Левандовски: Байерн лъжеше през цялото време


И. Ангелов

Левандовски: Байерн лъжеше през цялото време

Бившата звезда на Байерн Мюнхен нападна тима за начина, по който са действали по време на трансфера му в Барселона това лято. Според поляка германците са фабрикували "глупости" в медиите за да използват ситуацията в своя полза. 33-годишният отрече слуховете за привличане на Ерлинг Холанд от баварците да са повлияли на избора му преди трансфера за 50 милиона евро.

"Моето напускане няма нищо общо с Ерлинг. Аз съм човек, който разчита само на истината, дори това да се отрази в нещо лошо за мен. Аз не искам да разказвам какво точно се случи. Ако въпросът е дали трансферът стана заради него - не. Аз нямаше да имам проблеми ако бе пристигнал в Байерн Мюнхен.

"Но някои хора не ми казваха истината. Те говореха различни неща. А за мен е винаги важно да си ясен, верен и точен - за някои хора това е проблем може би. В крайна сметка аз видях, че когато нещо не работи за мен, тогава е добро време да се преместя и да премина в Барселона.

"Аз имах прекрасни отношения с колегите си, екипа, треньорите, и всичко това ще ми липсва защото времето ми там беше страхотно. И ние не бяхме приятели само на терена, а много повече. Но този раздел в живота ми приключи и отварям нова страница в живота и кариерата си.

"Аз чувствам, че сега съм на правилното място. Всичко, което се случи в последните седмици в Байерн Мюнхен беше и резултат от много политики. Клубът опита да намери аргументи защо може да ме продаде на друг клуб преди да стане трудно за обяснение пред феновете. И аз трябваше да приема това въпреки, че всичко беше глупост и се изговориха много глупости за мен. Нищо не беше вярно и аз зная, че дори в този период феновете ме подкрепят."

 

  Сподели
948