Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Щутгарт
Дата: 25.02.2022 г.
Час: 21:30

След като беше в серия от три поредни загуби, сега амбициозният тим на Хофенхайм се посъвзе и успя да постигне два последователни успеха. Последният от тях дойде при гостуването на Волфсбург за крайното 2:1. По този начин Хофе вече има 37 точки и продължава битката за място в Топ 4, като "сините“ са на 5-та позиция, тъй като имат по-лоша голова разлика от РБ Лайпциг. Сков, Бичакчич и Ричардс са с контузии.

Щутгарт няма победа вече в осем последователни двубоя, като за този период "швабите“ инкасираха шест поражения и едва две равенства. В предишния кръг южняците завършиха 1:1 у дома срещу Бохум, като допуснаха гол от дузпа дълбоко в добавеното време. Щутгарт е на предпоследното 17-то място и има 19 точки, като засега е на четири от спасението. Дидави, Санкох и Мило са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Щутгарт 3:1


Байер Леверкузен – Арминия Билефелд
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 16:30

Силната серия от четири поредни победи на коравия Байер Леверкузен приключи преди седмица, когато "аспирините“ загубиха с 2:3 от Майнц 05. Играчите на Херардо Сеоане на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка допуснаха късен обрат и така не успя да добавят точки към актива си, който в момента е 41 пункта, а Байер запазва 3-ото си място в колоната. Белараби, Азмун и Баумгартлингер са контузени.

Вече в шесто поредно домакинство Арминия Билефелд не губи на собствен терен. В предишния кръг вестфалци сразиха с 1:0 Унион Берлин и направиха нова важна крачка в борбата за оцеляване. "Синьо-черните“ вече имат 25 точки и са на 14-то място в класирането, като засега са на дистанция от три пункта от първия от отборите под чертата. За визитата в Леверкузен няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Байер Леверкузен – Арминия Билефелд 3:2


Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 16:30

Крайно разочароващото представяне на Борусия Мьонхенгладбах през настоящия сезон продължава. "Жребчетата“, които стартираха кампанията с големи амбиции, не могат по какъвто и да е начин да ги оправдаят дори на половина. След 23 изиграни кръга вестфалци са на 13-то място и имат 26 точки, като само на четири от зоната на изпадащите. В предишния кръг Гладбах бе унизен с 0:6 на гости на съименника си от Дортмунд. Треньорът Адолф Хютер не може да разчита на Дукуре и Щиндъл.

След като успя да поеме глътка въздух и постигна две поредни победи, Волфсбург отново загуби. В предишния кръг "вълците“ отстъпиха с 1:2 у дома от Хофенхайм и то след обрат през втората част. Селекцията на Флориан Кофелд е на 12-то място и има 27 точки. Нмеча, Отавио и Шлагер са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Волфсбург 2:1


Фрайбург – Херта Берлин
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 16:30

След три поредни визити без успех Фрайбург успя да спечели далеч от дома. В предишния кръг хората на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:1 на гости на Аугсбург. Така южняците продължават да са активно замесени в битката за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента Фрайбург е с 37 точки и е на 6-то място, тъй като е с по-лоши показатели спрямо РБ Лайпциг и Хофенхайм, които са със същия актив. Кайтел и Атуболу са с травми за домакините.

Херта записа шести пореден двубой без победа в първенството, като за последно "старата дама“ успя да спечели през отминалата календарна година. Впоследствие столичани инкасираха четири поражения и едва две ремита. В предишния кръг Херта беше размазан с 1:6 у дома от РБ Лайпциг. Поражението остави клуба с 23 точки, като играчите на Тайфун Коркут са на спасителното 15-то място. Кадровите проблеми за гостите са много и в лазарета са Щарк, Сердар, Боатенг, Боята, Кристенсен и Ярщайн.

Прогноза: Фрайбург – Херта Берлин 2:0


Гройтер Фюрт – Кьолн
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 16:30

Последният в класирането Гройтер Фюрт продължава да е все така неубедителен далеч от дома. В предишния кръг "детелините“ сензационно поведоха на гости на шампиона и лидер в класирането Байерн Мюнхен, но само за да ядосат именития съперник, който след това наниза четири безответни попадения за крайното 1:4. Гройтер Фюрт е на последното 18-то място и е с 13 точки, като шансовете за бараж и оцеляване стават все по-илюзорни. Юнг, Кер и Нганкам продължават да са аут.

Кьолн записа втора поредна домакинска победа и общо девета до момента. В предишния кръг "козлите“ сразиха с 1:0 у дома Айнтрахт, като по този начин събраха 35 точки се изкачиха на 7-ото място в подреждането. Швабе е контузен за гостите.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Кьолн 1:2


Унион Берлин – Майнц 05
Дата: 26.02.2022 г.
Час: 16:30

Третата поредна загуба в Бундеслигата извади Унион Берлин от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Този път "железните“ отстъпиха с 0:1 на гости на борещия се за оцеляване Арминия Билефелд. Селекцията на Урс Фишер е на 9-то място и има 34 точки, като битката за зона "Европа“ ще е много оспорвана и за момента столичани са на три пункта от Топ 4.

Майнц 05 също се е прицелил към участие в Европа наесен. В предишния кръг "червените“ записаха втора поредна домакинска победа и общо 10-та до момента. Този път хората на Бо Свенсон сразиха с 3:2 у дома амбициозния Байер Леверкузен и то след късен обрат. Майнц е на 8-ма позиция в таблицата и има 34 точки. Юсте е единственият отсъстващ.

Прогноза: Унион Берлин – Майнц 05 1:1


Бохум – РБ Лайпциг
Дата: 27.02.2022 г.
Час: 16:30

Новакът Бохум няма загуба вече в пет последователни мача, като за този период вестфалци постигнаха две победи и три равенства. В предишния кръг "сините“ завършиха 1:1 на гости на Щутгарт, като се спасиха от поражение в 94-ата минута след гол от дузпа. Така Бохум има 29 точки и е на 11-то място в подреждането. Блум, Граве и Цолер са контузени за домакините.

РБ Лайпциг започва все повече да набира скорост и в предишния кръг "червените бикове“ постигнаха пета победа за последните си шест мача в първенството. Този път жертвата на Лайпциг беше Херта, а играчите на Доменико Тедеско разбиха съперника с 6:1. Така клубът от Източна Германия вече има 37 точки и е на 4-ото място в класирането, тъй като е с по-добра голова разлика спрямо Хофенхайм и Фрайбург. Аут за гостите е Халстенберг.

Прогноза: Бохум – РБ Лайпциг 0:3


Аугсбург – Борусия Дортмунд
Дата: 27.02.2022 г.
Час: 18:30

Борещият се за оцеляване състав на Аугсбург допусна втора поредна загуба и общо 11-та от началото на сезона. В предишния кръг възпитаниците на Маркус Вайнцийрл отстъпиха с 1:2 от Фрайбург. Поражението остави баварците под чертата, като Аугсбург е на 16-то място и е с 22 точки. Гумни, Стрьобъл и Винтер са контузени.

Все още надяващият се на чудо тим на Борусия Дортмунд записа пета победа за последните си шест мача в първенството. "Жълто-черните“ размазаха съименника от Мьонхнегладбах с 6:0 в предишния кръг и така запазиха изоставането си от лидера Байерн Мюнхен на 6 точки. Селекцията на Марко Розе има 49 пункта и е на 2-ро място в класирането. Кадровите проблеми за BVB са свързани с контузиите на Холанд, Мюние, Шмелцер, Загаду, Мори и Рейна.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
636