Der Klassiker: дерби за лидерската позиция


Н. Атанасов

Der Klassiker: дерби за лидерската позиция

Борусия ДортмундБайерн Мюнхен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 04.12.2021 г.
Час: 19:30

Дербито от програмата на 14-я кръг в Бундеслигата противопоставя един срещу друг най-големите отбори в Германия – Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Der Klassiker, както е известен двубоят между вестфлаци и баварци, ще е под номер 132 във всички турнири, като очаквано предимството е в полза на Байерн – 64 победи, срещу 32 за Борусия.

Домакините записаха 10-та победа от началото на сезона, след като в предишния кръг "жълто-черните“ сразиха с 3:1 Волфсбург. Възпитаниците на Марко Розе са с 30 точки и все още са на 2-ро място, но при успех в дербито ще свалят съперника от върха.

Добрите новини за Дортмунд са, че звездата на отбора Ерик Холанд се завърна обратно в игра. Въпреки това, в лазарета на BVB остават Белингам, Бюрки, Азар, Мори, Мукоко, Рейна и Шмелцер.

Неочаквано Байерн Мюнхен се поизпоти, но в крайна сметка постигна труден успех у дома над предпоследния Арминия Билефелд за крайното 1:0. След този двубой Байерн постави нов рекорд - 102 гола за първенство в рамките на една календарна година. Досега 101 попадения имаше и Кьолн, който постига това през 1977 година. Хората на Юлиан Нагеслман запазват крехката си преднина от точка на върха спрямо Дортмунд, а при евентуален успех днес Байерн може да увеличи дистанцията на четири пункта.

Забицер, Сар, Чупо-Мотинг и Кимих са аут за гостите.

Байерн Мюнхен е в серия от пет последователни победи над Борусия Дортмунд в дербито на ниво Първа Бундеслига. Последният успех на "жълто-черните“ беше през сезон 2018/19 с 3:2.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Байерн Мюнхен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Зюле
Упамекано
Ернандес
Дейвис
Толисо
Горецка
Коман
Мюлер
Сане
Левандовски
Мален
Халанд
Ройс
Чан
Бранд
Дауд
Герейро
Хумелс
Аканджи
Мюние
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Марко Розе)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 2:2

  Сподели
707