Анонс на 26-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 26-ия кръг в Бундеслигата

Краят на сезона наближава, а с това и ситуацията в таблицата става все по-интересна. В действителност след последния рунд нямаше голямо разместване в челото, освен това, че Майнц и Байерн размениха местата си в класирането. Този факт обаче не е никак маловажен, тъй като баварците се отдалечиха на пет точки от зона Шампионска лига, което постави под въпрос бъдещето на Луис ван Гаал. Все пак управата на шампиона реши да задържи холандеца, но само до края на сезона. След това двете страни ще приключат съвместната си работа.

От друга страна, не по-малко вълнуващи са събитията и в дъното на таблицата. Съвсем спокойно можем да кажем, че цели седем отбора са замесени в борбата за спасение. Сред тях личат имената на тимове като Вердер, Щутгарт и Волфсбург. Под чертата пък са също два традиционни отбора, Кайзерслаутерн и Гладбах.

Един от кандидадите за изпадане, Щутгарт, грабна много важни три точки срещу Шалке в миналия кръг (1:0). В другите два топмача от рунда Леверкузен победи Волфсбург с 3:0, докато Хановер покоси Байерн с 3:1.

И тази седмица не липсват двубои, които заострят нашето внимание. Без съмнение дербито на кръга е срещата Байерн - Хамбургер. Няма да бъде обаче никак учудващо, ако двубоите Хофенхайм - Дортмунд и Майнц - Леверкузен също ни предложат хубав футбол.

Кьолн - Хановер

11.03.2011 г., 21:30 часа
Стадион: "РайнЕнергиЩадион", Кьолн
Съдия: Волфганг Щарк


Кръгът стартира със срещата между Кьолн и Хановер. Мачът изглежда доста любопитен, тъй като двата тима изглеждат равностойни на пръв поглед. Но само на пръв поглед, защото позициите, които те заемат в подреждането, са доста различни. Хановерци са трети с 37 точки, докато козлите заемат 11-о място с 29 пункта. Естествено и целите пред двата отбора не са сходни. Хановер се бори за място в Европа, а Кьолн - за своето оцеляване. В предния рунд състезателите на Мирко Сломка взеха скалпа на Байерн (3:1), Кьолн пък преклони глава пред Дортмунд (1:0).

Все пак хората на Франк Шефер играят далеч по-добре пред собствена публика, което увеличава шансовете им за добър резултат. Инерцията, която гостите са набрали обаче, трудно ще спре и на "РайнЕнергиЩадион".

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кьолн - 2.40/2.40
Равен - 3.30/3.30
Хановер - 2.90/2.85

 

Байерн - Хамбургер

12.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Алианц-Арена", Мюнхен
Съдия: Михаел Вайнер

Голямото дерби между Севера и Юга. Байерн - Хамбургер е може би най-атрактивният сблъсък в Германия заради факта, че и двата отбора практикуват атакуващ и агресивен футбол. Този стил на игра е донесъл много успехи на двата клуба, но в момента нещата за тях не изглеждат толкова добре.

Безспорен факт е, че Байерн и Хамбургер не опрадват очакванията, които имахме към тях в началото на сезона. Понастоящем баварците се намират на пето място с 42 точки, изоставайки с пет от зона Шампионска лига. Ротхозен пък заемат седма позиция с 37 пункта, намирайки се на пет зад зона Лига Европа.

И двата тима са изправени пред угрозата да не изпълнят своите минимални цели. Нарочно казвам минимални, защото както мюнхенци, така и хамбургци бяха афиширали амбиции за титлата. Те обаче не показват нужното постоянство, за да имат сили да се борят за нея. Вярно е, че двата отбора изнесоха някои силни мачове този сезон, но това е твърде недостатъчно за тимове от подобна величина.

Стандартът в Мюнхен и Хамбург е висок и когато не се представяш на ниво, си тръгваш. Така вече стана ясно, че Луис ван Гаал ще напусне през лятото, като същата съдба най-вероятно ще сполети и неговият колега Армин Фее.

Все пак до края на кампанията има още девет кръга, в които двамата треньори могат поне да направят така, че да си тръгнат с високо вдигната глава. Тази мисия обаче няма да бъде никак лесна, тъй като напрежението в двата лагера е огромно, а знаем прекрасно, че в такава атмосфера се работи трудно.

Малко по-спокойна е ситуацията в кадрови план. В Байерн няма да могат да заложат на трайно контузения Олич и наказания Брено, докато северняците ще бъдат без Матайсен и Демел за визитата на "Алианц Арена".

От казаното дотук следва, че дуелът между Байерн и Хамбургер ще бъде доста завързан. Трудно е да се каже кой от двата отбора ще бъде победител, но е факт, че баварците имат леко предимство заради фактора домакинство.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Байерн - 1.53/1.50
Равен - 4.00/4.10
Хамбургер - 6.00/6.20

Прогноза: Байерн - Хамбургер 1:0

 

Хофенхайм - Дортмунд

12.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Райн-Некар-Арена", Зинсхайм
Съдия: д-р Йохен Дреес

Дортмунд гостува на Хофенхайм в търсене на 19-ата си победа през текущата кампания. Задачата за черно-жълтите обаче не изглежда толкова лека, тъй като хофенхаймци са корав съперник. Този факт се потвърди и в първия двубой между двата отбора, който завърши при резултат 1:1.
Този мач се състоя през есента, когато и Хофенхайм се намираше по-напред в класирането. Напоследък обаче формата на отбора спадна, а с това и той слезе надолу в таблицата. В момента хофенхаймци са девети с 33 точки, като миналата седмица те загубиха с 2:0 от Гладбах.

От друга страна, Дортмунд продължава да бъде убедителен водач в подреждането, намирайки се на 12 пункта пред втория Леверкузен и 14 пред третия Хановер. В предния рунд дортмундци победиха Кьолн с минималното 1:0, въпреки че създадоха още куп голови положения.

В тази връзка възпитаниците на Юрген Клоп трябва да запазят концентрацията си, ако искат да ликуват с титлата. Туй идва да покаже, че именно в оставащите срещи до края на сезона ще се води колко подготвен е всъщност тимът за това. Тук трябва да споменем и кадровите проблеми, които Клоп трябва да разреши.

Наставникът твърдо няма да може да разчита на Зидан, Овомойела и Кагава за предстоящото гостуване на "Райн-Некар-Арена". Под въпрос пък са Лукас Бариос, Матс Хумелс, Себастиан Кел и Куба.

Положението при домакините е почти същото. Треньорът Марко Пецаюоли ще трябва да се лиши от услугите на контузените Ибертсбергер, Ибишевич и Обаси, както и на наказания Пениел Млапа.

Виждаме добре, че Хофенхайм и Дортмунд няма да могат да излязат в най-добрия си вид, но въпреки това очаквам те да доставят добър продукт. Предпоставки за това има, така че не бихте сгрешили, ако наблюдавате тази среща.

Що се отнася до крайния изход от нея, шансовете на Дортмунд да завоюва трите точки са по-големи не само заради моментната му форма, а и заради впечатляващия му актив от гостуващите мачове - 34 спечелени точки от 13 двубоя.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Хофенхайм - 4.75/4.50
Равен - 3.60/3.55
Дортмунд - 1.72/1.75

Прогноза: Хофенхайм - Дортмунд 1:3

 

Кайзерслаутерн - Фрайбург

12.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фритц-Валтер-Щадион", Кайзерслаутерн
Съдия: Петер Зипел

Ключов двубой за Кайзерслаутерн. След като завършиха при нулево реми с Айнтрахт в последния кръг, сега лаутерите ще гонят задължителен успех, защото нещата за тях осезаемо се влошиха. Понастоящем отборът се намира под чертата, затова нуждата от точки е много голяма. Далеч по-спокойно може да подходи Фрайбург към задаващия се двубой предвид факта, че заема 8-ата позиция в подреждането. Южняците дори още имат шансове за евроучастие, въпреки загубата от Вердер с 1:3 в предходния рунд. Кайзерслаутерн е също противник, който ще играе на живот и смърт, тъй че изгледите за успешен резултат на "Бетценберг" не са добри.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Кайзерслаутерн - 2.15/2.15
Равен - 3.30/3.30
Фрайбург - 2.40/3.25

Прогноза: Кайзерслаутерн - Фрайбург 3:2

 

Шалке - Айнтрахт

12.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фелтинс-Арена", Гелзенкирхен
Съдия: Маркус Шмидт

Всички в Гелзенкирхен очакват този мач с надежда и това няма как да бъде другояче, след като миньорите се класираха на четвъртфиналите за Шампионската лига. Независимо от това напрежението в тима все още е голямо, защото той играе нестабилно в Бундеслигата. Играчите на Феликс Магат заемат 10-о място с 30 пункта, намирайки се на само пет от зоната на здрача. В предходния рунд отборът загуби с 1:0 от опашкаря Щутгарт, така че спечелването на двубоя с Айнтрахт е просто задължително. Орлите се представят много бледо напоследък и след силния старт на сезона сега мястото им в елита не изглежда толкова сигурно. В предишния кръг футболистите на Михаел Скибе завършиха при нулево равенство с Кайзерслаутерн, оставайки 12-и с 28 точки.

Така че и за тях срещата на "Фелтинс-Арена" ще има голямо значение, което показва, че ще гледаме истинска битка. В крайна сметка обаче не всичко опира до желание и именно по-високата класа на домакините може да се окаже решаваща в днешния мач.


Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Шалке - 1.66/1.70
Равен - 3.50/3.50
Айнтрахт - 5.50/5.00

Прогноза: Шалке - Айнтрахт 2:0

 

Волфсбург - Нюрнберг

12.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Съдия: Гуидо Винкман

Единственото, за което Волфсбург ще се бори в тази среща, е успехът. Дори и той да дойде, това няма да стане лесно. Причината е, че опонентът на вълците е един тим, който се намира в страхотна форма. В последно време Нюрнберг жъне победи и логично се изкачи до шестото място с 39 пункта. Футболистите на Дитер Хекинг имат сериозни шансове да завоюват евровизи, което само по себе си означава, че те ще дадат всичко от себе си в предстоящото гостуване на Волфсбург. Освен това гостите ще подходят доста уверено към тази задача, защото в миналия рунд спечелиха с 5:0 срещу Санкт Паули. Вълците пък загубиха с класическото 3:0 от Леверкузен и останаха на 15-о място с 26 точки. Очевидно желанието за победа при домакините ще бъде голямо, но дали те ще имат силите да я постигнат, е съвсем друг въпрос.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Волфсбург - 2.20/2.20
Равен - 3.40/3.30
Нюрнберг - 3.20/3.15

Прогноза: Волфсбург - Нюрнберг 2:2

 

Вердер - Гладбах

12.03.2011 г., 19:30 часа
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Съдия: Мануел Грефе

Вердер си пое глътка въздух, след като се наложи с 1:3 над Фрайбург миналата неделя. Така състезателите на Томас Шааф запазиха 14-ата си позиция с актив от 28 пункта. Въпреки това зоната на изпадащите е все още близо до бременци, затова те силно се нуждаят от точки. Същото нещо важи в пълна степен и за Гладбах, който е на последното 18-о място с 22 точки. В предния кръг кончетата сразиха Хофенхайм с 2:0, оставайки в борбата за спасение. Отборът се намира на четири пункта от спасителния бряг, което не е толкова много, но за да бъде стопен този пасив, подопечните на Люсиен Фавр трябва да побеждават там, където това изглежда невъзможно.

Подобно място е именно "Везерщадион", където Вердер ще стори всичко по силите си, за да победи. В тима няма място за отпускане, затова успехът срещу Гладбах е абсолютно задължителен.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Вердер - 1.66/1.65
Равен - 3.75/3.85
Гладбах - 5.00/4.80

Прогноза: Вердер - Гладбах 2:1

 

Майнц - Леверкузен

13.03.2011 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Петер Гагелман

Това е двубой между два отбора, които се намират в първата петица на таблицата. Майнц е четвърти, а Леверкузен - втори във временото класиране. В последния кръг и двата тима постигнаха победи. Майнц огорчи Хамбургер (2:4), докато аспирините треснаха Волфсбург с 3:0.

Всичко в Леверкузен изглеждаше много добре до четвъртък, когато отборът загуби злощастно от Виляреал в Лига Европа. Това поражение ще постави хората на Юп Хайнкес под леко напрежение, което все пак може да им се отрази добре.

В края на краищата дори и да отпаднат от Европа, гостите имат много добра възможност да завоюват билет за Шампионската лига, което всъщност е голямата цел пред клуба.

Момчетата на Томас Тухел също могат да направят това, но шансовете им не изглеждат особено големи, защото в битката е замесен самият Байерн, който вече е опрян до стената. А всички знаем какво става, когато баварците са в такова състояние.

Така или иначе Майнц има сили да участва в евротурнирите, което ще бъде едно доста добро постижение за клуба. За да се случи туй обаче, тимът трябва да изиграе на ниво и останалата част от кампанията.

Накрая идва ред и на прогнозата, която този път не изглежда толкова трудно начинание. Тук спокойно може да се търси двойката.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Майнц - 3.25/3.05
Равен - 3.30/3.30
Леверкузен - 2.20/2.25

Прогноза: Майнц - Леверкузен 0:2

 

Санкт Паули - Щутгарт

13.03.2011 г., 18:30 часа
Стадион: "Милернтор-Щадион", Хамбург
Съдия: Торстен Кинхьофер

Санкт Паули и Щутгарт излизат един срещу друг в мач, пряко свързан с борбата за оцеляване. Домакините се намират на 13-о място с 28 точки, докато Щутгарт е 16-и с 25. Миналата седмица хамбургци бяха пометени с 5:0 от Нюрнберг. В същото време швабите биха Шалке с 1:0 и сега те ще искат да надградят успеха над кралскосините с нов такъв на "Милернтор-Щадион". Трябва да признаем, че Щутгарт може да направи това.

Коефициенти от bet365 и Offsidebet:

Санкт Паули - 3.20/3.10
Равен - 3.40/3.35
Щутгарт - 2.20/2.20

Прогноза: Санкт Паули - Щутгарт 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141