Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Херта Берлин
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 16:30

Все още замесеният в битката за оцеляване отбор на Аугсбург записа втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг баварците отстъпиха с 0:1 на гости на лидера Байерн Мюнхен. Въпреки поражението играчите на Маркус Вайнцийрл остават на шест пункта от опасната зона, като засега са 14-ти и имат 32 точки. Аут за домакините са Удуохай, Калиджури, Базее и Стрьобъл.

Херта записа четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата и общо 17-то поражение до момента. Преди седмица "старата дама“ отново се издъни в градския сблъсък срещу Унион, като Херта беше разбит с 1:4 от съперника. Поражението остави селекцията на Феликс Магат на предпоследното 16-то място, като столичани са с 26 точки. Нсона, Йоветич, Щарк и Шволоу са с контузии.

Прогноза: Аугсбург – Херта Берлин 2:1


Борусия Дортмунд – Волфсбург
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд записа трета победа за последните си пет мача от първенството, като в предишния кръг "жълто-черните“ се наложиха с 2:0 на гости на борещия се за оцеляване Щутгарт. Въпреки успеха BVB е на цели девет точки зад лидера Байерн Мюнхен, като е на 2-ро място в класирането и с минимални шансове за чудо. Треньорът Марко Розе не може да разчита на Герейро, Дауд, Хумелс, Мюние, Мори и Шмелцер.

Волфсбург прекъсна серията от три последователни загуби и преди седмица "вълците“ разбиха с 4:0 Арминия Билефелд. Така хората на Флориан Кофелд поеха глътка въздуха, която ги отдалечи на осем точки от зоната на изпадащите, а Волфсбург е на 13-то място и има 34 точки. Щефен, Ван де Вен, Отавио и Уилиам са с травми.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Волфсбург 3:0


Фрайбург – Бохум
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 16:30

Фрайбург продължава да се бори със зъби и нокти за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг южняците се наложиха с 2:1 като гости на коравия тим на Айнтрахт. С успеха играчите на Кристиан Щрайх имат 48 точки и са на 5-то място, като изостават на три пункта от РБ Лайпциг. Аут за домакините са Шаде и Кайтел.

Новакът Бохум пък успя да удържи 0:0 у дома срещу амбициозния Байер Леверкузен. Със спечелената точка вестфалци имат общо 36, заемайки 12-та позиция и могат да са доволни, тъй като ще успеят да постигнат целта си през настоящия сезон и да не са замесени в битката за оцеляване. Локадия и Аджей са контузени.

Прогноза: Фрайбург – Бохум 2:0


Майнц 05 – Щутгарт
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 16:30

Майнц 05 продължава да е крайно неубедителен при гостуванията си. В предишния кръг "червените“ инкасираха втора поредна загуба далеч от дома и вече в 10 последователни визити хората на Бо Свенсон не са записвали победа. Този път Майнц отстъпи с 2:3 на гости на Кьолн и то след допуснат пълен обрат. Така тимът остава с 38 точки и е на 10-то място в колоната. Мартин е наказан, а Хак, Бургзорг и Юст са контузени.

След четири поредни мача без загуба, които стабилизираха Щутгарт в битката за оцеляване, в предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Дортмунд. Поражението остави възпитаниците на Пелегрино Матарацо с 27 точки, като Щутгарт е на спасителното 15-то място и се намира непосредствено над зоната на изпадащите. С травми за гостите са Дидави, Ахамадо, Еглоф, Санко, Нартей и Мвумба, а Каразор е наказан.

Прогноза: Майнц 05 – Щутгарт 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн
Дата: 16.04.2022 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах записа трета победа за последните си пет мача от Бундеслигата. В предишния кръг "жребчетата“ сразиха с 2:0 като гости последния Гройтер Фюрт. Така селекцията на Адолф Хютер събра 37 точки и е на 11-то място в подреждането. С травми за домакините са Бенсебаини, Фридрих и Нетц.

Кьолн постигна първа домакинска победа от февруари насам, след като преди седмица "козлите“ осъществиха обрат от 0:2 до 3:2 срещу Майнц 05. Клубът от едноименния град е на 8-ма позиция и има 43 точки, като продължава да е активно замесен в борбата за място в европейските клубни турнири. Аут за Кьолн са Шиндлер и Андерсон.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн 2:2


Хофенхайм – Гройтер Фюрт
Дата: 17.04.2022 г.
Час: 18:30

Хофенхайм развя бялото знаме и след третата поредна загуба в първенството клубът от Зинсхайм се прости с шансовете си за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Преди седмица Хофе отстъпи 0:3 на гости от прекия конкурент РБ Лайпциг и след поражението "сините“ са на 6-то място с 44 точки. Грилиш, Хюбнер и Бичакчич са контузени, а Гайгер и Руди са с коронавирус.

Въпрос на време е новакът Гройтер Фюрт да се завърне обратно във Втора Бундеслига. "Детелините“ се намират на последното 18-то място и имат 16 точки, като са на 11 от спасението, а до края на сезона в Германия остават още пет кръга. Вече в седем последователни мача баварците не са побеждавали, а в последния отстъпиха с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах. Мейерхьофер, Дудзяк, Функ и Кер са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Гройтер Фюрт 3:0


Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 17.04.2022 г.
Час: 18:30

Унион продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. В предишния кръг "железните“ разбиха с 4:1 градския съперник Херта и вече имат 44 точки, като са на 7-мо място в подреждането. Уджа и Ендо са отсъстващи за столичани.

След две поредни равенства Айнтрахт допусна поражение преди седмица, когато отстъпи с 1:2 у дома от амбициозния Фрайбург. Загубата остави селекцията на Оливер Гласнер с 39 точки, като "орлите“ се отдалечиха от зона "Европа“ и заемат 9-то място в класирането. Соу, Ленц и Рамай са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Байер Леверкузен – РБ Лайпциг
Дата: 17.04.2022 г.
Час: 20:30

Коравият отбор на Байер Леверкузен записа нулево реми при гостуването си на новака Бохум. Въпреки равенството "аспирините“ запазват 3-ото си място в класирането, като имат 52 пункта, което е с точка повече от предстоящия съперник. С травми за домакините са Белараби, Тах, Адли, Фримпонг и Лунев.

РБ Лайпциг записа 15-та победа от началото на сезона, след като преди седмица "червените бикове“ се разправиха с 3:0 у дома над Хофенхайм. Така хората на Доменико Тедеско направиха нова крачка към групите на Шампионската лига, като засега Лайпциг е на 4-то място, с 51 точки, което е с три повече спрямо Фрайбург. Аут за гостите е Хайдара.

Прогноза: Байер Леверкузен – РБ Лайпциг 2:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
606