Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Арминия Билефелд – РБ Лайпциг
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Арминия Билефелд беше близо до спасението, но сега вестфалци са почти сигурен изпадащ. "Синьо-черните“ нямат победа в последните си 10 мача от Буднеслигата, като в тях допуснаха осем поражения и две равенства. В предишния кръг Арминия отстъпи с 1:2 на гости на Бохум. Така преди последния ден от сезона Арминия е с 27 точки и е на предпоследното 17-то място. За да може да играе бараж за оцеляване, тимът се нуждае от задължителен успех с огромна разлика в последния кръг и в същото време Щутгарт да загуби домакинството си на Кьолн, което изглежда илюзорно.

РБ Лайпциг прекъсна серията от две поредни загуби в първенството и благодарение на грешната стъпка на Фрайбург "червените бикове“ успяха да си върнат 4-ото място в класирането, което е последното, даващо право на участие в Шампионската лига наесен. В момента селекцията на Доменико Тедеско има 57 пункта, което е с две точки повече спрямо Фрайбург. Равенство също ще гарантира участието на Лайпциг в най-престижния клубен турнир.

Прогноза: Арминия Билефелд – РБ Лайпциг 1:3


Аугсбург – Гройтер Фюрт
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург преживя много турбулентен сезон в Бундеслигата, като баварците дори бяха в зоната на изпадащите за един период. В крайна сметка, играчите на Маркус Вайнцийрл изпълниха голямата си цел и си гарантираха оцеляване в елитната дивизия. В момента клубът от едноименния град е на 14-то място и е с 35 точки. В предишния кръг Аугсбург падна с 1:4 на гости на РБ Лайпциг и инкасира четвърта загуба за последните си пет мача в първенството.

Гройтер Фюрт очаквано се прости с елитната дивизия след само един сезон при най-добрите в Германия. Баварците отпадат във Втора Бундеслига и целта пред "детелините“ през идната кампания ще е отново да се завърнат в горния ешелон. В предишния кръг Гройтер падна с 1:3 у дома от Борусия Дортмунд. Баварците са 18-ти и имат 18 точки.

Прогноза: Аугсбург – Гройтер Фюрт 2:1


Байер Леверкузен – Фрайбург
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен постигна целта си и си гарантира участие в групите на Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините“ записаха трета поредна победа и общо 18-та до момента, като този път възпитаниците на Херардо Сеоане се наложиха с 4:2 на гости на Хофенхайм след обрат. Байер ще завърши кампанията на 3-то място, като моментният актив на тима е 61 точки.

Фрайбург изпусна питомното в предишния кръг и сензацията от тазгодишния сезон в Бундеслигата е на път да се прости с мечтата си да играе в Шампионската лига. Играчите на Кристиан Щрайх трябваше да спечелят на всяка цена домакинството си на Унион Берлин, но южняците допуснаха загуба с 1:3. Фрайбург е на 5-то място и има 55 точки, като единственият шанс да стигне до групите на ШЛ е да спечели последния си мач, а в същото време РБ Лайпциг да загуби гостуването си на борещия се за оцеляване Арминия Билефелд.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фрайбург 2:2


Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах не изпраща особено сполучлив сезон, като целта пред "жребчетата“ ще е да надградят през следващата кампания. Вестфалци са на 10-то място и имат 42 точки, като това е оптималната позиция, на която биха могли да завършат. В предишния кръг хората на Адолф Хютер направиха второ поредно равенство далеч от дома, като този път завършиха 1:1 на гости на финалиста в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт.

Хофенхайм е без победа в първенството вече в осем поредни кръга, като именно тази негативна поредица от двубои костваше мястото на "сините“ в европейските клубни турнири. През по-голямата част от сезона Хофе беше смятан за фаворит за място в Топ 7, но в крайна сметка съставът от Зинсхайм ще приключи на 8-ма или 9-та позиция. В момента Хофе е 8-ми и има 46 пункта. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 2:4 у дома от Байер Леверкузен.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 2:2


Борусия Дортмунд – Херта Берлин
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд ще трябва да се задоволи със сребърните медали. "Жълто-черните“ се опитаха в немалка част от сезона да дишат във врата на шампиона Байерн Мюнхен, но в решителните моменти не съумяваха да спечелят двубоите си. Възпитаниците на Марко Розе са 2-ри и имат 66 точки. В предишния кръг BVB срази с 3:1 последния Гройтер Фюрт.

Гол в заключителните минути попречи на Херта да си гарантира и на теория оставането в елитната дивизия. "Старата дама“ падна с 1:2 у дома от Майнц 05 и в момента столичани са на спасителното 15-то място с актив от 33 точки. Ако Херта загуби гостуването си на Борусия, а в същото време Щутгарт спечели у дома срещу Кьолн, това ще означава, че селекцията на Феликс Магат ще трябва да играе бараж за оставане в Бундеслигата.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Херта Берлин 2:1


Майнц 05 – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа втора поредна победа в първенството. Седмица след успеха над шампиона Байерн Мюнхен "червените“ сразиха с 2:1 Херта като гости и допълнително усложниха ситуацията около столичани. Иначе възпитаниците на Бо Свенсон са 9-ти и имат 45 точки.

Айнтрахт няма победа в последните си седем мача от Бундеслигата. В предишния кръг "орлите“ завършиха 1:1 у дома с Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт е на 12- позиция и има 41 точки, но селекцията на Оливер Гласнер може да запише може би най-добрия си сезон, ако след по-малко от седмица успее да спечели Лига Европа, където на финала ще спори с шотландския Глазгоу Рейнджърс.

Прогноза: Майнц 05 – Айнтрахт Франкфурт 1:0


Унион Берлин – Бохум
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Унион Берлин изпраща успешен сезон, като "железните“ постигнаха това, което малцина очакваха – да играят в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг столичани се наложиха с 3:1 на гости на амбициозния Фрайбург, за да запишат пета победа в последните си шест шампионатни двубоя. Играчите на Урс Фишер са 6-ти и имат 54 пункта.

Бохум, който през текущата кампания е със статут на новак, изпълни целта си и си гарантира място в елитната Първа Бундеслига и през следващия сезон. В предишния кръг вестфалци надиграха с 2:1 Арминия Билефелд, записвайки втора поредна победа. Бохум е 11-ти и имат 42 точки.

Прогноза: Унион Берлин – Бохум 3:1


Щутгарт – Кьолн
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 16:30

Щутгарт успя да спечели точка при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен, а двубоят завърши при резултат 2:2. Това беше шести пореден мач за "швабите“ без победа, като преди последния кръг играчите на Пелегрино Матарацо имат 30 точки и са на 16-то място в класирането, което им гарантира бараж за оставане в елитната дивизия. Ако обаче Щутгарт спечели домакинството си на Кьолн, а в същото време Херта загуби гостуването си на Борусия, то "швабите“ директно ще си осигурят оцеляване.

Кьолн изпраща успешен сезон, в който "козлите“ успяха да си гарантират участие в европейските клубни турнири наесен. Отборът от едноименния град е на 7-мо място и има 52 точки. В предишния кръг Кьолн допусна изненадващо поражение, което прекъсна серията от четири поредни победи в първенството, отстъпвайки с 0:1 у дома от Волфсбург.

Прогноза: Щутгарт – Кьолн 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
564