Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Бохум – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 18.03.2022 г.
Час: 21:30

Новакът Бохум допусна 12-та загуба до момента, след като в предишния кръг вестфалци отстъпиха с 1:2 на гости на Айнтрахт и то след обрат. Поражението остави Бохум с 32 точки, а отборът е на 11-та позиция в подреждането. Блум и Цолер са контузени, а с коронавирус са Соареш, Гамбоа, Лайч, Пантович и Теше.

Борусия Мьонхенгладбах пък успя да прекъсне серията от три поредни мача без победа и преди седмица "жребчетата“ се наложиха с 2:0 у дома над предпоследния Херта. Хората на Адолф Хютер имат 30 точки и са на 13-то място в подреждането. Дукуре, Елведи и Хофман са аут.

Прогноза: Бохум – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Гройтер Фюрт – Фрайбург
Дата: 19.03.2022 г.
Час: 16:30

Последният в класирането Гройтер Фюрт инкасира трета загуба за последните си пет мача в Бундеслигата и общо 18-та до момента. Този път "детелините“ бяха разбити у дома с 1:6 от солидния състав на РБ Лайпциг. Баварците са 18-ти имат 14 точки, като засега са на 11 пункта от спасението. Треньорът Щефен Лайтел не може да разчита на Функ, Кер, Нганкам, Пулулу и Торлак.

Фрайбург продължава да се бори всячески за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Южняците нямат загуба вече в пет последователни кръга, а в предишния сразиха с 3:2 у дома Волфсбург. Възпитаниците на Кристиан Щрайх имат 44 точки, с колкото е и РБ Лайпциг, но са на 5-то място заради по-лошата си голова разлика. С травми за Фрайбург са Кайтел, Кюблер и Шаде, а с COVID-19 са Йонг и Лайнхарт.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Фрайбург 1:3


Херта Берлин – Хофенхайм
Дата: 19.03.2022 г.
Час: 16:30

Пропадането на Херта продължава с пълна сила и в преди седмица "старата дама“ инкасира пета поредна загуба в първенството и вече в десет последователни кръга столичани са без победа. Този път отборът отстъпи с 0:2 на гости на Борусия Мьонхенгладбах, а последният успех на Херта беше в края на отминалата календарна година. Кризата в редиците на берлинчани доведе до поредна треньорска рокада и турчинът Тайфун Коркут беше уволнен, като на негово място застана опитният Феликс Магат. Херта е на предпоследното 17-то място и има 23 точки. Аут за домакините са Ярнщайн и Нсона.

Серията от четири поредни победи на Хофенхайм приключи преди седмица, но "сините“ могат да са доволни, че не се дадоха и завършиха 1:1 у дома срещу шампиона и временен лидер Байерн Мюнхен. Възпитаниците на Себастиан Хьонес продължават оспорваната битка за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента Хофенхайм е на 6-та позиция, с актив от 44 пункта, с колкото са РБ Лайпциг и Фрайбург, които обаче са с по-добри показатели. С травми за "сините“ са Аслани, Бичакчич, Нордвайт, Ричардс, Руди и Сков, а Самасеку е наказан.

Прогноза: Херта Берлин – Хофенхайм 1:2


Майнц 05 – Арминия Билефелд
Дата: 19.03.2022 г.
Час: 16:30

Майнц 05 трябваше да гостува на Аугсбург в предишния кръг, но това беше втори пореден двубой за "червените“, който беше отложен заради многото случаи на коронаривурс в тима. В крайна сметка, през седмицата играчите на Бо Свенсон изиграха единия от отложените си мачове. В него Майнц отстъпи с 0:1 у дома от устремилия се към титлата отбор на Борусия Дортмунд след допуснат гол в самия край на мача. Поражението остави "червените“ с 34 точки, които към момента са на 10-та позиция в колоната. Бургзорг, Юсте и Дамен са контузени, а с наказание е Стах.

Арминия Билефелд пък инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица вестфалци отстъпиха с 0:1 на гости на Борусия Дортмунд. Въпреки поражението, селекцията на Франк Крамер се задържа непосредствено над чертата, като е на спасителното 15-то място и има 25 точки. Отсъстващи за "синьо-черните“ са Брунер и Шулц.

Прогноза: Майнц 05 – Арминия Билефелд 0:0


Щутгарт – Аугсбург
Дата: 19.03.2022 г.
Час: 16:30

Гол в последната минута донесе много важна точка за Щутгарт в битката за оцеляване. "Швабите“ завършиха 1:1 при гостуването си на Унион Берлин, като това беше трета поредна визита за южняците, в която не успяват да победят. Играчите на Пелегрино Матарацо са на 16-ото място в подреждането, като имат 23 пункта и са на две от спасението. Нартей, Санкох и Силас са аут.

Аугсбург трябваше да домакинства на Майнц 05 преди седмица, но заради многото случаи на COVID-19 в противниковия отбор двубоят на баварците беше отложен. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл са 14-ти и имат 26 точки. С контузии за Аугсбург са Финбогасон, Базее, Стрьобъл и Удуохай.

Прогноза: Щутгарт – Аугсбург 2:1


РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 20.03.2022 г.
Час: 16:30

Силната серия на РБ Лайпциг продължава, след като "червените бикове“ записаха четвърта победа за последните си пет мача и трета поред далеч от дома. Този път вицешампионът от миналогодишната кампания смаза с 6:1 последния Гройтер Фюрт. Така хората на Доменико Тедеско продължават борбата за място в Шампионската лига, като засега са на заветното 4-то място и имат 44 точки, с колкото обаче са преследвачите Фрайбург и Хофенхайм, които са с по-лоши показатели. За домакините няма отсъстващи играчи.

Айнтрахт записа втора поредна победа в първенството и първа пред собствена публика за 2022 г. В предишния кръг "орлите“ стигнаха до измъчен успех за крайното 2:1 над новака Бохум и то след обрат. Възпитаниците на Оливер Гласнер са 9-ти и имат 37 точки. Аут за гостите са Ахе, Рамай и Соу.

Прогноза: РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт 4:2


Волфсбург – Байер Леверкузен
Дата: 20.03.2022 г.
Час: 18:30

Волфсбург не успя да спечели в трето поредно гостуване. Този път "вълците“ отстъпиха с 2:3 на гости на амбициозния Фрайбург. Поражението остави хората на Флориан Кофелд с 31 точки и са 12-ти в подреждането. Отавио, Ван де Вен и Уилиам продължават да лекуват травми.

Коравият Байер Леверкузен допусна първа домакинска загуба от октомври насам. Това се случи преди седмица, когато "аспирините“ загубиха дербито срещу Кьолн с 0:1. Футболистите на Херардо Сеоане запазват 3-ото си място в подреждането, като имат 45 точки, което обаче е само с точка повече пред РБ Лайпциг, Фрайбург и Хофенхайм, които също са се устремили към Шампионската лига. Фромпонг, Лунев и Виртц са аут.

Прогноза: Волфсбург – Байер Леверкузен 1:2


Кьолн – Борусия Дортмунд
Дата: 20.03.2022 г.
Час: 20:30

Кьолн постигна 10-та победа от началото на сезона и продължава да се надява, че ще успее да участва в европейските клубни турнири наесен. "Козлите“ се наложиха с минималното 1:0 на гости на солидния Байер Леверкузен. Така отборът от едноименния град има 39 точки и е на 7-мо място в подреждането. С контузии за домакините са Шиндлер и Хауптман.

Силната серия на Борусия Дортмунд продължава и "жълто-черните“ вече имат четири успеха за последните си пет мача в Бундеслигата. За отминалата седмица играчите на Марко Розе изиграха два двубоя, като и двата случая спечелиха с по 1:0 съответно над Арминия Билефелд и в отложения мач срещу Майнц 05. Така BVB отново се върна в интригата за титлата в Германия и скъси изоставането си на Байерн Мюнхен на четири точки. Вестфалци са 2-ри и имат 56 пункта. Аут за гостите са Дауд, Мюние, Мори, Шмелцер и Загаду, но на линия са звездите Холанд и Ройс.

Прогноза: Кьолн – Борусия Дортмунд 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
682