Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Хофенхайм
Дата: 02.09.2022 г.
Час: 21:30

Солидният състав на Борусия Дортмунд бързо успя да се отърси от шокиращата загуба с 2:3 у дома от новака Вердер и в предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на Херта. Така хората на Един Терзич събраха 9 точки и засега са на 5-то място в подреждането.

Хофенхайм е с идентични показатели с предстоящия си съперник, като в предишния кръг "сините“ се наложиха с 1:0 над Аугсбург. Хофе е на 4-та позиция заради по-добрите си показатели. През първата половина на миналогодишния сезон "сините“ се представяха много солидно, но след това започна осезаем спад в изявите на състава от Зинсхайм още от самото подновяване на пролетния полусезон. Хофенхайм ще се опита да не допуска грешната отпреди година.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хофенхайм 2:1


Байер Леверкузен – Фрайбург
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа успешен сезон, в който възпитаниците на Херардо Сеоане завършиха на 3-то място в крайното класиране. Байер е солиден отбор, с високи цели на хоризонта. Реалността обаче се оказа коренно различна от началото на текущата кампания и "аспирините“ започнаха с три поредни загуби. В предишния кръг обаче Байер записа първи успех, надигравайки с 3:0 като гост Майнц 05.

Фрайбург също направи много добър сезон, като южняците заслужават адмирации за представянето си. Сега трудното пред южняците ще е да успеят да не допускат спад в изявите и да държат летвата високо вдигната. До момента хората на Кристиан Щрайх имат три победи и едно поражение, а преди седмица южняците сразиха с 1:0 у дома Бохум.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фрайбург 2:2


Бохум – Вердерм Бремен
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 16:30

Бохум започна плахо миналия сезон, но все пак вестфалци тогава бяха със статут на новак. Сега целта пред Бохум е да запази насъбраната инерция, а защо не и да надгради в изявите. Засега обаче сезонът започна трудно за рурци. Бохум е единственият отбор без нито една спечелена точка след първите четири кръга, като в предишния отстъпи с 0:1 от Фрайбург.

Седмица след неочаквания успех с 3:2 над Борусия Дортмунд, дошъл след три попадения след 89-ата минута, новакът Вердер изигра нов драматичен двубой, в който обаче северняците отстъпиха с 3:4 у дома от Айнтрахт. В момента "бременските музиканти“ са 10-ти и имат 5 точки на сметката.

Прогноза: Бохум – Вердер Бремен 1:2


Щутгарт – Шалке 04
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 16:30

Щутгарт би следвало да са е извадил поуките, за да не допуска да е в битката за оцеляване до последната минута, както стана през миналогодишния сезон, но през настоящата кампания конкуренцията ще е много сериозна. До момента "швабите“ нямат победа, като в предишния кръг направиха 0:0 на гости на Кьолн. Играчите на Пелегрино Матарацо са на 12-та позиция, с 3 пункта.

Шалке 04 бързо се завърна в елитната дивизия, за радост на темпераментните си привърженици. "Кралскосините“ триумфираха във Втора Бундеслига и отново са сред най-силните в Германия. Сега "миньорите“ не бива да си правят илюзии, че скоропостижно отново ще се утвърдят като фактор, тъй като конкуренцията е още по-голяма. Шалке все още няма победа, а в предишния кръг отборът беше разбит с 1:6 у дома от Унион Берлин.

Прогноза: Щутгарт – Шалке 04 2:1


Волфсбург – Кьолн
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 16:30

Волфсбург започна силно миналия сезон, но бързо изпусна насъбраната инерция. В крайна сметка кампанията за "вълците“ определено не беше успешна, като тимът завърши на 12-то място в крайното подреждане. В търсене на стабилност и подобряване на резултатите от ръководството назначиха опитния Нико Ковач за старши треньор. Въпреки това, Волфсбург все още няма победа, а в предишния кръг "вълците“ паднаха с 0:2 от РБ Лайпциг.

Кьолн се представи на ниво през миналогодишния сезон, в който "козлите“ си осигуриха участие в Лигата на конференциите. В отбора трябва да имат едно наум, защото последният път, когато играха в европейските клубни турнири, в края на сезона завършиха на последно място. Засега "козлите“ са на 8-мо място, като все още нямат загуба в актива си, а в предишния кръг направиха 0:0 у дома срещу Щутгарт.

Прогноза: Волфсбург – Кьолн 3:2


Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг
Дата: 03.09.2022 г.
Час: 19:30

Айнтрахт изпрати изключително успешен последен сезон. Макар че завърши на 11-то място в крайното класиране в Бундеслигата "орлите“ ще играят в Шампионската лига. Възпитаниците на Оливер Гласнер спечелиха втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа. Очакванията към Айнтрахт вече са големи и клубът ще трябва да ги оправдава, като надгражда. След трудния старт "орлите“ спечелиха първия си мач в предишния кръг, когато надделяха с 4:3 на гости на новака Вердер.

РБ Лайпциг изпрати успешен сезон, в който "червените бикове“ спечелиха първи трофей в клубната си витрина, триумфирайки във финала за Купата на Германия. Освен това хората на Доменико Тедеско завършиха на 4-то място в крайното класиране. Така Лайпциг за пореден сезон ще участва в Шампионската лига. Едва в предишния кръг "червените бикове“ спечелиха първия си мач за сезона, надигравайки с 2:0 у дома Волфсбург.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг 2:2


Аугсбург – Херта Берлин
Дата: 04.09.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург не се слави като отбор, който има високи цели пред себе си. През миналогодишния сезон баварците успяха да се спасят от изпадане след силни изяви в заключителната част на кампанията. Настоящата кампания също започва трудно за клуба от едноименния град, като засега Аугсбург има само една победа и три загуби. Преди седмица баварците отстъпиха с 0:1 на гости на Хофенхайм.

За втори пореден сезон Херта изпили до краен предел нервите на привържениците си. През миналогодишната кампания столичани трябваше да играят бараж за оставането си в елитната дивизия, като "старата дама“ оцеля благодарение на опита на Феликс Магат. Опитният специалист обаче напусна и сега начело на Херта е Сандро Шварц, който има нелеката задача да преобрази отбора, така че да не е отново сред основните претенденти в битката за оцеляване. "Старата дама“ обаче все още няма победа, като в предишния кръг отстъпи с 0:1 у дома от Борусия Дортмунд.

Прогноза: Аугсбург – Херта Берлин 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – Майнц 05
Дата: 04.09.2022 г.
Час: 18:30

Изминалият сезон за Борусия Мьонхенглабах беше доста турболентен, но крайната оценка е по-скоро отрицателна. "Жребчетата“ имаха големи очаквания, които не успяха да оправдаят, и завършиха на 10-то място. Адолф Хютер се задържа само един сезон начело на вестфалци, а сега тимът е под ръководството на Даниел Фарке, който засега се справя отлично. Гладбах все още няма загуба, а в предишния кръг Борусия отново се оказа като "черна котка“ за гранда Байерн Мюнхен и завърши 1:1 срещу шампиона. Големият герой за "жребчетата“ беше стражът Зомер, който направи цели 19 спасявани срещу баварския гранд.

Майнц 05 се утвърди в Бундеслигата, като "червените“ стартираха 14-ти последователен сезон сред най-силните в Германия. Към момента възпитаниците на Бо Свенсон са на 7-мо място в класиране, със 7 точки. В предишния кръг Майнц инкасира първа загуба за кампанията, отстъпвайки с 0:3 у дома от Байер Леверкузен.

Прогноза: Борусия Мьонхегладбах – Майнц 05 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
451