Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Бохум – Арминия Билефелд
Дата: 06.05.2022 г.
Час: 21:30

Бохум постигна целта си през настоящия сезон. Един от най-старите отбори в Германия, който беше със статут на новак през кампанията, ще играе наесен в елитната дивизия. В предишния кръг "сините“ сразиха с 4:3 като гости гранда Борусия Дортмунд в двубой, преминал през няколко обрата. Така Бохум има 39 точки и е на 12-то място в класирането, като доиграва спокойно сезона. Стафилидис е наказан, а Соареш е с контузия.

Не така стоят нещата обаче при Арминия Билефелд. Вестфалци са в серия от девет поредни мача без успех, като кризата се отрази на "синьо-черните“, изпращайки ги в зоната на изпадащите. Преди седмица играчите на Франк Крамер се спасиха от четвърто последователно поражение след гол в добавеното време у дома срещу Херта за крайното 1:1. В момента Арминия е на предпоследното 17-то място и има 27 точки, като клубът ще се опита да финишира една позиция по-напред, за да може да играе на бараж за оставане в Първа Бундеслига. Ласме, Брунер и Клос са с травми.

Прогноза: Бохум – Арминия Билефелд 2:1


Кьолн – Волфсбург
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 16:30

Кьолн продължава да се бори всячески за място в европейските клубни турнири наесен. "Козлите“ са в серия от четири последователни победи, като в предишния кръг разбиха с 4:1 като гости Аугсбург. Така клубът от едноименния град има 52 точки и е на 6-то място в класирането, като макар и с минимални шансове, но Кьолн дори може да се надява и на място в Топ 4, което да изпрати тима директно в групите на Шампионската лига. Андерсон, Обуц и Острак са контузени.

Волфсбург определено не изпраща добър сезон, като по-голямата част от него клубът го прекара в долната половина на таблицата. "Вълците“ са 13-ти и имат 38 пункта, като са спокойни за мястото си в елита. Преди седмица селекцията на Флориан Кофелд направи 1:1 на гости на борещия се за оцеляване Щутгарт, като Волфсбург допусна изравняване в самия край. Отавио, Валдшмид и Уилиам са контузени.

Прогноза: Кьолн – Волфсбург 3:0


Фрайбург – Унион Берлин
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 16:30

Приказката за Фрайбург продължава. След като допусна драматично изравняване при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах за крайното 3:3, в предишния кръг южняците стигнаха до победа с 4:3 на гости на Хофенхайм. Благодарение и на грешната стъпка на РБ Лайпциг сега хората на Кристиан Щрайх се изкачиха на 4-то място, което, ако го запазят, ще им гарантира участие в групите на Шампионската лига. За Фрайбург предстои и исторически първи финал в турнира за Купата на Германия. С травми за домакините са Кайтел, Шаде и Вайсхопт.

Унион Берлин също се бори за място в зона "Европа“. Столичани допуснаха неприятна издънка преди седмица, когато не успяха да победят у дома последния Гройтер Фюрт за крайното 1:1 и да постигнат пета поредна победа. Възпитаниците на Урс Фишер са 7-ми и имат 51 пункта. За гостите няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Фрайбург – Унион Берлин 3:2

Гройтер Фюрт – Борусия Дортмунд
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 16:30

Гройтер Фюрт очаквано се прости с елитната дивизия след само един сезон при най-добрите в Германия. Баварците отпадат във Втора Бундеслига и целта пред "детелините“ през идната кампания ще е отново да се завърнат в горния ешелон. В предишния кръг Гройтер Фюрт направи 1:1 на гости на амбициозния Унион Берлин, като тимът ще се опита да изиграе с достойнство оставащите си два двубоя от елитната дивизия. Баварците са 18-ти и имат 18 точки. Кер, Мейерхьофер, Нилсен, Уилемс са аут.

Борусия Дортмунд инкасира девета загуба до момента. В предишния кръг "жълто-черните“ отстъпиха изненадващо с 3:4 у дома от новака Бохум в двубой, преминал през няколко обрата. Поражението оставя възпитаниците на Марко Розе с 63 точки, като BVB ще се задоволи със сребърните медали. Аут за гостите са Дауд, Хумелс, Азар, Кобел, Мален, Мюние, Мори, Рейна и Шмелцер.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Борусия Дортмунд 0:3


Хофенхайм – Байер Леверкузен
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 16:30

Хофенхайм окончателно се прости с и без това малките си надежди да играе в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг "сините“ записаха седми пореден двубой без успех в Бундеслигата, като този път Хофе отстъпи драматично с 3:4 у дома от Фрайбург. Поражението остави домакините на 8-мо място, с 46 точки. Бичакчич, Хюбнер, Джон, Нордвайт и Ричардс са с контузии.

Байер Леверкузен е на победа от това да си гарантира на практика място в групите на Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините“ записаха втори пореден и общо 17-ти успех на сметката си. Този път хората на Херардо Сеоане надиграха с 2:0 у дома Айнтрахт. Така Байер има 58 точки и е на 3-то място в класирането, което е съответно с 3 и 4 пункта повече спрямо Фрайбург и РБ Лайпциг. Адли, Белараби, Фосу-Менса, Фримпонг и Виртц са аут за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 1:2

Херта Берлин – Майнц 05
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 19:30

Гол в добавеното време лиши Херта от трети пореден успех в първенството, който до голяма степен щеше да гарантира оставането на тима в елита. Столичани направиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване състав на Арминия Билефелд. След ремито играчите на Феликс Магат са на спасителното 15-то място и имат 33 пункта, с четири повече от Щутгарт. Ако Херта победи предстоящия опонент, ще си гарантира и на практика спасението. Йоветич, Клюнтер, Лий, Нсона и Шволоу са контузени.

Майнц 05 прекъсна серията от пет поредни мача без успех и в предишния кръг срази с 3:1 шампиона Байерн Мюнхен. Играчите на Бо Свенсон доиграват сезона без напрежение и за честта си. "Червените“ са на 9-та позиция и имат 42 точки. Бургзорг и Небел са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Майнц 05 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа шести пореден мач без победа в Бундеслигата. В предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 0:2 от Байер Леверкузен. Играчите на Оливер Гласнер са 11-ти и имат 40 точки. Рамай и Дурм са аут за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах записа първа победа у дома от месец март насам. В предишния кръг "жребчетата“ надиграха с 3:1 РБ Лайпциг, като допълнително заплетоха възела в битката за място в Топ 4. Играчите на Адолф Хютер доиграват сезона и в момента са на 10-то място с актив от 41 пункта. Елведи и Коне са наказани.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


РБ Лайпциг – Аугсбург
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 20:30

Амбициозният тим на РБ Лайпциг инкасира две последователни шампионатни загуби във възможно най-неподходящия момент. Преди седмица "червените бикове“ отстъпиха с 1:3 на гости на Борусия Мьонхенгладбах, като по този начин позволиха на Фрайбург да ги измести от 4-ото място в класирането. Възпитаниците на Доменико Тедеско са 5-ти и имат 54 пункта, което е с точка по-малко от южняците. Аут за домакините е наказаният Симакан.

Аугсбург допусна втора поредна домакинска загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг баварците бяха разбити с 1:4 от коравия Кьолн, като поражението остави селекцията на Маркус Вайнцийрл с 35 точки, а Аугсбург е на 14-то място. Яго, Базее и Стрьобъл са с контузии.

Прогноза: РБ Лайпциг – Аугсбург 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
503