Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Арминия Билефелд
Дата: 21.01.2022 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Айнтрахт все още няма победа през 2022 г. В предишния кръг "орлите“ направиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване състав на Аугсбург. Така играчите на Оливер Гласнер добавиха само точка и имат 28 точки, заемайки 8-ма позиция, като са на три от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Костич, Трап и Да Коща са с коронавирус, а Хауге, Ленц и Баркок са контузени.

Арминия Билефелд, който е активно замесен в битката за спасение, записа второ поредно реми с резултат 2:2. Този път "синьо-черните“ не успяха да се справят у дома срещу последния Гройтер Фюрт. В момента вестфалци са 16-ти и имат 18 пункта. Де Медина е аут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Арминия Билефелд 2:1


Байер Леверкузен – Аугсбург
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 16:30

Коравият Байер Леверкузен постигна първа победа от четири кръга насам и преди седмица "аспирините“ се наложиха с 2:1 на гости на Борусия Мьонхенгладбах. Така възпитаниците на Херардо Сеоане се изкачиха на 3-ото място в колоната и вече са с 32 точки. Демирбай е наказан, а с контузии са Сикгравен, Паулиньо, Косуну, Паласиос и Арангис.

Аугсбург записа трето равенство за последните си четири мача в Бундеслигата, в които баварците нямат и победа. Този път хората на Маркус Вайнцийрл завършиха 1:1 у дома срещу Айнтрахт. Аугсбург е на спасителното 15-то място и е с 19 точки, но е само на една от първия от отборите под чертата. Яго е аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 2:0


Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 16:30

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах не оправдава очакванията до момента. В предишния кръг "жребчетата“ инкасираха първа загуба за новата календарна година и общо девета до момента. Този път селекцията на Адолф Хютер отстъпи с 1:2 от Байер Леверкузен. Вестфалци остават с 22 точки и са на 12-то място. През седмицата колебливите изяви на Гладбах продължиха и тимът беше елиминиран от турнира за Купата на Германия от втородивизионния Хановер 96. Крамер, Закария, Хофман и Бенсебаини пропускат двубоя.

Унион Берлин няма загуба вече в четири последователни кръга. В последния от тях "железните“ се наложиха с 2:1 у дома над Хофенхайм и то след осъществен обрат. Играчите на Урс Фишер вече имат 31 точки и са на 5-то място, като столичани продължават активно борбата за място в Шампионската лига. Гиселман и Авоний са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин 1:1


Фрайбург – Щутгарт
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 16:30

Фрайбург продължава да се бори за място в европейските клубни турнири. В предишния кръг обаче южняците претърпяха тежко поражение на гости на Борусия Дортмунд за крайното 1:5. Предвожданият от Кристиан Щрайх клуб е 6-ти и има 30 точки. Шлотербек и Флекен са с COVID-19.

Щутгарт допусна трета загуба за последните си четири кръга в първенството. Преди седмица селекцията на Пелегрино Матарацо отстъпи с 0:2 у дома от РБ Лайпциг. "Швабите“ продължават да затъват и вече са на предпоследното 17-то място и имат 18 точки. Соса и Мармуш са аут.

Прогноза: Фрайбург – Щутгарт 2:0


Гройтер Фюрт – Майнц 05
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 16:30

Сезонът в Германия вече е преполовен, а към момента по всичко личи, че новакът Гройтер Фюрт ще се завърне скоропостижно обратно във Втора Бундеслига. Баварците имат едва 7 точки след 19 кръга и очаквано са на последната 18-та позиция. "Детелините“ са в серия от три последователни равенства, като последното от тях бе на гости на Арминия Билефелд за крайното 2:2. Хугма, Функ и Нганкам са с контузии.

Майнц 05 прекъсна серията от две поредни загуби, но пък записа трети последователен успех у дома. Този път "червените“ бяха безупречни на свой терен срещу Бохум и се наложиха с минималното 1:0. Играчите на Бо Свенсон имат 27 точки и са на 10-то място, като са с реални шансове в това да се борят за място в европейските клубни турнири. Салай и Кор са с травми.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Майнц 05 1:3


Хофенхайм – Борусия Дортмунд
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 16:30

След седем поредни мача без загуба амбициозният тим на Хофенхайм отстъпи с 1:2 при гостуването си на Унион Берлин и то след обрат. "Сините“ запазват позиции в Топ 4, като в момента са 4-ти и имат 31 точки, но битката за зона "Шампионска лига“ ще е много оспорвана. Гачинович, Кадержабек, Грилиш, Самасеку, Сков и Бичакчич са аут.

Борещият се за лидерското място тим на Борусия Дортмунд записа втора поредна победа и в предишния кръг "жълто-черните“ сразиха с 5:1 у дома коравия Фрайбург. Така BVB запази изоставането си от лидера Байерн Мюнхен на 6 точки, като вестфалци са 2-ри и са с 40 пункта. През седмицата играчите на Марко Розе изживяха истинско разочарование и бяха елиминирани от турнира за Купата на Германия от втородивизионния Санкт Паули с 1:2 и така няма да могат да защитят трофея си. Мюние, Джан, Мукоко и Шмелцер са с контузии.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Дортмунд 2:2


Бохум – Кьолн
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 19:30

Новакът Бохум записа трета загуба за последните си четири мача в първенството. Вестфалци паднаха с минималното 0:1 от Майнц 05, а поражението остави вестфалци с 23 точки, като Бохум е на 11-та позиция в таблицата.

Серията от три поредни победи на Кьолн приключи и преди седмица "козлите“ бяха разбити с 0:4 у дома от гранда Байерн Мюнхен. Кьолн остава с 28 точки и е на 9-то място. Аут за клуба от едноименния град са Хорн и Схири.

Прогноза: Бохум – Кьолн 0:0


РБ Лайпциг – Волфсбург
Дата: 23.01.2022 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг започва да набира скорост и в предишния кръг "червените бикове“ записаха втора поредна победа. Този път играчите на Доменико Тедеско се наложиха с 2:0 на гости на Щутгарт. Така Лайпциг вече е с 28 точки и е на 7-мо място, а Топ 4 е на дистанция от едва три пункта. Собослай, Хайдара и Форсберг не могат да вземат участие.

Волфсбург прекъсна негативната серия от шест последователни загуби, но въпреки това "вълците“ отново не съумяха да спечелят. В предишния кръг селекцията на Флориан Кофелд направи 0:0 на гости на Херта. Волфсбург е с 21 точки и е на 14-то място в колоната. Щефен е наказан, а с контузии са Нмеча и Отавио.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
661