Байерн ще грабне 32-ра титла след Der Klassiker


Н. Атанасов

Байерн ще грабне 32-ра титла след Der Klassiker

Байерн МюнхенБорусия Дортмунд
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 19:30

Дербито от програмата на 31-я кръг в Бундеслигата противопоставя един срещу друг най-големите отбори в Германия – Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Der Klassiker, както е известен двубоят между баварци и вестфлаци, ще е под номер 133 във всички турнири, като очаквано предимството е в полза на Байерн – 65 победи, срещу 32 за Борусия. Първият двубой между двата съперника, игран по-рано през сезона, завърши с успех с 3:2 в полза на баварците.

Байерн е в серия от четири последователни успеха в Бундеслигата, като отделно хората на Юлиан Нагелсман са непобедени в седем поредни кръга. В предишния от тях баварците сразиха с 3:0 като гости предпоследния Арминия Билефелд. Байерн е убедителен лидер и има 72 точки, с девет повече от предстоящия съперник.

Отсъстващи за домакините са Толисо и Сар.

Борусия Дортмунд ще завърши настоящия сезон без трофей. През миналогодишната кампания "жълто-черните“ успяха да завоюват Купата на Германия, но сега ще трябва да се задоволят единствено с утехата, че ще играят в групите на Шампионската лига наесен. В момента възпитаниците на Марко Розе са 2-ри и имат 63 пункта. В предишния кръг BVB разби с 6:1 у дома Волфсбург.

В лазарета на гостите са Бюрки, Дауд, Хумелс, Мален, Мюние, Мори, Рейна и Шмелцер.

До края на сезона в Бундеслигата остават четири мача, а при победа на Байерн Мюнхен разликата между двата отбора ще стане 12 точки. Баварците ще се опитат да зарадват своите привърженици с рекордна 32-ра Салатиера срещу Дортмунд.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Борусия Дортмунд (Марко Розе)
 
Кобел
   
Чан
Аканджи
Загаду
Витцел
Белинграм
Герейро
Волф
Бранд
Ройс
Холанд
Левандовски
Коман
Мюлер
Гнабри
Горецка
Кимих
Дейвис
Ернандес
Упамекано
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 3:1

  Сподели
591