Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Бундеслигата

Унион Берлин – Гройтер Фюрт
Дата: 29.04.2022 г.
Час: 21:30

Унион Берлин взе реванш от РБ Лайпциг за драматичното си отпадане на полуфиналите в турнира за Купата на Германия и в предишния кръг "железните“ постигнаха драматичен успех с 2:1, който бе четвърти поред за хората на Урс Фишер в първенството. Така столичани вече имат 50 точки и а на 6-то място, като Унион е на четири пункта от топ 4 и местата, даващи право на участие в Шампионската лига. За домакините няма отсъстващи футболисти.

Гройтер Фюрт очаквано се прости с елитната дивизия след само един сезон при най-добрите в Германия. Баварците отпадат във Втора Бундеслига и целта пред "детелините“ през идната кампания ще е отново да се завърнат в горния ешелон. В предишния кръг Гройтер Фюрт отстъпи с 1:4 у дома от Байер Леверкузен. Гостите са на последното 18-то място и имат 17 точки. Кер, Мейерхьофлер, Кристиансен и Нилсен са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Гройтер Фюрт 3:0


Арминия Билефелд – Херта Берлин
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 16:30

Пропадането на Арминия Билефелд продължи и преди седмица, когато вестфалци инкасираха осма загуба за последните си десет мача в първенството. Този път играчите на Франк Крамет паднаха с 1:3 на гости на Кьолн, като по този начин "синьо-черните“ остават на предпоследното 17-то място с актив от 26 точки, като по всичко личи, че целта за Арминия ще е да завърши една позиция по-напред, измествайки Щутгарт, за да може да играе бараж за оставане в Първа Бундеслига. Кунце, Ларсен, Брунес и Клос са с травми за домакините.

Херта записа втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "старата дама“ се наложи с 2:0 над може би най-основния си конкурент в борбата за оцеляване в лицето на Щутгарт. Така столичани събраха 32 точки и се отдалечиха на четири от опасната зона, заемайки спасителното 15-то място. Треньорът Феликс Магат не може да разчита на Дарда, Зелке, Маолида, Йоветич и Шволоу.

Прогноза: Арминия Билефелд – Херта Берлин 1:2


Аугсбург – Кьолн
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 16:30

Аугсбург записа много ценен успех, който почти гарантира на практика оставането на баварците в елитната дивизия. В предишния кръг хората на Маркус Вайнцийрл се наложиха с 2:0 на гости на новака Бохум, като по този начин събраха 35 точки на сметката си и в момента са на 14-то място в подреждането, като са на седем пункта от опасната зона. Педерсен е наказан, а с контузии за Яго, Базее и Стрьобъл.

Кьолн пък продължава битката за място в европейските клубни турнири. Преди седмица "козлите“ постигнаха трети последователен успех в шампионата, надигравайки с 3:1 у дома предпоследния Арминия Билефелд. Клубът от едноименния град е на 7-ма позиция в таблицата и е с 49 точки. Йозчан е наказан, а с травми са Дуда, Хектор и Андерсон.

Прогноза: Аугсбург – Кьолн 1:1


Борусия Дортмунд – Бохум
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд инкасира осма загуба до момента, която обаче окончателно уби и без това илюзорната интрига за титлата в Германия. В предишния кръг "жълто-черните“ отстъпиха с 1:3 на гости на новия-стар шампион Байерн Мюнхен. Поражението оставя възпитаниците на Марко Розе с 63 точки, като BVB ще се задоволи със сребърните медали. Аут за домакините са Чан, Витцел, Кобел, Азар, Дауд, Мален, Хумлес, Рейна, Мюние и Шмелцер.

Новакът Бохум допусна втора поредна загуба в първенството, като в предишния кръг отстъпи с 0:2 у дома от Аугсбург. Вестфалци са с 36 точки, заемайки 13-то място в колоната, като три кръга преди края на кампанията са на осем пункта от опасната зона и почти са си осигурили оставането в елита. Стафилидис е наказан за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Бохум 2:1


Щутгарт – Волфсбург
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване отбор на Щутгарт записа четвърти пореден двубой без успех в първенството. В предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:2 на гости на може би най-големия си конкурент в битката за спасение в лицето на Херта. Така предвожданият от Пелегрино Матарацо клуб остава под чертата, заемайки 16-то място със своите 28 точки, като ако Щутгарт финишира на тази позиция, ще трябва да играе бараж за оставане в елита. Щенцел, Мармуш, Дидави, Ахамада, Мвумпа, Нартей и Санко са аут.

Волфсбург постигна втора поредна домакинска победа, която гарантира оставането на "вълците“ в Първа Бундеслига. Този път играчите на Флориан Кофелд разбиха с 5:0 у дома Майнц 05 и така събраха 37 точки, като са на 12-то място. Ван де Вен, Отавио и Уилиам са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Волфсбург 1:0


Хофенхайм – Фрайбург
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 19:30

Хофенхайм записа шести пореден двубой без победа в първенството и продължава да се отдалечава от участие в европейските клубни турнири. Този път "сините“ завършиха 2:2 на гости на Айнтрахт, като със с добавената точка Хофе има общо 46 и е на 8-ма позиция в таблицата. Пош е наказан, а с контузии за Акпогума, Нордавайт, Ричардс, Хбюнер и Бичакчич.

Невероятна драма и гол дълбоко в добавеното време лишиха Фрайбург от трета поредна победа, която щеше да изравни по точки южняците с РБ Лайпциг в спора за място в Шампионската лига. Преди седмица възпитаниците на Кристиан Щрайх направиха 3:3 у дома срещу Борусия Мьоннхенгладбах, като Фрайбург направи обрат от 0:2, но не успя да запази преднината си. Южняците са 5-ти и имат 52 пункта, като са два по-малко от РБ Лайпциг. Вайсхопт, Петерсем, Гулде, Шаде и Кайтел са с травми.

Прогноза: Хофенхайм – Фрайбург 1:2


Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 02.05.2022 г.
Час: 21:30

Амбициозният Байер Леверкузен записа очаквана победа нагости на последния Гройтер Фюрт за крайното 4:1. Така "аспирините“ си върнаха обратно 3-ото място във временното подреждане, като имат 55 пункта. Белараби, Адли, Фосу-Менса, Фримпонг и Виртц са аут за селекцията на Херардо Сеоане.

Айнтрахт записа пети последователен двубой без успех в Бундеслигата. Този път "орлите“ направиха 2:2 у дома срещу Хофенхайм, като в момента играчите на Оливер Гласнер са 9-ти и имат 40 точки. Голямата цел за Айнтрахт остава триумф във втория по сила турнир на Стария континент Лига Европа. Боре е наказан, а Рамай е контузен.

Прогноза: Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт 3:1


Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг
Дата: 02.05.2022 г.
Час: 21:30

Борусия Мьонхенгладбах направи драматично 3:3 на гости на коравия Фрайбург. "Жребчетата“ имаха аванс от два гола, който обаче го пропиляха, за да стигнат впоследствие до точка. Играчите на Адолф Хютер са 11-ти и имат 38 пункта. Аут за домакините са Бенсебаини, Плеа, Бенес, Гинтер и Тюрам.

След девет поредни мача без загуба РБ Лайпциг допусна поражение, отстъпвайки с 1:2 у дома от Унион Берлин и то след късен обрат в последните пет минути на мача. Въпреки поражението хората на Доменико Тедеско запазиха 4-ото място, тъй като Фрайбург не спечели своя двубой. "Червените бикове“ са с актив от 54 точки, което е с две повече пред основния преследвач. Клостерман и Хайдара са с контузии.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
913