Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Фрайбург
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург не се слави като отбор, който има високи цели пред себе си. През миналогодишния сезон баварците успяха да се спасят от изпадане след силни изяви в заключителната част на кампанията, като завършиха на 14-та позиция в подреждането. Сега начело на отбора е младият Енрико Маасен, който преди ръководеше втория тим на Аугсбург. Новите са Майер (от Херта), Реджбекай (от Волфсбург), Демирович (от Фрайбург) и Бауер (от Гройтер Фюрт).

Фрайбург направи много добър сезон, като южняците заслужават адмирации за представянето си. Селекцията на Кристиан Щрайх беше в битка до последния кръг за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига, но в крайна сметка тимът финишира на 6-та позиция. Освен това Фрайбург игра и финал за Купата на Германия, където загуби в спора за трофея от РБ Лайпциг след дузпи. Интересен факт от статистиката е, че през миналогодишната кампания отборът не получи нито един червен картон. Сега трудното пред южняците ще е да успеят да не допускат спад в изявите и да държат летвата високо вдигната. Доан (от ПСВ), Киерех (от Санкт Паули), Гинтер (от Борусия М.) и Грегорич (от Аугсбург) се присъединиха към състава.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 0:2


Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 16:30

Изминалият сезон за Борусия Мьонхенглабах беше доста турболентен, но крайната оценка е по-скоро отрицателна. "Жребчетата“ имаха големи очаквания, които не успяха да оправдаят, и завършиха на 10-то място с 45 точки. Адолф Хютер се задържа само един сезон начело на вестфалци, а сега тимът е под ръководството на Даниел Фарке. С отбора се разделиха Емболо (Монако), Бенеш (Хамбургер ШФ), Гинтер (Фрайбург) и Поулсен (от Олборг).

Миналогодишната кампания на Хофенхайм също беше на прилив и отлив. През първата половина на сезона "сините“ се представяха много солидно, но след това започна осезаем спад в изявите на състава от Зинсхайм още от самото подновяване на пролетния полусезон. В крайна сметка Хофе завърши на 9-то място със своите 46 точки, а треньорът Себастиан Хьонес напусна след края на кампанията. Сега начело на Хофенхайм е Андре Брайтенрайтер. Новите са Кабак (Шалке 04), Проьмел (Унион Берлин) и Бекер (Санкт Паули).

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 2:2


Бохум – Майнц 05
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 16:30

Бохум започна плахо миналия сезон, но все пак вестфалци бяха със статут на новак. Впоследствие обаче "синьо-белите“ насъбраха самочувствие и могат да са доволни от начина, по който се разви кампанията. Възпитаниците на Томас Райс завършиха на 13-то място, с 42 точки, като нито за миг не оставиха впечатление, че ще се борят за оцеляването си. Сега целта пред Бохум е да запази насъбраната инерция, а защо не и да надгради в изявите.

Майнц 05 се утвърди в Бундеслигата, като "червените“ стартират 14-ти последователен сезон сред най-силните в Германия. В предишни кампании Майнц завършваше в долната половина на крайното класиране, но в последния сезон хората на Бо Свенсон завършиха на 8-ма позиция с 46 точки. С тима се разделиха стожерите в отбрана Ниахате и Сен-Юст, но пък към клуба се присъединиха Фулгини, Лейч, Ингвартсен и Бурзорг.

Прогноза: Бохум – Майнц 05 1:1


Унион Берлин – Херта Берлин
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 16:30

Унион Берлин направи много добра миналогодишна кампания, в която "железните“ бяха една от изненадите. Столичани завършиха на 5-то място в крайното класиране, само на точка от зона "Шампионска лига“. Възпитаниците на Урс Фишер отново затвориха устите на критиците и за трети пореден сезон ще играят в европейските клубни турнири, а култовият им стадион "Старото лесничейство“ се превърна в своеобразна крепост. Новите в тима са Сабачо (Йънг Бойс), Левелинг (Гройтер Фюрт) и Торсби (Сампдория), но голямата звезда Ауоний беше продаден на Нотингам Форест.

За втори пореден сезон Херта изпили до краен предел нервите на привържениците си. През миналогодишната кампания столичани трябваше да играят бараж за оставането си в елитната дивизия, като "старата дама“ оцеля благодарение на опита на Феликс Магат, който докара нещата до обрат срещу Хамбургер ШФ. Опитният специалист обаче напусна и сега начело на Херта е Сандро Шварц, който ще има нелеката задача да преобрази отбора, така че да не е отново сред основните претенденти в битката за оцеляване.

Прогноза: Унион Берлин – Херта Берлин 2:1


Волфсбург – Вердер Бремен
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 16:30

Волфсбург започна силно миналия сезон, но бързо изпусна насъбраната инерция, а Марк ван Бомел беше скоропостижно уволнен. В крайна сметка кампанията за "вълците“ определено не беше успешна, като тимът завърши на 12-то място в крайното подреждане с актив от 42 точки. В търсене на стабилност и подобряване на резултатите от ръководството назначиха опитния Нико Ковач за старши треньор. Камински, Сванберг, Франия, Вимер и Фишер са новите в клуба.

Вердер Бремен бързо взе поправителни и се завърна обратно в елитната дивизия след само един сезон във Втора Бундеслига. Младият наставник на "бременските музиканти“ Оле Вернер преобрази клуба и сега очакванията са дори, че ще успее да задържи северняците в елита. Стаге, Щарк, Пайпер и Бърк са новите в редиците на Вердер.

Прогноза: Волфсбург – Вердер Бремен 2:1


Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен
Дата: 06.08.2022 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд отново остана в сянката на Байерн Мюнхен, след като "жълто-черните“ завършиха на 2-ро място в крайното класиране. Марко Розе се задържа само един сезон начело на BVB, a с него в края на кампанията си тръгна и дългогодишният спортен директор Михаел Цорк. С клуба се раздели и звездата Ерлинг Холад, който премина в Манчестър Сити, а също Аксел Витцел и Роман Бюрки. Сега начело на тима се завръща Един Терзич под чието ръководство е и последният трофей в клубната витрина на вестфалци – Купата на Германия. Новите в Дортмунд са Адейеми, Шлотербек, Йозджан и Зюле, както и звездата на Аякс Себастиан Алер. Котдивоарецът обаче беше диагностициран с рак и му предстои дълго лечение, като едва ли ще може да играе през настоящата календарна година.

Байер Леверкузен записа успешен сезон, в който "аспирините“ постигнаха голямата цел – да играят в Шампионската лига. Възпитаниците на Херардо Сеоане завършиха на 3-то място в крайното класиране, като събраха 64 точки. Очакванията за тима са, че и през настоящата кампания Байер ще е солиден отбор, с високи цели на хоризонта. Най-важното за "аспирините“ е, че запазиха ядрото, а атаката беше подсилена със звездата на Спарта Прага Адам Хложек.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен 2:2


Щутгарт – РБ Лайпциг
Дата: 07.08.2022 г.
Час: 16:30

След изключителна драма, в рамките на няколко секунди, в последния кръг от сезона Щутгарт успя да се спаси и победи Кьолн с 2:1. Така "швабите“ ликуваха в края на динамичния сезон, в който не бяха много тези, които вярваха, че селекцията на Пелегрино Матарацо ще оцелее. Щутгарт завърши на 15-то място, с 33 точки. Южняците би следвало да са си извадили поуките, но и през настоящата кампания конкуренцията ще е много сериозна. Миналогодишните проблеми за Щутгарт се изразяваха най-вече в непостоянството в защита, тъй като "швабите“ не допуснаха гол в едва четири мача.

РБ Лайпциг изпрати успешен сезон, който за малко бе на път да се превърне в провал. В крайна сметка "червените бикове“ спечелиха първи трофей в клубната си витрина, триумфирайки във финала за Купата на Германия срещу Фрайбург. Освен това хората на Доменико Тедеско завършиха на 4-то място в крайното класиране, с 58 точки, което беше с една повече от Унион Берлин. Така Лайпциг за пореден сезон ще участва в Шампионската лига.

Прогноза: Щутгарт – РБ Лайпциг 0:3


Кьолн – Шалке 04
Дата: 07.08.2022 г.
Час: 18:30

Кьолн се представи на ниво през миналогодишния сезон, в който "козлите“ си осигуриха участие в Лигата на конференциите. В отбора, обаче, трябва да имат едно наум, защото последният път, когато играха в европейските клубни турнири, в края на сезона завършиха на последно място. Не са рядкост случаите, в които Кьолн често се лута между горната и долната половина на таблицата, а и през последната кампания редуваше победите с равенства и загуби.

Шалке 04 бързо се завърна в елитната дивизия, за радост на темпераментните си привърженици. "Кралскосините“ триумфираха във Втора Бундеслига и отново са сред най-силните в Германия. Сега "миньорите“ не бива да си правят илюзии, че скоропостижно отново ще се утвърдят като фактор, тъй като конкуренцията е още по-голяма. Начело на тима е Франк Крамер, а с него новите са Увеян, Саласар, Полтер и Мор.

Прогноза: Кьолн – Шалке 04 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
538