Анонс на 27-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 27-ия кръг в Бундеслигата

Тази седмица ще се проведе 27-ият кръг в Бундеслигата. Преди неговото изиграване Дортмунд все още продължава да убедителен водач в подреждането. Преднината на дортмундци пред втория Леверкузен е девет точки, докато третият Хановер изостава с цели 14 пункта от черно-жълтите. В дъното на класирането пък се намират Санкт Паули, Волфсбург и Гладбах.

Ситуацията в тази част на таблицата започва да става все по-вълнуваща с всеки изминал рунд. Цели седем тима са замесени в борбата за оцеляване, която може би ще продължи до самия край на първенството.

Така всяка една спечелена точка ще бъде от много важно значение и пропускът, какъвто допусна Вердер миналата седмица, ще тежи здраво върху отборите. Зелено-белите завършиха наравно 1:1 с Гладбах, допускайки гол в самия край на срещата.

Иначе в дербито на кръга Байерн обезглави Хамбургер (6:0), което дава увереност на баварците, че ще се доберат до третото място. Прекият им конкурент за това Хановер бе разбит с 4:0 от Кьолн, така че битката за последното място в Шампионската ще бъде жестока.

Мнозина вече бяха отписали тази за титлата, но тя, изглежда, още не е приключила, защото Дортмунд падна с 1:0 от Хофенхайм, а Леверкузен се наложи над Майнц със същия резултат. По този начин разликата между двата отбора в момента е девет точки, като до края на кампанията остават още осем кръга.

Гладбах - Кайзерслаутерн


18.03.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Кнут Кирхер


Двубой между два от тимовете, които са замесени в борбата за спасение. Гладбах заема последната 18-а позиция с 23 точки, докато Кайзерслаутерн е 14-и с 28. В предходния кръг кончетата измъкнаха ценна точка от гостуването си на Вердер (1:1). В същото време лаутерите удариха Фрайбург с 2:1 и изплуваха над чертата. Очаквам един здрав сблъсък, в който обаче надали ще бъде излъчен победител.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Гладбах - 2.25/2.20
Равен - 3.40/3.30
Кайзерслаутерн - 3.10/3.15

Прогноза: Гладбах - Кайзерслаутерн 1:1

 

Айнтрахт - Санкт Паули

19.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Комерцбанк-Арена", Франкфурт на Майн
Съдия: Гюнтер Перл

Поредният мач, който противопоставя отбори, застрашени от изпадане. Понастоящем Айнтрахт и Санкт Паули имат еднакъв брой точки (по 28), като единствено по-доброто голово съотношение на орлите им отрежда 15-ата позиция. В предния рунд франкфуртци преклониха глава пред Шалке (2:1), хамбургци пък загубиха със същия резултат от Щутгарт. В последно време представянето и на двата тима чувствително се влоши, което значи само едно: те ще търсят максимума в задаващия се мач. Айнтрахт има по-голям шанс да го извлече заради по-големия си опит и фактора домакинство.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Айнтрахт - 2.00/2.00
Равен - 3.40/3.30
Санкт Паули - 3.70/3.70

Прогноза: Айнтрахт - Санкт Паули 2:1

 

Фрайбург - Байерн

19.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Петер Гагелман

Тук нещата изглеждат много любопитно. В момента Фрайбург се намира на седмо място в таблицата и, въпреки слабите резултати напоследък, тимът няма от какво да се страхува. Действително хората на Робин Дут се отдалечиха от зона Лига Европа, но те, дори и да не се класират за този турнир, никой в клуба няма да прави трагедии.

Точно на другия полюс е положението в Байерн, който преследва неистово място в Шампионската лига. Баварците са четвърти във временното подреждане, намирайки се на два пункта зад заветната трета позиция. Отборът вече може изцяло да се съсредоточи върху шампионата, защото отпадна от другите два фронта, на които се бореше. Миналата седмица мюнхенци разнебетиха Хамбургер с 6:0, давайки ясен знак, че няма да се примирят с евентуално участие в Лига Европа.
Така че всичко друго освен победа за тях на "Баденова-Щадион" би било сензация.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Фрайбург - 6.00/5.80
Равен - 4.20/4.00
Байерн - 1.50/1.53

Прогноза: Фрайбург - Байерн 1:3

 

Хамбургер - Кьолн

19.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех-Арена", Хамбург
Съдия: Роберт Хартман

След погрома от Байерн Хамбургер се раздели с Армин Фее и новият треньор на северняците е Михаел Йонинг, който беше асистент на Фее. Целта пред Йонинг е да прати тима в евротурнирите, като това определено няма да стане лесно. Ротхозен се намират на осмо място във временното класиране, изоставайки с шест точки от зона Лига Европа.

От друга страна, Кьолн подобри значително изявите си през последните месеци и вече заема 11-а позиция в таблицата, като от опасната зона го делят шест пункта.

Разбира се, козлите все още не са си гарантирали оставането, но продължават ли в същия дух и това ще стане скоро. Лошото за футболистите на Франк Шефер е, че играят много неубедително далеч от дома. Отборът има едва шест спечелени точки от 13 гостувания, което може да окаже влияние върху срещата с Хамбургер. Северняците не са най-добрият домакин в лигата, но те вече нямат право на грешка, затова можем да заложим на тях.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хамбургер - 1.70/1.75
Равен - 3.60/3.55
Кьолн - 4.75/4.50

Прогноза: Хамбургер - Кьолн 4:2

 

Хановер - Хофенхайм

19.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "АВД-Арена", Хановер
Съдия: Марк Зееман

В предишния рунд Хановер бе разбит с 4:0 от Кьолн, но въпреки това запази третото си място във временното класиране. Състезателите на Мирко Сломка обаче трябва бързо да се върнат на победния път, защото хищникът Байерн дебне зорко за техни подхлъзвания.

От друга страна, Хофенхайм също ще гони своята цел докрай - участие в Лига Европа. Предната седмица хофенхаймци се наложиха с 1:0 над Дортмунд, с което задържаха деветата си позиция във временното подреждане. Изоставането от местата, осигуряващи излаз към Европа, възлиза на седем пункта, затова тимът трябва да печели наред от тук до края на кампанията. Изпитанието, което сега стои пред Хофенхайм на дневен ред, обаче не е най-лесното. Хановер е вторият най-силен домакин в първенството, което е достатъчно убедителен аргумент, за да се потърси единицата.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хановер - 2.25/2.09
Равен - 3.40/3.36
Хофенхайм - 3.10/3.30

Прогноза: Хановер - Хофенхайм 2:1

 

Нюрнберг - Вердер

19.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Михаел Вайнер

Нюрнберг здраво се е устремил към място в Лига Европа и последният успех с 1:2 над Волфсбург добре показва това.

Съвсем друга е целта, която стои пред Вердер. Зелено-белите се борят за своето оцеляване и равенството 1:1 с Гладбах в миналия кръг не бе кой знае колко добър резултат. Бременци трябва да гонят максимума в остатъка от сезона, за да бъдат сигурни, че ще запазят елитния си статут. При всички положения обаче победата срещу този отбор на Нюрнберг няма да бъде една от най-леките мисии.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Нюрнберг - 2.15/2.18
Равен - 3.40/3.40
Вердер - 3.30/3.10

Прогноза: Нюрнберг - Вердер 2:2

 

Дортмунд - Майнц

19.03.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: д-р Феликс Брих

Това е един от топмачовете в този кръг. Един срещу друг ще застанат първият и петият във временното подреждане. Дортмунд продължава да преследва титлата, докато Майнц се цели в спечелване на евровизи. В предходния рунд дортмундци паднаха с 1:0 от Хофенхайм. В същото време Майнц отстъпи със същия резултат на Леверкузен.

Така двата отбора ще се опитат да заличат загубите си с успех тази вечер. Не само това обаче е предпоставка за вълнуващ двубой. Логично Дортмунд е фаворит в тази среща заради страхотните си игри както вкъщи, така и навън. И докато дортмундци се представят еднакво силна на свой и чужд терен, то при гостите има осаезаема разлика в това отношение. Те играят далеч по-добре като гост, което може да се случи и във визитата на "Сигнал Идуна Парк".

Все пак плюс за домакините е, че техният треньор Юрген Клоп работи дълго време в Майнц и познава добре обстановката в местния клуб. От тази гледна точка гостите трудно могат да изненадат съперника си.

Малко вероятно е това да направи някой футболист на Майнц, тъй като Клоп е тренирал повечето играчи на Томас Тухел. Един от тях, Мирослав Кархан, ще пропусне двубоя заради контузия. Адам Салай и Марко Калиджури също са аут за визитата в Дортмунд. В лагера на Дортмунд пък не могат да ползват услугите на Шинджи Кагава, Патрик Овомойела и Флориан Кринге.

Така или иначе двата тима разчитат преди всичко на колективни и борбени действия. Това се доказва и от статистиката, според която Дортмунд и Майнц се отборите, влезли в най-много единоборства през тази година в Бундеслигата. Така че спокойно можем да очакваме подобен сценарий в предстоящия мач, като домакините изглеждат по-подготвени да се справят с предизвикателството.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Дортмунд - 1.40/1.40
Равен - 4.33/4.30
Майнц - 8.50/7.80

Прогноза: Дортмунд - Майнц 1:0

 

Леверкузен - Шалке

20.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Волфганг Щарк

Леверкузен и Шалке ще премерят сили в дербито на този 27-и кръг. Въпреки осезаемата разлика в заеманите позиции в таблицата, срещата няма да бъде безинтересна. Дори напротив, този факт може да направи утрешния двубой още по-вълнуващ.

Още една предпоставка за това е и освобождаването на Феликс Магат, който бе заменен веднага от Ралф Рангник. Новият наставник на миньорите ще почне работа едва от следващата семица, така че Сепо Айхкорн ще ръководи тима в неделия дуел.
 
Иначе ситуацията за Рангник не е непозната. Той ще има за цел да стабилизира изявите на отбора в шампионата, както и да спечели финала за Купата на Германия. В Шампионската лига пък Шалке ще играе четвъртинал с Интер, като гелзенкирхенци не трябва да бъдат отписвани.

От друга страна, аспирините вече напуснаха европейските турнири, след като отпаднаха от Виляреал на осминафиналите в Лига Европа. Туй ще предостави възможност на Леверкузен да се концентрира напълно върху представянето си в шампионата, където тимът гони място в Шампионската лига. След загубата на Дортмунд от Хофенхайм в предния кръг леверкузенци все още имат и шансове да спечелят титлата, но те наистина не са големи.

Все пак чрез успеха с 0:1 над Майнц миналата седмица възпитаниците на Юп Хайнкес запазиха втората си позиция и шансовете за участие в Шампионската лига са големи. Шалке също се поздрави с победа, надвивайки Айнтрахт с 2:1. Така кралскосините останаха на 10-о място в таблицата, намирайки се на седем пункта от зоната на здрача.

Очевидно двата отбора се нуждаят от трите точки, което предвещава един завързан двубой. Силите в него изглеждат доста изравнени, което най-вероятно ще доведе до равенство и в крайния резултат.

Коефициенти от bet365 и Offsidbet:

Леверкузен - 1.75/1.82
Равен - 3.60/3.50
Шалке - 4.50/4.20

Прогноза: Леверкузен - Шалке 1:1

 

Щутгарт - Волфсбург

20.03.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Мануел Грефе

Рундът приключва с опашкарското дерби между Щутгарт и Волфсбург. В момента швабите са 14-и, а вълците - 17-и във временното подреждане. В миналия кръг Щутгарт би Санкт Паули с 1:2. Волфсбург пък загуби със същото цифрово изражение от Нюрнберг.

Ръководството на вълците реагира на това, след като назначи Феликс Магат на треньорския пост. Наставникът замени Пиер Литбарски, който така и не успя да вдигне тима на крака.

Магат идва за втори път във Волфсбург, така че средата за него няма да бъде нова. При първия престой на Магат вълците бяха сред водещите отбори в първенството. Те дори станаха шампион преди две лета.

Сега обаче целта пред Феликс Магат е друга. Той ще трябва да спаси отбора от изпадане в остатъка от сезона. Волфсбургци отчаяно се нуждаят от победи, защото едно отпадане във Втора Бундеслига ще бъде огромен удар за клуб като Волфсбург.

Същото това нещо важи и за Щутгарт, в чийто редици също се подвизават доста качествени футболисти. Просто да се чуди човек как е възможно такива тимове да се намират в тази част на таблицата. Това обаче е факт и те ще трябва да направят всичко по силите си, за да останат в елита.

Накрая идва ред и на даването на прогноза, което в този случай няма да бъде лесна задача. И това е така, защото Щутгарт - Волфсбург е един от така наречените двубои с троен знак. Затова може би най-надеждната прогноза изглежда хиксът.

Коефициенти от bet 365 и Offsidebet:

Щутгарт - 2.00/1.95
Равен - 3.50/3.45
Волфсбург - 3.60/3.70

Прогноза: Щутгарт - Волфсбург 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181