Анонс на 29-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 29-ия кръг в Бундеслигата

Сезонът е вече към края си, но интрига в Бундеслигата не липсва. И това се отнася не само за челните места в класирането, а също и за дъното, където битката за оцеляване е крайно оспорвана. В първата петица има една промяна в сравнение с предния кръг и тя е свързана с изкачването на "Байерн" до третото място, от което слезе "Хановер". На другия край в таблицата пък "Санкт Паули" попадна в опасната зона.

Срещата на хамбургци с "Шалке" от миналата седмица не завърши заради инцидент, при който асистент-съдията бе замерен с чаша бира. Като се абстрахираме от това, интересни събития в кръга не липсваха.  "Дортмунд" направи важна крачка към титлата, спечелвайки с 4:1 срещу "Хановер". "Вердер" и Щутгарт" завършиха наравно 1:1 в дербито на рунда, докато "Леверкузен" надви "Кайзерслаутерн" с 0:1.

И тази седмица има много интригуващи двубои, като гвоздеят от програмата на кръга без съмнение е срещата "Хамбургер" - "Дортмунд". Още цели четири мача обаче могат да ни предложат стойностен футбол. Става дума за двубоите "Хановер" - "Майнц", "Нюрнберг" - "Байерн", "Шалке" - "Волфсбург" и "Щутгарт" - "Кайзерслаутерн".

"Айнтрахт" - "Вердер"

08.04.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: д-р Феликс Брих

Започваме своя анонс за този рунд с двубоя между "Айнтрахт" и "Вердер". Това е една среща между съседи в подреждането. В момента Орлите се намират на 13-о, а Зелено-белите - на 12-о място в таблицата. В предния рунд момчетата на Кристоф Даум спечелиха ценна точка при визитата си на "Волфсбург" (1:1). В това време бременци завършиха при същия резултат в домакинството си на "Щутгарт". Двата тима все още не са се спасили от изпадане, което предвещава една сериозна битка. Лек фаворит са гостите, които вече започнаха да напомнят за себе си.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Айнтрахт" - 2.75/2.72
Равен - 3.30/3.35
"Вердер" -  2.50/2.45


Прогноза: "Айнтрахт" - "Вердер" 1:2

 

"Фрайбург" - "Хофенхайм"

09.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Волфганг Щарк

"Фрайбург" приема "Хофенхайм" в двубой от 29-ия кръг в Бундеслигата. Понастоящем състезателите на Робин Дут се намират на осма позиция с 38 точки, докато хофенхаймци са девети с 37. В предишния рунд фрайбургци записаха реми при гостуването си на "Майнц" (1:1). "Хофенхайм" също регистрира равенство, завършвайки при резултат 0:0 с "Хамбургер". Двата отбора до голяма степен загубиха шансовете си за участие в Европа, заради което, изглежда, срещата няма да бъде от голямо значение за тях. Естествено, това пък ще доведе до по-освободени действия, които са предпоставка за един качествен и резултатен мач.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Фрайбург" - 2.50/2.57
Равен - 3.30/3.25
"Хофенхайм" - 2.75/2.65

Прогноза: "Фрайбург" - "Хофенхайм" 2:2

 

"Хамбургер" - "Дортмунд"

09.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Петер Гагелман

Несъмнено "Хамбургер" - "Дортмунд" е централната среща тази седмица. Предпоставките за това са налице, и то те не са никак малко.

От една страна, в двубоите между хамбургци и дортмундци има много история, тъй като това са два от традиционните тимове в немския елит.

От друга страна, стилът, който "Хамбургер" и "Дортмунд" изповядват, е агресивен, атакуващ и динамичен, което пък води до вълнуващи спектакли.

Третият аргумент, според който ни очаква един страхотен двубой, са целите, които Ротхозен и Черно-жълтите в момента се опитват да постигнат. Едните гонят влака за участие в Лига Европа, докато другите се целят в сребърната салатиера.

Трябва да признаем, че гостите са далеч по-близо до осъществяването на своето намерение, тъй като понастоящем са начело в таблицата, като имат аванс от седем пункта пред втория "Леверкузен". Отборът играе солидно, стабилно, което се видя и в предходния рунд срещу "Хановер", така че хората на Юрген Клоп определено имат сериозни шансове да ликуват през следващия месец.

В тази връзка домакините, дори и да се класират за евротурнирите, няма да ликуват, защото в началото на сезона тимът бе амбициран да завоюва титлата. Все пак едно попадане сред местата, осигуряващи излаз към Европа, ще смекчи разочарованието от настоящата кампания. Лошото за хамбургци е, че осъществяването на това намерение не изглежда особено лесно. В момента момчетата на Михаел Йонинг заемат седма позиция с 41 пункта, изоставайки с четири от заветното пето място. Отборът можеше да намали този пасив, но в предния кръг не успя да победи "Хофенхайм", завършвайки при нулево реми.

Видно е, че домакините трябва да печелят двубоите си, ако искат да постигнат своите цели. Вярно е, че "Дортмунд" не е възможно най-лекият опонент, но сега хамбургци просто нямат избор.

Положението при гостите е по-спокойно, но за да задържат това спокойствие, те също трябва да побеждават в своите мачове.

От тази гледна точка можем спокойно да кажем, че днес двата отбора ще бъдат мотивирани до краен предел. В подобни моменти изпъкват или отделни играчи, или колективните действия на единия от двата тима.

В този ред на мисли двамата треньори, Йонинг и Клоп, могат да бъдат доволни, че нямат големи кадрови проблеми. Наставникът на домакините не може да разчита на контузените Ярослав Дробни, Йорис Матайсен и Ромео Кастелен. Треньорът на гостите пък ще се лиши от услугите на Шинджи Кагава, който все още лекува травма, на Флориан Кринге, изостанал с физическата подготовка, и на Себастиан Кел, който се оплаква от проблеми с гърба.

След обстойния анализ, който изготвихме, пристъпваме към кулминацията от анонса, а именно даването на прогноза. Това е голямо предизвикателство всекиго, така че избирането на знак ще бъде удоволствие. Както стана дума вече, двата тима ще преследват успеха докрай, което, като като се имат предвид техните възможности, то най-логично е да са заложи на хикса.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Хамбургер" - 3.10/3.10
Равен - 3.50/3.35
"Дортмунд" - 2.20/2.20

Прогноза: "Хамбургер" - "Дортмунд" 1:1

 

"Хановер" - "Майнц"

09.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Торстен Кинхьофер

Още един двубой, на който ще обърнем специално внимание. Ще направим това не само заради факта, че "Хановер" и "Майнц" се намират в челото на класирането.
Двата отбора играят също впечатляващ футбол, което наистина заслужава уважение.

Както споменахме по-горе, "Хановер" и "Майнц" се намират в първата петица на подреждането, като домакините са четвърти с 50 точки, а гостите - пети с 45. В последния кръг подопечните на Мирко Сломка понесоха тежко поражение с 4:1 от "Дортмунд". Хората на Томас Тухел пък завършиха наравно 1:1 срещу "Фрайбург".

Двата тима ще гонят участие в Европа, заради което те трябва да запазят концентрация до самия край на кампанията. Така че предстоящата среща ще бъде много важна и за домакините, и за гостите.

За тяхна радост те не изпитват сериозни затруднения в кадрови план. Наставникът на "Хановер" Сломка не може да заложи единствено на трайно контузените Леон Андреасен и Кристофер Авефор, докато треньорът на гостите Тухел не може да разчита само на Кристиан Фукс, който е наказан.

Виждаме, че предпоставки за добър мач има, затова не бихте сбъркали, ако решите да гледате този двубой.

Що се отнася до крайния изход от него, макар и малко рисковано, тук може да се търси единицата, имайки предвид страхотните игри на "Хановер" пред собствена публика.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Хановер" - 2.10/2.15
Равен - 3.40/3.30
"Майнц" - 3.40/3.25

Прогноза: "Хановер" - "Майнц" 3:2

 

"Нюрнберг" - "Байерн"

09.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Кнут Кирхер

Порцията топмачове все още не е привършила. Сега на Вашето внимание ще представим едно регионално дерби, в което един срещу друг ще застанат "Нюрнберг" и "Байерн". Това са двата отбора, които имат най-много шампионски титли в немския футбол. И докато успехите на нюрнбергци са далеч в миналото, то Баварците продължават да бъдат най-успешният немски тим не само в Бундеслигата, но и на международната сцена.

Тази година обаче определено не е една от най-добрите за мюнхенци, които вече отпаднаха от Купата на Германия и Шампионската лига, а в добавка към това отборът загуби и всякакви шансове да дублира титлата си. Така единственото, за което тимът все още се бори, е участие в най-престижния евротурнир. Миналата седмица Баварците извървяха решителна стъпка в тази посока, побеждавайки Гладбах с минималното 1:0. По този начин играчите на Луис ван Гаал изместиха "Хановер" от третата позиция, което обаче не им позволява да си отдъхнат, тъй като тяхната преднина спрямо футболистите на Мирко Сломка е едва една точка.

От друга страна, в "Нюрнберг" продължават да имат шансове за класиране в Лига Европа, но в предходния рунд отборът направи грешна стъпка, след като падна от "Кьолн" с 0:1. Така възпитаниците на Дитер Хекинг останаха на шесто място с 42 пункта, намирайки се на три от местата, даващи право на участие във втората по сила евронадпревара.

От казаното дотук можем да заключим, че и в този мач можем да гледаме зрелищна продукция. Трудно може да се отговори еднозначно на въпроса кой ще бъде победител в този мач. На първо четене гостите са фаворит, най-вече заради името и класата си, ала като вземем предвид и силната им нужда от победи, то най-адектватният знак в този случай е двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Нюрнберг" - 5.50/5.15
Равен - 4.00/3.90
"Байерн" - 1.57/1.60

Прогноза: "Нюрнберг" - "Байерн" 1:3

 

"Шалке" - "Волфсбург"

09.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Петер Зипел

Два от най-заможните отбори в първенството се намират във втората половина на подреждането. И докато "Шалке" е на 10-о място с 36 точки, то "Волфсбург" е 16-и с 28. В миналия кръг Миньорите победиха "Санкт Паули" с 0:2. В същото време Вълците регистрираха равенство срещу Айнтрахт (1:1). Момчетата на Феликс Магат изпитват отчаяна нужда от точки, за да си осигурят оставането в Бундеслигата.

Миньорите като че ли вече се отдалечиха от угрозата да изпаднат във Втора Бундеслига, но отборът просто няма за къде да се отпуска, тъй като предстоят ключови срещи в другите две състезания, в които той участва.

Става въпрос за Купата на Германия и Шампионската лига, където "Шалке" се представя повече от добре. В единия турнир Кралскосините ще играят финал с "Дуисбург", докато в другия са съвсем близо до полуфиналите след категоричния успех над Интер с 2:5. Тази победа със сигурност ще даде тласък и върху представянето на тима в шампионата.

Лошото за домакините е това, че техният треньор Ралф Рангник не може да разчита на половин дузина футболисти, без да броим трайно контузените Леван Кения, Тим Хоогланд, Кристоф Моритц и Кристиан Пандер. Още по-неприятното е, че сред тези шестима отсъстващи личат имената на основни фигури като Пеер Клуге, Кристоф Метцелдер и Клаас-Ян Хунтелаар. Иначе останалите трима футболисти, които отпаднаха от сметките, са Марио Гавранович, Ангелос Харистеас и Антъни Анан.

Неминуемо тези кадрови проблеми ще затруднят Рангник, но той има широк състав, което все пак дава някаква надежда, че германецът може да овладее ситуацията.

От друга страна, положението за гостите в кадрови план не е толкова притеснително. Наставникът Магат не може да заложи единствено на наказаните Арне Фридрих и Марио Манджукич.

Така или иначе двубоят е съдбоносен за гостите и затова те ще трябва да направят и невъзможното, за да не загубят на "Фелтинс-Арена". Тази мисия обаче изглежда трудно постижима, тъй като "Шалке" вече набра ритъм.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Шалке" - 2.20/2.15
Равен - 3.40/3.30
"Волфсбург" - 3.20/3.25

Прогноза: "Шалке" - "Волфсбург" 2:0

 

"Щутгарт" - "Кайзерслаутерн"

09.04.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съди: Дениз Айтекин

Това е мач с пряко отношение към битката за спасение. Понастоящем "Щутгарт" се намира на 15-а, а "Кайзерслаутерн" - на 15-а позиция в класирането. В предходния рунд Швабите взеха ценна точка при визитата си на Вердер (1:1), докато Червените дяволи отстъпиха с минималното 0:1 на "Леверкузен".

Ясно е, че двата тима ще бъдат доволни само ако победят, така че борбата наистина ще бъде здрава.

Плюс това в двата лагера нямат много проблеми в кадрово отношение, което е още едно основание за оспорван двубой. В "Кайзерслаутерн" не могат да ползват услугите на Адам Немец и Иво Иличевич, които са с травми, докато за "Щутарт" няма да играе Тамаш Хайнал, който все още има проблеми с бедрото.

Наистина мачът ще бъде много важен и за двата отбора, като леко предимство преди него имат домакините, които са без загуба в последните си пет двубоя. Поради тази причина не би било никак учудващо, ако момчетата на Бруно Лабадия продължат тази тендеция с успех над Червените дяволи.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Щутгарт" - 1.72/1.72
Равен - 3.75/3.60
"Кайзерслаутерн" - 4.50/4.65

Прогноза: "Щутгарт" - "Кайзерслаутерн" 2:1

 

Гладбах - "Кьолн"

10.04.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Михаел Вайнер

Дълго време компания на Гладбах в зоната на изпадащите правеше именно "Кьолн", но постепенно Козлите подобриха своите изяви, и това се отрази върху техните резултати. Така подопечните на Франк Шефер се изкачиха в таблицата, като понастоящем те заемат 11-а позиция с 35 точки. Кончетата пък продължават да бъдат на последното 18-о място с 23 пункта, изоставайки със седем от сигурната зона. По-реалистичната цел пред момчетата на Люсиен Фавр обаче е 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане.

Дори и това начинание обаче не изглежда много лесно, като отборът сега може да съжалява за слабите си игри вкъщи. Гладбах е най-слабият домакин в лигата, като до момента той има едва девет спечелени точки от 14 домакинства. Не така стоят нещата, когато отборът гостува. Тимът е спечелил почти двойно повече точки като гост (14) и минималната загуба с 1:0 от "Байерн" в последния рунд е доказателство за сносното представяне навън.

"Кьолн" пък е на другата крайност, с тази разлика обаче, че у дома отборът играе наистина много силно. Така миналата неделя отборът спечели нови три точки срещу "Нюрнберг" и с това засега остава на седем точки от зоната на здрача.

Козлите ще се опитат да вземат нещо от гостуването си на "Борусия-Парк" и ако трябва да бъдем честни, те могат да направят това.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.20/2.20
Равен - 3.50/3.30
"Кьолн" - 3.10/3.15

Прогноза: Гладбах - "Кьолн" 0:0

 

"Леверкузен" - "Санкт Паули"

10.04.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: д-р Йохен Дреес

Кръгът завършва с мача между "Леверкузен" и "Санкт Паули". Един срещу друг ще застанат вторият и седемнайсетият в таблицата. Действително разликата в класите е безспорна, което прави Заводския отбор големия фаворит. Хората на Юп Хайнкес вървят уверено към участие в Шампионската лига и надали ще пропуснат да победят хамбургци, които загубиха с 0:2 от "Шалке" в предния рунд. В същото това време пък леверкузенци биха "Кайзерслаутерн" с 0:1 и запазиха дистанцията от седем точки спрямо водача "Дортмунд".

Дори и да не спечели титлата обаче, "Леверкузен" по всяка вероятност ще си осигури участие най-силния евротурнир, като до това ще се стигне след победа срещу "Санкт Паули".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

"Леверкузен" - 1.20/1.22
Равен - 6.00/5.80
"Санкт Паули" - 15.00/12.00

Прогноза: "Леверкузен" - "Санкт Паули" 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197