Анонс на 31-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 31-ия кръг в Бундеслигата

Леверкузен - Хофенхайм

23.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Флориан Майер


На практика Леверкузен загуби шансовете си за титлата, след като в предния кръг претърпя тежко поражение от Байерн. Момчетата на Юп Хайнкес останаха на второ място с 61 пункта, намирайки се на осем зад водача Дортмунд. Така сега целта пред отбора ще бъде задържането на втората позиция, която осигурява директно участие в групите на Шампионската лига. За тази цел леверкузенци трябва да се върнат на победния път в утрешната среща с десетия в класирането Хофенхайм.

Трябва да признаем, че хората на Марко Пецаюоли няма за какво да се борят повече през тази кампания, което обаче надали ще им попречи да се представят на ниво срещу Леверкузен. Това се видя ясно и миналата седмица, когато хофенхаймци се наложиха с 1:0 над Айнтрахт.

Вярно е, че Леверкузен не е Айнтрахт, но така или иначе хората на Хайнкес ще трябва да се потрудят здраво, за да спечелят трите точки. Леверкузенци могат да се справят с това, така че можете да заложите на тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Леверкузен - 1.53/1.53
Равен - 4.00/4.00
Хофенхайм - 6.00/5.80


Прогноза: Леверкузен - Хофенхайм 2:1

 

Айнтрахт - Байерн

23.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: д-р Йохен Дреес

И двата тима имат за какво да играят в този двубой, макар и целите, които стоят пред тях, да са различни. В момента Айнтрахт заема 15-о място с 33 пункта, като дистанцията спрямо зоната на здрача възлиза на четири точки. Очевидно състезателите на Кристоф Даум все още не са се спасили от изпадане, затова те ще искат да измъкнат нещо от домакинството си на Байерн.

От своя страна, Баварците се намират на четвърта позиция с 55 точки, намирайки се на две зад третия Хановер. За разлика от Орлите, които в предния рунд паднаха с 1:0 от Хофенхайм, мюнхенци се разправиха с Леверкузен (5:1). Този двубой бе дебютен за новия наставник Андрийс Йонкер, който ще трябва да класира тима за Шампионската лига.


Задачата пред холандеца не е лесна, но трябва да кажем, че той може да се справи с нея, доказателство за което ще бъде и успехът на "Комерцбанк-Арена".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Айнтрахт - 6.00/5.90
Равен - 4.33/4.20
Байерн - 1.50/1.50

Прогноза: Айнтрахт - Байерн 1:3

 

Шалке - Кайзерслаутерн

23.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Марко Фритц


Въпреки че мачът няма еднакво значение за двата отбора, той със сигурност няма да бъде лишен от интрига. Наистина факт е, че Шалке нито може да се класира за Европа, нито може да отпадне във Втора Бундеслига, но моментната форма на Кралскосините показва ясно, че отборът е способен да бие Кайзерслаутерн.

Безспорно е, че силното представяне в Шампионската лига и за Купата на Германия оказва позитивен ефект върху играта на Миньорите, които заемат 10-о място с актив от 40 точки. В предходния кръг възпитаниците на Ралф Рангник завършиха наравно 1:1 с Вердер. В същото време Червените дяволи претърпяха поражение от Нюрнберг (0:2) и останаха 13-и с 34 пункта на своята сметка. Тимът се намира на пет точки от опасната зона, което означава, че елитният статут за догодина все още не е осигурен.

От тази гледна точка футболистите на Марко Курц ще се опитат да спечелят нещо от визитата си на "Фелтинс-Арена", което обаче не изглежда много вероятно предвид игрите на Шалке през последните месеци.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 2.00/2.00
Равен - 3.40/3.35
Кайзерслаутерн - 3.75/3.60


Прогноза: Шалке - Кайзерслаутерн 3:1

 

Санкт Паули - Вердер

23.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Михаел Вайнер

Както Санкт Паули, така и Вердер е замесен в битката за оцеляване. Действително не в същата степен, но все пак и играчите на Томас Шааф не могат да кажат, че вече са се спасили. Понастоящем бременци заемат 11-о място с 35 пункта, намирайки се на шест над чертата, където пък е Санкт Паули с актив от 29 точки. В предишния рунд Зелено-белите записаха реми с Шалке (1:1). Хамбургци също регистрираха равенство, завършвайки наравно 2:2 срещу Волфсбург.

По този начин подопечните на Холгер Станиславски изостават с четири пункта от спасителния бряг, който не е недостижим, но по-реалната цел пред тима е завършването на 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане. В момента на това място се намира Волфсбург, който има същия точков актив като Санкт Паули, но по-лошата голова разлика на хамбургци им отрежда 17-ото място.

Вижда се добре, че момчетата на Станиславски ще трябва преследват докрай победата срещу Вердер, но, имайки предвид, че и гостите все още са застрашени от изпадане, то най-логичният знак в този случай е хиксът.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Санкт Паули - 3.25/3.20
Равен - 3.50/3.35
Вердер - 2.10/2.15


Прогноза: Санкт Паули - Вердер 1:1

 

Щутгарт - Хамбургер

23.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Торстен Кинхьофер


В този, лишен от дербита кръг, срещата между Щутгарт и Хамбургер е тази, която можем да определим като централна. Макар и двата отбора да не се намират там, където сме свикнали да ги виждаме, надали ще станем свидетели на скучен сценарий в утрешния следобед.

Напротив, Щутгарт и Хамбургер са отбори с доказан авторитет не само на домашната, но и на международната сцена, което говори красноречиво за техните амбиции. Те винаги се борят до дупка за своите цели, като настоящата ситуация не прави изключение.

Що се отнася до същината на намеренията, които двата тима имат, то северянците продължават да се борят за евровизи, докато Швабите се опитват да избегнат отпадането във втория ешелон на немския футбол.

Футболистите на Бруно Лабадия се доближиха да осъществяването на своята цел, след като в предния рунд надвиха Кьолн с 1:3. Посредством този успех щутгартци запазиха 14-ата си позиция със сбор от 33 пункта, като дистанцията спрямо зоната на изпадащите е четири точки.

В същото това време хамбургци извъртяха нулево равенство с Хановер и останаха седми с 43 пункта. По този начин отборът намали шансовете си за участие в евротурнирите, тъй като разликата спрямо зона Лига Европа нарасна до пет точки.

Въпреки това можем да бъдем сигурни, че състезателите на Михаел Йонинг ще гонят до последно заветното пето място, макар съвсем друг да е въпросът, дали тези усилия ще се увенчаят с успех.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Щутгарт - 2.10/2.05
Равен - 3.40/3.40
Хамбургер - 3.40/3.40


Прогноза: Щутгарт - Хамбургер 0:0

 

Гладбах - Дортмунд

23.04.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Волфганг Щарк


Последният срещу първия във временното класиране. Тук няма съмнение кой е големият фаворит, което обаче не решава автоматично крайния изход от двубоя. Макар и последен в таблицата, Гладбах все още може да се добере до 16-ото място, което осигурява бараж за оставане. Дистанцията спрямо тази позиция е три пункта, което не е толкова много предвид оставащите четири рунда до края на кампанията. За да стигнат дотам обаче, хората на Люсиен Фавр трябва да гонят максимума във всяка една от тези четири срещи, тъй като всеки един резултат, освен победа, може да се окаже пагубен за отбора.

В този ред на мисли неприятно за Кончетата бе поражението с 1:0 от Майнц в миналия кръг, което можеше и да бъде избегнато. Гладбах обаче трябва да погледне напред към задаващия се мач с Дортмунд и да направи всичко по силите си, за да не запише поне загуба.

Тази задача не изглежда никак лека, тъй като дортмундци крачат уверено към титлата, като след успехът с 3:0 над Фрайбург от миналата седмица на отбора са нужни само още четири точки, за да си гарантира и на теория шампионската титла.

Оттук погледнато, шансовете на Гладбах за добър резултат в този двубой не изглеждат големи, затова не бихте сгрешили, ако заложите на Черно-жълтите.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 5.25/5.20
Равен - 4.20/3.90
Дортмунд - 1.57/1.60


Прогноза: Гладбах - Дортмунд 0:2

 

Волфсбург - Кьолн

24.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Гюнтер Перл

Изключително важен двубой за домакините от Волфсбург, които се нуждаят отчаяно от победа, за да предотвратят отпадането. В миналия кръг Вълците се измъкнаха от загубата срещу прекия си конкурент за това, Санкт Паули, записвайки реми 2:2. Отборът има цели 11 равенства от началато на сезона, които обаче, както виждаме, не му носят големи дивиденти. Сега обаче всички в клуба разчитат много на Феликс Магат, който има опит в подобни критични моменти, затова и в тима продължават да бъдат оптимисти за своето оцеляване.

От друга страна, неделният съперник на волфсбургци, Кьолн, може да диша малко по-спокойно, защото понастоящем той се намира на 12-а позиция с 35 точки. Все пак и момчетата на Франк Шефер нямат право на отпускане, тъй като това може да се окаже с фатални последици за тима.
Още повече, че в последния рунд Козлите отстъпиха с 1:3 на Щутгарт.

По всичко личи, че двубоят между Волфсбург и Кьолн ще бъде много завързан, което е предпоставка за сериозна битка между двата опонента. Трудно е да се каже кой от тях ще бъде победител, но, изглежда, е крайно време шампионът от 2009 г. да запише успех и да направи крачка към своето оцеляване.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 1.66/1.62
Равен - 4.00/3.90
Кьолн - 4.75/5.00


Прогноза: Волфсбург - Кьолн 3:2

 

Нюрнберг - Майнц

24.04.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Мануел Грефе


На пръв поглед тази среща не предвещава кой знае колко интересни събития, но погледнем ли към таблицата, тогава ще се убедим в обратното. В момента Нюрнберг е шести, а Майнц - пети във временното подреждане, така че мачът между тях се явява директен дуел за втората квота в Лига Европа, към която между прочем се стреми и Хамбургер. Ротхозен ще бъдат най-радостни, ако техните два конкурента завършат наравно в срещата помежду си.

Действително хамбургци ще трябва разчитат на грешки от страна на противниците си, защото самите те на няколко пъти изпуснаха да спечелят своите срещи.

В същото време и Майнц, и Нюрнберг измъкнаха няколко важни победи, което се случи и миналата седмица, когато възпитаниците на Томас Тухел биха Гладбах с минималното 1:0.

От друга страна, играчите на Дитер Хекинг бяха малко по-убедителни и сломиха Кайзерслаутерн с 0:2.

Нюрнберг обаче играе определено по-добре на свой терен. Нещо, което не може да се каже за Майнц, който е третият най-силен гост в лигата.

От тази гледна точка неделната среща изглежда трудно предвидима, като най-малкия риск изглежда залагането на хикса.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 2.10/2.10
Равен - 3.40/3.30
Майнц - 3.40/3.40


Прогноза: Нюрнберг - Майнц 2:2

Заб.: В анонса не е включена срещата Фрайбург - Хановер.

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180