Класика в жълто, Борусия на четири точки от титлата (видео)


В. Мухарски

Класика в жълто, Борусия на четири точки от титлата (видео)

Борусия Дортмунд почти докосна титлата в Германия, след като победи с класическото 3:0 Фрайбург и е само на 4 точки от спечелване на шампионата. Лидерите в първенството се възползваха от грешката на втория Леверкузен, който по-рано днес загуби с 1:5 от Байерн Мюнхен.

Първата по-интересна ситуация на терена бе в 23-ата минута, когато Марсел Шмелцер намери добре Марио Гьотце (на снимката), който без проблеми откри резултата. В 29-ата минута Куба пробва удар, но нямаше късмет да се разпише. Това обаче стори полският голмайстор Роберт Левандовски в 43-ата минута, покачвайки резултата - 2:0. Само 120 секунди по-късно отново Куба стреля, но топката бе блокирана от защитник на гостите.

След почивката играчите на Борусия продължиха да диктуват темпото на игра. В 58-ата минута Кевин Гроскройтц пропусна от добра позиция. Все пак в 78-ата минута отново той стреля и този път не сгреши, оформяйки и крайния резултат. С асистенция при последния гол се отличи Марио Гьотце. В последните минути на срещата Резингер на два пъти опита да върне един гол, но нямаше късмет и резултатът се запази 3:0 за "жълтите".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
217