Байерн ще излъже биковете


Н. Атанасов

Байерн ще излъже биковете

Байерн Мюнхен – РБ Лайпциг
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 19:30

Защитаващият титлата си лидер в Бундеслигата Байерн Мюнхен записа втора поредна победа и общо 16-та до момента. В предишния кръг баварците разбиха с 4:1 като гости състава на Херта Берлин. През първото полувреме Байерн на два пъти разстрои вратаря на домакините Шволов. Първият гол падна в 25-ата минута - отбеляза го Толисо. След 20 минути Томас Мюлер удвои резултата в мача. Второто полувреме също бе продуктивно за Байерн. За четири минути отборът на Нагелсман отбеляза два пъти. Сане вкара в 75-та, а Гнабри отбеляза 79. Берлинският клуб върна едно попадение чрез Екленкамп.

Така играчите на Юлиан Нагелсман запазват преднината си от шест точки на върха спрямо преследвача Борусия Дортмунд, като Байерн е с 49 пункта.

Дейвис и Горецка са с контузии за домакините, а Чупо-Мотинг и Сар все още са с националните си отбори в турнира за Купата на Африка.

Вицешампионът от последния сезон РБ Лайпциг започна да набира скорост и "червените бикове“ вече са в серия от три поредни победи. В предишния кръг хората на Доменико Тедеско се наложиха с 2:0 у дома над Волфсбург.

Така Лайпциг даде заявка, че ще се бори за позиция в Топ 4 и участие в групите на Шампионската лига. В момента клубът от Източна Германия е на 6-то място и има 31 точки.

Халстенберг и Адамс са аут, а Форсберг и Собослай са под въпрос.

Последните два мача между тези съперници в Мюнхен не излъчиха победител, завършвайки 3:3 и 0:0. РБ Лайпциг няма победа на гости на Байерн.

Прогноза: Байерн Мюнхен – РБ Лайпциг 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

РБ Лайпциг (Доменико Тедеско)
 
Гулаши
   
Орбан
Симакан
Гвардиол
Клостерман
Лаймер
Кампъл
Анхелиньо
Нкунку
Поулсен
Силва
Левандовски
Сане
Мюлер
Гнабри
Толисо
Кимих
Ернандес
Упамекано
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 2:1

  Сподели
534