Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Унион Берлин
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 16:30

Амбициозният състав на Байер Леверкузен приключи 2021 г. в серия от три поредни мача без победа, като в два от тях "аспирините“ загубиха. Последното поражение за хората на Херардо Сеоане дойде на гости на Фрайбург с 1:2, като така Байер остана с 28 точки и е на 4-то място в класирането. Баумгартлингер и Фосу-Менса са аут за домакините.

Унион Берлин е само на точка от предстоящия съперник, въпреки че "железните“ са на 7-ма позиция в класирането. Селекцията на Урс Фишер е с 27 пункта на сметката си. Иначе столичани приключиха предходната календарна година с минимален успех от 1:0 на гости на новака Бохум, който бе първи за Унион далеч от дома от октомври насам. Дел е контузен за берлинчани.

Прогноза: Байер Леверкузен – Унион Берлин 3:2


Фрайбург – Арминия Билефелд
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 16:30

Приятната изненада Фрайбург завърши 2021 г. с успех над един от преките конкуренти за място в Топ 4 – Байер Леверкузен, като надигра "аспирините“ с 2:1. Така играчите на Кристиан Щрайх се изкачиха до 3-ото място в подреждането и имат 29 точки. Аут за домакините са Кител и Шмид.

Арминия Билефелд продължава да се бори със зъби и нокти за мястото си в елитната дивизия. "Синьо-черните“ приключиха предишната календарна година в серия от две поредни победи, като последната от тях бе с 2:0 на гости на вицешампиона РБ Лайпциг. Въпреки успеха, Арминия е на предпоследното 17-то място и има 16 точки.

Прогноза: Фрайбург – Арминия Билефелд 2:0


Гройтер Фюрт – Щутгарт
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 16:30

Сезонът в Бундеслигата вече е преполовен и след първата половина на кампанията е ясно, че много трудно новакът Гройтер Фюрт ще успее да запази елитния си статут. Баварците са на последното 18-то място и имат едва 5 точки, като към момента са на цели 13 от спасението. Головата разлика на тима е -36. В предишния кръг "детелините“ направиха 0:0 у дома срещу Аугсбург. С травми за домакините са Функ, Кер, Виергевер, Хугма, Юнг и Нганкам.

Щутгарт приключи 2021 г. с две последователни поражения, като последното бе с 0:1 на гости на Кьолн. "Швабите“ вече са под чертата и са 16-ти със своите 17 пункта. Треньорът Пелегрино Матарацо не може да разчита на Масимо, Соса, Томи, Мило, Калайджич и Санко.

Прогноза: Гройтер Фюрт – Щутгарт 0:1


Хофенхайм – Аугсбург
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 16:30

Хофенхайм приключи 2021 г. в силна серия от шест поредни мача без загуба. В последните два от тях "сините“ направиха равенства. В предишния кръг Хофе се спаси от поражение след гол в 91-ата минута за крайното 1:1 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. Клубът от Зинхайм е активно замесен в битката за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента Хофенхайм е на 5-та позиция и е с 28 пункта. Адамс, Адамян, Бичакчич, Джон, Нордвайт, Сков и Самасеку са аут за домакините.

Аугсбург пък постигна само една победа за последните си пет мача в Бундеслигата. Баварският клуб е противоположния полюс на класирането и ще се бори за оцеляване през текущата кампания. В предишния кръг играчите на Маркус Вайнцийрл не се възползваха от слабата форма на последния Гройтер Фюрт, завършвайки 0:0. Аугсбург е на спасителното 15-то място и има 18 точки. Финбогасон, Кубек, Оксфорд и Стрьобъл пропускат двубоя.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 1:0


РБ Лайпциг – Майнц 05
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 16:30

Слабата форма на вицешампиона от последния сезон РБ Лайпциг продължи и в края на предишната календарна година. В последния си мач от Бундеслигата "червените бикове“ отстъпиха изненадващо с 0:2 у дома срещу борещия се за оцеляване тим на Арминия Билефелд. Това беше трета загуба за последните пет мача на клуба от Източна Германия и общо седма до момента. Играчите на наскоро назначения за треньор Доменико Тедеско са 10-ти и имат 22 точки. Бона, Олмо, Хенрихс и Мукиеле са с COVID-19, Хайдара и Мориба са с националните си отбори за Купата на Африка, а с контузии са Форсбер и Халстенберг.

Коравият тим на Майнц 05 инкасира трета поредна загуба като гост и в предишния кръг "червените“ отстъпиха с 0:1 от Айнтрахт. Възпитаниците на Бо Свенсон остават с 24 точки и към момента са на 9-то място в колоната. Кор, Ниахате, Юсте и Салай са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг – Майнц 05 1:1


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд
Дата: 08.01.2022 г.
Час: 19:30

Подемът на Айнтрахт продължи и в последния мач на тима за 2021 г., когато "орлите“ записаха шеста победа за последните си седем двубоя в първенството. Този път играчите на Оливер Гласнер се наложиха у дома с минималното 1:0 над Майнц 05. Така Айнтрахт продължи да се изкачва по посока към Топ 4, като в момента тимът е на 6-то място и е с 27 точки. Баркок, Ханке и Ленц са отсъстващи за домакините.

Борусия Дортмунд допълнително редуцира и без това малките си шансове да се бори активно за лидерското място. В предишния кръг "жълто-черните“ отстъпиха изненадващо с 2:3 на гости на Херта, като това бе пета загуба за отбора от началото на сезона. Така хората на Марко Росе остават с 34 точки и са все така на 2-ро място, като вече се на цели девет пункта зад Байерн. Бюрки, Аканджи, Мори, Рейна, Шмелцер, Волф и Загаду са аут за BVB.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд 2:2


Херта Берлин – Кьолн
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 16:30

Херта записа втора поредна домакинска победа и общо шеста до момента. В последния си мач за 2021 г. "Старата дама“ стигна до успех с 3:2 над гранда Борусия Дортмунд. Така столичани се отдалечиха временно от опасната зона, като в момента имат 21 точки и са на 11-та позиция в подреждането. Треньорът Тайфун Коркут няма да може да разчита на заразените с COVID-19 Аскасибар, Бьоркан, Боята, Гехтер, Тусар и Зеефуик. С травми пък са Ярщайн и Вертмюлер.

Кьолн записа втора поредна победа и общо трета за последните си пет мача в първенството. Този път "козлите“ се наложиха с 1:0 у дома срещу Щутгарт. Кьолн е 8-мо място и има 25 точки. Андерсон, Шиндлер и Схири са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Кьолн 1:1


Бохум – Волфсбург
Дата: 09.01.2022 г.
Час: 18:30

Представянето на новака Бохум през първата половина на кампанията се редува на силни и слаби изяви. Вестфалци започнаха сравнително добре, но приключиха календарната 2021 г. с две последователни загуби. Последната от тях дойде у дома срещу коравия Унион Берлин с 0:1. Така Бохум остава с 20 точки и е на 12-то място в класирането. Блум, Масович, Стафилидис и Цолер са отсъстващи за домакините.

Положението в редиците на Волфсбург е същото. "Вълците“ дълго време бяха единственият отбор без загуба, след което настъпи криза в редицита на тима. Марк ван Бомел беше уволнен и сега начело на Волфсбург е Флориан Кофелд. В последните си пет мача в първенството "вълците“ инкасираха пет поредни загуби, като изпратиха 2021 г. с поражение от 0:4 срещу Байерн. Волфсбург е на 13-та позиция и има 20 точки. Гинчек, Лукебакио и Вранкс са с коронавирус. Нмеча, Отавио, Шлагер и Уилиам пък са контузени.

Прогноза: Бохум – Волфсбург 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
752