Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Волфсбург – Майнц 05
Дата: 22.04.2022 г.
Час: 21:30

Волфсбург инкасира четвърта поредна загуба за последните си пет мача, след като в предишния кръг "вълците“ бяха унизени с 1:6 на гости на Борусия Дортмунд. Тежкото поражение остави хората на Флориан Кофелд с 34 точки, като Волфсбург все още не си е гарантирал математически оцеляването и през следващия сезон. Лакроа, Щефен, Валдшмид, Ван де Вен и Отавио са аут.

Майцн 05 записа четвърти пореден мач без успех в първенството. Преди седмица "червените“ направиха 0:0 у дома с Щутгарт. Така играчите на Бо Свенсон имат 39 пункта и са на 9-та позиция в таблицата, като Майнц доиграва сезона без напрежение. Хак, Бугзорг и Юсте са с травми.

Прогноза: Волфсбург – Майнц 05 1:1


Кьолн – Арминия Билефелд
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 16:30

Борещият се за участие в европейските клубни турнири състав на Кьолн записа втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди по-малко от седмица "козлите“ спечелиха с 3:1 регионалното рейнско дерби срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така отборът от едноименния град има 46 пункта и е на 7-мо място в подреждането. Шиндлер и Андерсон са отсъстващи за домакините.

Арминия Билефелд все по-уверено се запътва към Втора Бундеслига. "Синьо-черните“ инкасираха шеста загуба за последните си седем мача, като преди седмица възпитаниците на Франк Крамер отстъпиха с 0:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Арминия е на предпоследното 17-то място и има 26 точки, като засега е на три от спасението. Кунце, Брунер, Крюгер и Клос са контузени.

Прогноза: Кьолн – Арминия Билефелд 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа четвърти последователен двубой без успех в първенството. В предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 0:2 на гости на Унион, а поражението дойде няколко дни след паметната победа над Барселона в Лига Европа. Селекцията на Оливер Гласен остава с 39 точки и е на 10-то място в колоната, като единственият начин Айнтрахт да играе в Европа наесен е ако триумфира в клубната надпревара. Трап, Соу и Рамай са с травми за домакините.

Хофенхайм сложи край на негативната серия от три поредни загуби, но в предишния кръг "сините“ отново не победиха, записвайки пети последователен двубой без успех. Този път Хофе завърши 0:0 у дома срещу опашкаря Гройтер Фюрт. С добавената точка тимът от Зинсхайм има общо 45 и е на 8-ма позиция, като се нуждае от победи, ако иска да участва в европейските клубни турнири. Кадержабек и Баумгартнер са наказани, а с контузии са Пош, Хюбнер, Аслани и Бичакчич.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 1:1


Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 16:30

Без съмнение Фрайбург е сензацията на сезон 2021/22 в Бундеслигата. Отборът продължава борбата си на няколко фронта, като в шампионата южняците се целят към място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг хората на Кристиан Щрайх записаха 14-та победа до момента след успех с 3:0 над Бохум, като имат 51 пункта и са само на точка от челната четворка. През седмицата Фрайбург достигна за първи път в своята история финал в турнира за Купата на Германия, елиминирайки с 3:1 Хамбугер ШФ. Гулде, Шаде и Кайтел са с травми за домакините.

Серията от четири поредни мача без загуба за Борусия Мьохненгладбах приключи преди седмица, когато "жребчетата“ отстъпиха с 1:3 в дербито с Кьолн. Загубата остави играчите на Адолф Хютер с 37 точки и Гладбах е на 11-то място, като доиграва сезона. Бенес, Гинтер, Тюрам и Фридрих са с контузии.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Гройтер Фюрт – Байер Леверкузен
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 16:30

Въпрос на време е отпадането на Гройтер Фюрт обратно във Втора Бундеслига да стане факт. Баварците са все така на последното 18-то място и имат 17 точки, като са на 11 от спасението. В предишния кръг "детелините“ направиха 0:0 на гости на коравия Хофенхайм, като това бе трето нулево реми за отбора в последните пет шампионатни двубоя. Аут за домакините са Бауер, Нилсен, Мейерхьофлер, Дудзяк и Кер.

Байер Леверкузен сдаде 3-ото място в класирането, след като отстъпи с 0:1 у дома от основния си конкурент РБ Лайпциг. "Аспирините“ са 4-ти и имат 52 точки, но не могат да си позволят отпускане, тъй като преследвачът Фрайбург е само с точка по-малко. Треньорът Херардо Сеоане не може да разчита на Андрих, Хинкапи, Белараби, Азмоун, Адли, Фосу-Менса и Фримпонг.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Байер Леверкузен 1:4


РБ Лайпциг – Унион Берлин
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 16:30

Силната серия на РБ Лайпциг продължава и в предишния кръг "червените бикове“ записаха девети пореден двубой без поражение в първенството, като за тази поредица от мачове хората на Доменико Тедеско спечелиха седем пъти и на два пъти завършиха наравно. Този път Лайпциг срази с 1:0 като гост основния си конкурент за 3-ото място Байер Леверкузен, измествайки го от тази позиция, като клубът от Източна Германия е с 54 точки. Клостерман, Кампъл и Хайдара са с контузии.

Унион Берлин записа трета поредна победа в Бундеслигата. В предишния кръг "железните“ сразиха с 2:0 Айнтрахт и събраха 47 точки на сметката си, като столичани са на 6-то място в колоната. Наказан за селекцията на Урс Фишер е Баумгартъл.

Това е втори пореден двубой в рамките на няколко дни между двата отбора. През седмицата РБ Лайпциг постигна драматична победа след обрат и гол в добавеното време над Унион в полуфинал в турнира за Купата на Германия за крайното 2:1.

Прогноза: РБ Лайпциг – Унион Берлин 1:0


Бохум – Аугсбург
Дата: 24.04.2022 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум допусна трета загуба за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "сините“ отстъпиха с 0:3 на гости на сензацията Фрайбург. Въпреки че математически все още не са си гарантирали на 100% оставането в елитната дивизия, шансовете вестфалци да се смъкнат до опасната зона са минимални. Бохум е 12-ти и има 36 точки, като четири кръга преди края на кампанията е на осем от първия от отборите под чертата. Стафилидис е наказан, а Соареш е с контузия.

Аусбург допусна втора поредна загуба и трета за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица баварците отстъпиха с 0:1 у дома от Херта Берлин. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл могат да са по-притеснени за статута си, тъй като са на четири точки от зоната на изпадащите, като към момента са 14-ти и имат 32 пункта. Нидерлехнер, Удуохай, Калиджури, Базее и Стрьобъл са аут.

Прогноза: Бохум – Аугсбург 2:1


Херта Берлин – Щутгарт
Дата: 24.04.2022 г.
Час: 18:30

Борещият се за оцеляване състав на Херта постигна изключително ценен успех в предишния кръг, когато "Старата дама“ спечели с 1:0 гостуването си на Аугсбург, който пък е един от претендентите за място в Бундеслигата. Това беше втора победа за последните пет мача на столичани, а след нея селекцията на Феликс Магат се измъкна от опасната зона, заемайки спасителното 15-то място с актив от 29 пункта, което е сам ос точка повече от предстоящия съперник. Отсъстващи за домакините са Рихтер, Лий, Йоветич, Шволоу и Нсона.

Щутгарт пък записа осмо поредно гостуване без победа. Този път "швабите“ направиха 0:0 на гости на Майнц 05. Точката се оказа недостатъчна за хората на Пелегрино Матарацо да се измъкнат от зоната на изпадащите, като Щутгарт е на 16-то място и е с 28 пункта, като тази позиция изпраща на бараж за оставане в елита. Аут за южняците са Мангала, Каразор, Дидави, Ахамада, Мвумпа, Нартей и Санко.

Прогноза: Херта Берлин – Щутгарт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
523