрайбург срази с 3:2 Байер Леверкузен, като играчите на Кристиан Щрайх имат 12 пункта, но са с по-добри показатели спрямо Борусия Дортмунд. В лазарета на домакините са Езеквем, Хьолер, Салай и Шаде.

Борусия Мьонхенгладбах инкасира първа загуба за сезона, като в предишния кръг "жребчетата“ паднаха с 0:1 от Майнц 05. Поражението остави играчите на Даниел Фарке с 8 точки и са на 9-та позиция в колоната. Наказан за Гладбах е Итакура, а с контузии са Елведи и Плеа.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
561