Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург – Бохум
Дата: 26.08.2022 г.
Час: 21:30

Фрайбург направи много добър сезон, като южняците заслужават адмирации за представянето си. Селекцията на Кристиан Щрайх беше в битка до последния кръг за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига, но в крайна сметка тимът финишира на 6-та позиция. Освен това Фрайбург игра и финал за Купата на Германия, където загуби в спора за трофея от РБ Лайпциг след дузпи. Сега трудното пред южняците ще е да успеят да не допускат спад в изявите и да държат летвата високо вдигната. В първия кръг от сезона Фрайбург започна с разгромна победа над Аугсбург за крайното 4:0, но след това южняците отстъпиха с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд. Преди седмица Фрайбург се наложи с 1:0 на гости на Щутгарт.

Бохум започна плахо миналия сезон, но все пак вестфалци тогава бяха със статут на новак. Впоследствие обаче "синьо-белите“ насъбраха самочувствие и могат да са доволни от начина, по който се разви кампанията. Възпитаниците на Томас Райс завършиха на 13-то място. Сега целта пред Бохум е да запази насъбраната инерция, а защо не и да надгради в изявите. Засега обаче сезонът започна трудно за рурци. В откриващия кръг вестфалци отстъпи са 1:2 у дома от Майнц 05, след това дойде и поражението с 2:3 на гости на Хофенхайм, а преди по-малко от седмица Бохум беше размазан с 0:7 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Така тимът е един от двата отбора без нито една спечелена точка след първите три кръга.

Прогноза: Фрайбург – Бохум 2:0


Херта Берлин – Борусия Дортмунд
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 16:30

За втори пореден сезон Херта изпили до краен предел нервите на привържениците си. През миналогодишната кампания столичани трябваше да играят бараж за оставането си в елитната дивизия, като "старата дама“ оцеля благодарение на опита на Феликс Магат. Опитният специалист обаче напусна и сега начело на Херта е Сандро Шварц, който има нелеката задача да преобрази отбора, така че да не е отново сред основните претенденти в битката за оцеляване. "Старата дама“ започна с болезнена загуба за крайното 1:3 в столичното дерби срещу Унион, след това направи 1:1 у дома срещу Айнтрахт, а в предишния кръг берлинчани отстъпи с 0:1 от Боруся Мьонхенгладбах.

Борусия Дортмунд отново остана в сянката на Байерн Мюнхен, след като "жълто-черните“ завършиха на 2-ро място в крайното класиране. Марко Розе се задържа само един сезон начело на BVB, a с него в края на кампанията си тръгна и дългогодишният спортен директор Михаел Цорк. Сега начело на тима се завръща Един Терзич. В първия кръг вестфалци започнаха с минимален успех за крайното 1:0 над коравия Байер Леверкузен, а след това BVB срази и Фрайбург с 3:1 и то след късен обрат. Преди седмица обаче Дортмунд записа крайно драматична загуба с 2:3 у дома от новака Вердер. "Жълто-черните“ имаха преднина от два гола до 89-ата минута, но в крайна сметка бяха сломени.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Дортмунд 1:2


Хофенхайм – Аугсбург
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 16:30

Миналогодишната кампания на Хофенхайм беше на прилив и отлив. През първата половина на сезона "сините“ се представяха много солидно, но след това започна осезаем спад в изявите на състава от Зинсхайм още от самото подновяване на пролетния полусезон. В крайна сметка Хофе завърши на 9-то място със своите 46 точки.В първия кръг "сините“ паднаха с 1:3 от Борусия Мьонхенгладбах, а след това успяха да сразят с 3:2 у дома Бохум. Преди седмица "сините“ се наложиха категорично с 3:0 като гости на участника в Шампионската лига Байер Леверкузен.


Аугсбург не се слави като отбор, който има високи цели пред себе си. През миналогодишния сезон баварците успяха да се спасят от изпадане след силни изяви в заключителната част на кампанията, като завършиха на 14-та позиция в подреждането. В откриващия си мач за сезона Аугсбург беше разбит с 0:4 у дома от Фрайбург, но след това баварците поднесоха една от изненадите, надигравайки с 2:1 като гости амбициозния Байер Леверкузен. В предишния кръг Аугсбург отново инкасира загуба на собствен терен, само че срещу Майнц 05 с 1:2 след допуснат гол в добавеното време.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 3:1


Майнц 05 – Байер Леверкузен
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 16:30

Майнц 05 се утвърди в Бундеслигата, като "червените“ стартираха 14-ти последователен сезон сред най-силните в Германия. В предишни кампании Майнц завършваше в долната половина на крайното класиране, но в последния сезон хората на Бо Свенсон завършиха на 8-ма позиция. В първия кръг "червените“ сразиха с 2:1 Бохум, а след това направиха нулево реми у дома с Унион Берлин. Преди седмица Майнц стигна до победа с 2:1 на гости на Аугсбург след гол в 93-ата минута.

Байер Леверкузен записа успешен сезон, в който "аспирините“ постигнаха голямата цел – да играят в Шампионската лига. Възпитаниците на Херардо Сеоане завършиха на 3-то място в крайното класиране. Очакванията за тима са, че и през настоящата кампания Байер ще е солиден отбор, с високи цели на хоризонта. Реалността обаче се оказа коренно различна. В първия си двубой за кампанията Байер отстъпи с 0:1 на гости на Борусия Дортмунд, а лошата серия продължи и в следващия кръг, когато "аспирините“ паднаха изненадващо у дома с 1:2 от Аугсбург. В предишния кръг Байер падна с 0:3 на собствен терен от Хофенхайм. Така тимът е един от двата отбора без нито една спечелена точка след първите три кръга.

Прогноза: Майнц 05 – Байер Леверкузен 1:1


РБ Лайпциг – Волфсбург
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг изпрати успешен сезон, който за малко бе на път да се превърне в провал. В крайна сметка "червените бикове“ спечелиха първи трофей в клубната си витрина, триумфирайки във финала за Купата на Германия срещу Фрайбург. Освен това хората на Доменико Тедеско завършиха на 4-то място в крайното класиране. Така Лайпциг за пореден сезон ще участва в Шампионската лига. В първия кръг "червените бикове“ направиха изненадващо 1:1 на гости на Щутгарт, като тимът определено може да съжалява, тъй като пропусна редица изгодни възможности. След това селекцията на Доменико Тедеско отново направи реми, само че у дома за крайното 2:2 срещу Кьолн, а в предишния кръг Лайпциг отстъпи с 1:2 на гости на Унион Берлин.

Волфсбург започна силно миналия сезон, но бързо изпусна насъбраната инерция. В крайна сметка кампанията за "вълците“ определено не беше успешна, като тимът завърши на 12-то място в крайното подреждане. В търсене на стабилност и подобряване на резултатите от ръководството назначиха опитния Нико Ковач за старши треньор. В първия кръг от сезона "вълците“ завършиха 2:2 у дома с новака Вердер и то след изравнителен гол в заключителните минути на мача, след това дойде поражение с 0:2 от първенеца Байерн Мюнхен, а преди седмица Волфсбург направи 0:0 у дома с Шалке 04.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 2:1


Шалке 04 – Унион Берлин
Дата: 27.08.2022 г.
Час: 16:30

Шалке 04 бързо се завърна в елитната дивизия, за радост на темпераментните си привърженици. "Кралскосините“ триумфираха във Втора Бундеслига и отново са сред най-силните в Германия. Сега "миньорите“ не бива да си правят илюзии, че скоропостижно отново ще се утвърдят като фактор, тъй като конкуренцията е още по-голяма. В повторния си дебют в елита Шалке отстъпи с 1:3 от Кьолн, а след това тимът направи две поредни равенства – 2:2 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах и 0:0 на гости на Волфсбург.

Унион Берлин направи много добра миналогодишна кампания, в която "железните“ бяха една от изненадите. Столичани завършиха на 5-то място в крайното класиране, само на точка от зона "Шампионска лига“. Възпитаниците на Урс Фишер отново затвориха устите на критиците и за трети пореден сезон ще играят в европейските клубни турнири, а култовият им стадион "Старото лесничейство“ се превърна в своеобразна крепост. "Железните“ започнаха ударно сезона и надиграха с 3:1 големия градски съперник Херта, а след това направиха 0:0 на гости на Майнц 05. В предишния кръг Унион срази с 2:1 у дома амбициозния РБ Лайпциг.

Прогноза: Шалке 04 – Унион Берлин 1:2


Кьолн – Щутгарт
Дата: 28.08.2022 г.
Час: 16:30

Кьолн се представи на ниво през миналогодишния сезон, в който "козлите“ си осигуриха участие в квалификациите на Лигата на конференциите. В отбора трябва да имат едно наум, защото последният път, когато играха в европейските клубни турнири, в края на сезона завършиха на последно място. В първия ден от кампанията "козлите“ удариха с 3:1 у дома новака Шалке 04, а след това завършиха 2:2 на гости на коравия РБ Лайпциг и 1:1 срещу Айнтрахт Франкфурт.

След изключителна драма, в рамките на няколко секунди, в последния кръг от сезона Щутгарт успя да се спаси и победи именно Кьолн с 2:1, като завърши на 15-то място. Южняците би следвало да са си извадили поуките, но и през настоящата кампания конкуренцията ще е много сериозна. И новият сезон започна като стария, а в първия кръг Щутгарт направи 1:1 у дома срещу амбициозния РБ Лайпциг, като вратарят на "швабите“ беше големият герой за своите. В предишния кръг южняците отново извъртяха реми, само че на гости на новака Вердер за крайното 2:2 и то след допуснат гол дълбоко в добавеното време. Преди седмица дойде и поражението с 0:1 у дома от Фрайбург.

Прогноза: Кьолн – Щутгарт 1:0


Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 28.08.2022 г.
Час: 18:30

Вердер Бремен бързо взе поправителния и се завърна обратно в елитната дивизия след само един сезон във Втора Бундеслига. Младият наставник на "бременските музиканти“ Оле Вернер преобрази клуба и сега очакванията са дори, че ще успее да задържи северняците в елита. В откриващия кръг северняците завършиха 2:2 на гости на Волфсбург, а след това Вердер направи отново идентично реми, но у дома срещу Щутгарт, като стигна до точката след попадение в 95-ата минута. В предишния кръг северняците сътвориха истински подвиг, като надвиха гранда Борусия Дортмунд с 3:2. "Бременските музиканти“ губеха с 0:2 до 89-ата минута, но в крайна сметка ликуваха за първа победа през сезона.

Айнтрахт изпрати изключително успешен последен сезон. Макар че завърши на 11-то място в крайното класиране в Бундеслигата "орлите“ ще играят в Шампионската лига. Възпитаниците на Оливер Гласнер спечелиха втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа, и то от позицията на аутсайдер. Очакванията към Айнтрахт вече са големи и клубът ще трябва да ги оправдава, като надгражда. В първия ден от сезона Айнтрахт беше разбит с 1:6 от шампиона Байерн Мюнхен, след това "орлите“ направиха 1:1 на гости на Херта, а преди седмица Айнтрахт пак завърши 1:1, но у дома срещу Кьолн.

Прогноза: Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
505