Унион се опълчи за точка срещу Байерн


FUTBOL-TV

Унион се опълчи за точка срещу Байерн

Байерн Мюнхен допусна втора поредна грешна стъпка в Бундеслигата. Баварците днес завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Унион Берлин в среща от 5-ия кръг на първенството в Германия.

Мачът започна обещаващо с два бързи гола. Шералдо Бекер откри резултата в 12-ата минута, а само три по-късно Йозуа Кимих изравни. 

При първия гол Кристофер Тримел центрира на далечна греда от пряк свободен удар, а отбраната на баварците изпусна Шералдо Бекер, който засече за 1:0.

Изравнителното попадение падна след едва три минути. Унион не успя да изчисти топката след центриране от корнер. Кълбото се озова в Йозуа Кимих, който с бомбен шут от малък ъгъл не остави никакви шансове на вратаря – 1:1. Малко изненадващо до края не се стигна до нови попадения.

В 76-ата минута Дайо Упамекано сбърка, а това позволи на Джейми Левелинг да напредне и да потърси близкия ъгъл, но Мануел Нойер успя да избие в корнер. Малко след това Рьонов успя да се справи след силен удар на Алфонсо Дейвис.

Равенството костваше на баварците и първата позиция във временното класиране. Тимът на Юлиан Нагелсман е трети с 11 точки, а толкова има и Унион Берлин. Лидери са Фрайбург и Борусия Дортмунд с по 12 точки.

  Сподели
179