Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата

РБ Лайпциг – Кьолн
Дата: 11.02.2022 г.
Час: 21:30

Серията от три поредни победи на РБ Лайпциг приключи в предишния кръг, когато "червените бикове“ отстъпиха с 2:3 на гости на лидера Байерн Мюнхен. Хората на Доменико Тедеско на два пъти изоставаха в резултата, но успяваха да възстановят паритета преди Гвардиол да си вкара автогол. Така Лайпциг остава с актив от 31 точки и е на 7-мо място в подреждането. Халстенберг и Сарачи са аут.

Кьолн записа осма победа от началото на сезона, след като в предишния кръг "козлите“ сразиха с 1:0 у дома коравия Фрайбург. Отборът от едноименния град е на 6-та позиция в подреждането и е с 32 точки, като е само на два пункта от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Всички играчи на Кьолн са на линия.

Прогноза: РБ Лайпциг – Кьолн 3:2


Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на Борусия Мьонхегладбах продължават. В предишния кръг "жребчетата“ прекъснаха серията от две поредни загуби, но отново не успяха да спечелят, като този път завършиха 1:1 на гости на Арминия Билефелд. Възпитаниците на Адолф Хютер са 13-ти и имат 23 точки, като са само на точка от първия от отборите под чертата, който е именно предстоящият съперник. Аут за Гладбах са Крамер и Щиндъл.

Аугсбург записа първа победа от пет кръга насам, след като преди седмица баварците изненадващо сразиха с 2:0 у дома устремилия се към Шампионската лига тим на Унион Берлин. Хората на Маркус Вайнцийрл са 16-ти и имат 22 пункта. Стрьобъл е контузен.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 16:30

След три поредни кръга без победа Айнтрахт записа успех. Това се случи в предишния кръг, когато "орлите“ сразиха с 3:2 като гости предпоследния Щутгарт и им се налагаше на три пъти да повеждат в резултата. Играчите на Оливер Гласнер са 9-ти и имат 31 точки. Камада, Роде и Ахе са аут.

След девет поредни мача, в които допусна седем загуби и две равенства, Волфсбург успя да спечели. В последния си мач от Бундеслигата "вълците“ се наложиха с категоричното 4:1 у дома над последния Гройтер Фюрт. Възпитаниците на Флориан Кофелд са 12-ти и имат 24 точки. Нмеча и Отавио са с травми.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Волфсбург 3:1


Фрайбург – Майнц 05
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа втора поредна загуба като гост и вече в три последователни визити южняците не са записвали победа. В предишния кръг възпитаниците на Кристиан Щрайх отстъпиха с 0:1 от Кьолн. Така Фрайбург не успя да се върне обратно в Топ 4 и остава на 5-та позиция с актив от 33 пункта. Всички играчи на домакините са на линия са предстоящия двубой.

Майнц 05 продължава да редува силните изяви на собствен терен с колебливи при гостуванията си. За радост на "червените“ в предишния кръг хората на Бо Свенсон приеха Хофенхайм и се наложиха с 2:0 над опонента, записвайки четвърти последователен успех у дома. Майнц е на 10-то място и е с 30 точки. Юсте е аут.

Прогноза: Фрайбург – Майнц 05 1:0


Гройтер Фюрт – Херта Берлин
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 16:30

След четири поредни кръга без загуба в предишния кръг новакът Гройтер Фюрт допусна 15-то поражение до момента. Този път баварците отстъпиха с 1:4 на гости на Волфсбург. "Детелините“ остават закотвени на последното 18-то място и са с 10 точки. Мейерхоферк, Кер и Нганкам са отсъстващи.

Херта не успя да спечели в трето поредно домакинство и вече в четири поредни кръга столичани нямат победа. Преди седмица "старата дама“ завърши 1:1 у дома с Бохум. Селекцията на Тайфун Коркут е на 14-то място и има 23 пункта, като е само с точка повече от първия от отборите под чертата. Боатенг и Дардай са аут.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Херта Берлин 1:2


Байер Леверкузен – Щутгарт
Дата: 12.02.2022 г.
Час: 19:30

Амбициозният състав на Байер Леверкузен записа трета поредна победа и общо 11-та до момента, когато в предишния кръг "аспирините“ разбиха с 5:2 като гости Борусия Дортмунд. Така играчите на Херардо Сеоане се утвърдиха на 3-ото място във временното класиране и са с 38 точки. Синкгравен, Храдецки и Баумгартлингер са аут.

Облаците над Щутгарт продължават да се сгъстяват, след като "швабите“ допуснаха трета поредна загуба и общо пета за последните си шест мача в Бундеслигата. Този път селекцията на Пелегрино Матарцо падна с 2:3 у дома от Айнтрахт. Поражението остави южняците с 18 точки, а отборът е на предпоследното 17-то място в класирането. Еглоф е контузен.

Прогноза: Байер Леверкузен – Щутгарт 3:0


Унион Берлин – Борусия Дортмунд
Дата: 13.02.2022 г.
Час: 16:30

След пет поредни мача без загуба, в която Унион записа три успеха и две ремита, преди седмица берлинчани отстъпиха изненадващо с 0:2 на гости на Аугсбург. Поражението остави "железните“ с 34 точки, като засега играчите на Урс Фишер запазват 4-ото си място в подреждането. Кедира е наказан, а Риерсон е контузен.

Борусия Дортмунд инкасира шеста загуба на сметката си до момента, след като в предишния кръг "жълто-черните“ бяха разбити у дома с 2:5 от Байер Леверкузен. Поражението до голяма степен окончателно уби интригата за титлата в Германия, тъй като BVB вече изостава с 9 точки зад лидера Байерн Мюнхен. Играчите на Марко Розе са 2-ри и имат 43 пункта. Холанд е под въпрос, а Чан, Мори и Шмелцер са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Борусия Дортмунд 2:2


Хофенхайм – Арминия Билефелд
Дата: 13.02.2022 г.
Час: 18:30

Хофенхайм инкасира трета поредна загуба, която отдалечи тима от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Този път "сините“ отстъпиха с 0:2 от Майнц 05. Играчите на Себастиан Хьонес са 8-ми и имат 31 точки. Джон, Крамарич, Бичакчич и Гачинович са отсъстващи.

Арминия Билефелд продължава оспорваната битка за оцеляване в Бундеслигата. Вестфалци са без загуба вече в шест поредни кръга. В предишния от тях "синьо-черните“ завършиха 1:1 с Боруся Мьонхенгладбах. В момента Арминия е на спасителното 15-то място, като има 22 точки. Вимер е наказан за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Арминия Билефелд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
699