Клозе: При Ван Гаал свикнах с мисълта, че съм обречен


Н. Гавазов

Клозе: При Ван Гаал свикнах с мисълта, че съм обречен

Нападателят на Байерн Мюнхен Мирослав Клозе призна в интервю за Bild, че е преживял трудни моменти под ръководството на старши-треньора на отбора Луис ван Гаал. Както е известно, 32-годишният рядко намира място в тима на холандеца, докато в националния отбор на Германия при Йохим Льов, той е част основния състав и вероятността да започне в събота като титуляр срещу Казахстан в мач от евроквалификациите е твърде голяма.

„Аз съм длъжен да се огранича с това, което ми дава Луис ван Гаал и постепенно привикнах, че съм обречен да седя на резервната скамейка. Какво трябва да правя? Какво мога да променя? Аз тренирам. Аз работя. В крайна сметка, той трябва да решава. Но още една година нямаше да го изтрая. В най-добрия случай, при друг треньор щях да играя", заяви разочарования от треньора си Клозе.

„Аз не мога да променя по никакъв начин ситуацията. Длъжен съм да живея с това, колкото и да ми е тежко. Не мога да предложа на Ван Гаал нищо повече от ежедневните си тренировки. И не получавам шанс, докато Марио Гомес го получи и се възползва превъзходно от него. Относно слуховете, че ще остана в Байерн, смятам, че те са много смешни. В Дортмунд вече записах децата си на училище", допълва нападателят.

 

  Сподели
133